۲۴ دی ۱۳۹۳، ۸:۰۴

نظری عنوان کرد:

فرهنگ و هنر دژ حیات هر ملت است/با وجود فرهنگ جامعه شاداب است

فرهنگ و هنر دژ حیات هر ملت است/با وجود فرهنگ جامعه شاداب است

همدان- رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه اگر فرهنگ را از جامعه ای بگیریم هیچ چیز برای آن جامعه باقی نخواهد ماند، گفت: فرهنگ و هنر دژ حیات یک ملت است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر نظری عصر سه شنبه در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگ شهروندی "هگمتانه ما" با بیان اینکه آنچه به هر ملت اصالت می بخشد و آن را در برابر هجوم اقوام و ملل مختلف حفظ می کند، هنر است، اظهار داشت: هنر و فرهنگ دژ حیات یک ملت است.

وی با اشاره به اینکه غروب یک جامعه و ملت زمانی رخ می دهد که فرهنگ از آن جامعه رخت بربندد، گفت: اگر فرهنگ را از جامعه ای بگیریم هیچ چیز برای آن جامعه باقی نخواهد ماند.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: در طول تاریخ نیز، فرهنگ اساسی ترین موضوع و هدف دشمنان هر قوم بوده که از طریق آن به یک ملت نفوذ و حمله می کردند و اگر قومی در این کشمکش هنوز پایدار است و بقایای آن پرتو افشانی می کند، به برکت فرهنگ و هنر آن جامعه است.

نظری با اشاره به آثار ماندگار فرهنگ و هنر در سطح جامعه افزود:‌ با وجود فرهنگ جامعه شاداب است، می درخشد و هنرنمایی می کند.

وی با بیان اینکه قلم ها و افکار باید به سمت و سویی رود که در جامعه فرهنگ و هنر ایرانی حفظ شود، عنوان کرد: ‌غفلت برخی مسئولان و ایجاد آشفتگی های معماری در جامعه ایرانی و اسلامی باعث عدم حفظ فرهنگ می شود.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان با اعلام اینکه وجه تمایز قوم ها، فرهنگ آنها است، افزود: معماری ها در دوره قاجار، خطاطی های دوران مختلف شکوفایی هنر، آثار دوره سلجوقیان و بیت الحکمه های دوران عباسیان که با پایبندی به هنر جوامع خود تبدیل به عصر طلایی شد، همه از آثار فرهنگی و هنری ایران است.

نظری برگزاری چنین جشنواره هایی را به منظور حفظ اصالت ایران از طریق به نمایش گذاشتن هنرهای معماری، ‌ اشعار اصیل فارسی و سایر هنرها لازم دانست و گفت: اگر بخواهیم به شهروندی اصالت ببخشیم باید به بررسی نقطه نظرات و دیدگاه های شهروندی با کمک هنرمندان بپردازیم تا جلوه های زیبایی را از عمق وجود انسان ها در جامعه جاری کنیم.

نماینده جامعه هنرمندان استان و دبیر اجرایی جشنواره فرهنگ شهروندی "هگمتانه ما" نیز در این مراسم با بیان اینکه رشته المان شهری برای نخستین بار به شکل جشنواره ای مطرح می شود، بیان داشت: این جشنواره با همکاری هنرمندان و به همت سیاست گذاران شورای شهر و معاونت اجتماعی، فرهنگی و گردشگری شهرداری همدان برپا شد.

امین فامیل باغستانی افزود: در تلاش بودیم که رشته نقاشی نیز به رشته های این جشنواره اعم از شعر، ‌ داستان کوتاه، تصویرسازی، انیمیشن و غیره افزوده شود که متاسفانه میسر نشد.

وی به نقاط قوت جشنواره اشاره و عنوان کرد: داشتن دبیرخانه اختصاصی از بین اساتید دانشگاهی و فعالان هنر و فرهنگ و همچنین کشف استعدادهای جدید در رشته های مختلف هنری از این موارد بوده است.

نماینده جامعه هنرمندان استان و دبیر اجرایی جشنواره فرهنگ شهروندی "هگمتانه ما" با افزودن اینکه برای نخستین بار هشت رشته بطور همزمان در یک شهر در جشنواره به رقابت پرداخته اند، گفت: تعامل بین هنرمندان، بهره گیری از استعدادهای هنری و فرهنگی و همچنین بهره جستن از همکاری های مسئولان و سیاست گذاران شهر از مزایای مهم این جشنواره بوده است.

باغستانی با اشاره به استعدادهای هنری بسیار در شهر همدان، افزود: باید قدمی در راستای کم کردن فاصله نسل جدید هنرمندان با پیشکسوتان عرصه های هنری برداشت.

کد خبر 2464569

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha