محمد عسگري در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: تستهاي دورهاي و 6 ماهه اتوبوسها براي بررسي، شناخت و رفع نقايص فني يكي از مهمترين راهکارهای کاهش حوادث اتوبوسی است.
وی با يادآوري اينكه بارها گزارش شده كه شيشه يك اتوبوس داراي شكستگي بوده و در زمان رانندگي با انعكاس شديد نور، در ديد راننده ايجاد مشکل كرده افزود: رفع چنين نقايص فني آشكاري حتي با نظارتهاي چشمي نيز قابل شناسايي، پيشگيري و رفعاند. از همين رو معتقديم كه توجه به معاينه فني اتوبوسهای شهری و بین جاده ای ضامن سلامتي مسافران است.
عسگری، تست دورهاي ترمزها را از ديگر عوامل بازدارنده وقوع سانحههاي رانندگي دانست و تصريح كرد: وقتي اتوبوسي به هر دليلي داراي نقص در سيستم ترمز است، بيشك آغاز سفر با این وسیله حمل و نقل خطرآفرين است. پس با نظارت دقيق ماموران فني ميتوانيم مانع سفر خودروي دچار مشکل و مرگ شماري از شهروندان در تصادفات شويم.
اين كارشناس حوزه حمل و نقل عمومي، بازبيني لاستيكها در آغاز هر سفر را موضوعی ضروري برشمرد كه بايد از سوي رانندگان به آن توجه ويژه شود و يادآوري كرد: بارها گفته شده اگر از ضخامت لاستيكها حدود 30درصد عاج باقيمانده باشد راننده ملزم به تعويض لاستيك است. اما شاهد آن هستيم كه هنوز شماري از رانندگان اين موضوع بسیار مهم را كم اهميت ميشمارند و در حين سفر دچار تركسيدگي لاستيك و واژگوني خودرو ميشوند. درحاليكه با يك تعويض ساده ميتوانستند هم جان خود را به خطر نيندازند و هم ضامن سلامت مسافرانشان باشند.
عسگري همچنين توجه رانندگان به سلامت آينههاي كناري اتوبوسها را نيز از عوامل كاهنده خطرات تصادفات جادهاي دانست و تصریح کرد: بارها رانندگان به دليل نداشتن آگاهي از فاصله خودروي خود با ساير خودروهاي كناري و پشتي سانحهساز شدهاند حال آنكه با نصب آينههاي كمكي ميتوانند هر لحظه وضعيت خودرويشان را در جادهها بررسي كنند.
مديركل نظارت فني شركت واحد اتوبوسراني شهر تهران متذكر شد كه بيتوجهي رانندگان اتوبوسها به نكات ايمني ريشه در ضعف آموزش نكات ايمني دارد چرا كه اگر رانندهاي با فرهنگ رانندگي صحيح آشنا باشد، هرگز مرتكب خطا و تخلف نميشود و جان خود و سرنشينان را به خطر نمياندازد.
نظر شما