به گزارش خبرنگار مهر، نشست فرهیختگان و مدیران فرهنگی استان قزوین به منظور تبیین چالش های فرهنگی کشور پنجشنبه شب با حضور سعید صالحی امیری رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران، حجت الاسلام محمد حسن باریک بین امام جعه موقت قزوین، مرتضی روزبه استاندار، ایوب رحیمی معاون سیاسی امنیتی استانداری، در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد.
در این مراسم نمایندگان جامعه دانشگاهی، روحانیت، جوانان، بانوان دیدگاهها و مشکلات حوزه فرهنگی را مطرح کردند.
محسن قاسمی دبیرحزب اعتدال و توسعه استان گفت: کارهای فرهنگی بسیار سخت و پر مشقت اما لذت بخش است و حضور فرهیختگان در این عرصه شیرینی کار را دوچندان می کند.
وی افزود: قزوین مهد علم و هنر و تاریخ است و باید بتواند با استفاده از ظرفیت های ارزشمند خود جایگاه شایسته ای در این حوزه ایفا کند.
حجت الاسلام حیدری نماینده روحانیت نیز گفت: در اولویت های راهبردی اصلاح ساختار مدیریت بخش فرهنگی بسیار ضروری است و در این مسیر باید دولت با کاهش تصدی گری بخش مهمی از امور خود را به هنرمندان و اهل فرهنگ واگذار کند.
وی بیان کرد: کاهش بوروکراسی در گرفتن مجوز نشریات و کارهای فرهنگی باید به حداقل برسد و تشکل های مردمی بتوانند براحتی امور فرهنگی را در دست بگیرند و استعدادهای خود را شکوفا کنند.
حیدری یادآورشد: وقتی ۵۰ درصد بودجه فرهنگی کشور فقط به صدا وسیما داده می شود و کسی از رسانه ملی پاسخ نمی خواهد که چه کرده اما وقتی ۱۵ درصد به ارشاد، ۱۰ درصد به حوزه علمیه و شش درصد به تبلیغات اسلامی داده می شود توقع از آنها بالاست باید در این رویه تجدید نظر کنیم و از هر دستگاه به میزان بودجه ای که گرفته پاسخ و برنامه بخواهیم.
وی گفت: اگر قرار باشد مانند گذشته این بودجه توزیع شود نباید انتظار معجزه داشته باشیم و دور باطل است و در رسیدن به برنامه های دولت نیز کمکی نخواهد کرد.
نماینده روحانیون فرهنگی اظهارداشت: باید به هنرمندان عزصه های مختلف فیلم، موسیقی، خوشنویسی، شعر و هیئت های مذهبی اعتماد کرده و کارهای فرهنگی را به آنها بسپاریم.
ناصر ایزدفر نماینده هنرمندان تئاتر هم گفت: هنر تلطیف کننده جهان هستی است و هنرمندان با آثار خود تلاش می کنند زندگی اسان و با نشاط شود.
وی افزود: استان قزوین با داشتن انجمن های موسیقی، خوشنویسی، تئاتر، سینمای جوان و هنرهای تجسمی مانند بازوان قوی اداره ارشاد عمل می کنند اما از داشتن حداقل امکانات و سالن ویژه برگزاری موسیقی و تئاتر محروم است.
ایزدفر بیان کرد: با داشتن ۱۰ گروه ثبت شده رسمی و ۳۵ گروه نمایشی جوان و ۷۰ گروه تعزیه قوی همواره در جشنواره های ملی درخشیده ایم و هنرمندان موسیقی و خوشنویسی استان با حضور در کشورهای دیگر جهان در معرفی هنر ایرانی موفق عمل کرده اند اما سالن اختصاصی و تکیه برای اجرای برنامه های مذهبی نداریم.
وی تصریح کرد: با قدمت هفت هزار ساله فرهنگی و تاریخی به گذشته خود افتخار کرده و با کمترین امکانات در مسیر اعتلای هنر کشور و استان تلاش می کنیم اما انتظار حمایت مطلوب داریم.
پوران کاظمی نماینده بانوان فرهنگی استان هم با انتقاد از عدم توجه به جایگاه و کرامت معلمان گفت: با توجه ویژه و درخور به جایگاه معلمان می توان به توسعه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشور کمک کرد.
وی افزود: مدیریت متمرکز و تغییرات مستمر کتب درسی بدون توجه به نیازهای منطقه ای از مشکلاتی است که در حوزه فرهنگ باید مورد توجه و بررسی جدی قرار گیرد.
محمدرضا صلح جو نماینده دانشگاهیان هم گفت: ارزیابی فرهنگی همه دولتها کاری سخت و پیچیده است اما در شرایط کنونی باید نیازهای نسل جوان را بشناسیم و به آن درست پاسخ دهیم.
وی اظهارداشت: چون نسل جوان را نشناخته ام برنامه ها موفق نیست و جواب نمی دهد لذا با این نسل فاصله گرفته ایم و هنوز با بروز حوادثی مانند شرکت جوانان در تشییع جنازه یک هنرمند باور نکرده ایم که نیاز جوان فرق کرده و این نسل از امور سیاسی فاصله گرفته و دنبال امور اجتماعی است.
مهران قاسمی فعال فرهنگی و نماینده جوانان هم گفت: فرهنگ متولی مشخصی ندارد لذا تصمیم گیری، تصمیم سازی و سیاست گذاری برای جایی که متولی ندارد سخت است.
قاسمی بیان کرد: کسانی که محدودیت در فضای مجازی ایجاد می کنند گاهی خودشان اهل مطالعه و فن در این حوزه نیستند و چیزی را منع می کنند که از آن اطلاعی ندارند.
وی یادآورشد: دولت قبل در یک اقدام شتابزده سازمان جوانان را در اداره ورزش ادغام کرد و آسیب های جدی به این بخش زد لذا انتظار داریم این تفکیک دوباره صورت گیرد و مسئولان اجازه ندهند با دستگاههایی که با امور جوانان مرتبط است بازی شود زیرا اسیب های جدی خواهد زد.
این فعال فرهنگی گفت: استان قزوین همه چیز دارد اما لازم است با آسیب شناسی مشخص کنیم چرا جایگاه شایسته خود را در فرهنگ و هنر کشور نداریم.
نظر شما