به گزارش خبرنگار مهر، کرمعلی قندالی در نشست خبری با بیان اینکه جمعیت عشایر کشور حدود ۱.۸ درصد جمعیت کل کشور است، اظهار داشت: جامعه عشایری شامل ۲۱۴ هزار خانوار و یکمیلیون و ۲۰۰ هزار جمعیت است.
وی با اشاره به اینکه براساس آمار و ارقام حدقل ۲۴ میلیون واحد دامی در کل کشور معتلق به جامعه عشایری است، افزود: حدود ۲۸ درصد دامهای سبک در اختیار این جامعه است و ۲۵ درصد مواد پروتئینی کشور توسط آنها تولید می شود، ضمن اینکه از نظر بـُعد سرزمینی حدود ۵۹ درصد کل کشور قلمرو عشایر است.
رئیس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به برگزاری شورای عالی عشایر به ریاست معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزرای مرتبط، چند تن از معاونان رئیس جمهور، ادامه داد: در طول انقلاب برگزاری این جلسه در چنین سطحی کمتر اتفاق افتاده بود و این یک نقطه امید است برای ما که به ارائه برنامه ها و فعالیتهای ضروری بپردازیم.
قندالی اضافه کرد: در جلسه مذکور مباحثی مطرح و مصوب شد که از جمله آنها می توان به بحث تشکلها و مدیریت خشکسالی اشاره کرد که در این راستا، پیشنهاد سازمان امور عشایر در مورد تشکلها پذیرفته و مصوب شد مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات کشور برای تقویت تشکلها اختصاص پیدا کند، ضمن اینکه ۵۰۰ میلیارد ریال دیگر نیز از سهم خود تشکلها تامین شود. این کار در طول دو سال صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: مصوبه دوم مربوط به قانون توسعه اسکان بود که براساس این مصوبه، عشایر داوطلب اسکان در هر نقطه استقرار که بیش از ۲۰ خانوار به طور دائم در آنجا مستقر شوند، شناسایی و کدگذار میشوند و از خدمات سایر دستگاه ها برخوردار خواهند شد.
رئیس سازمان امور عشایر، مصوبه سوم را مربوط به بحث اجرای آئین نامه ساماندهی خواند و گفت: در این جلسه مصوباتی در مورد تجدید منابع آب، خاک و مباحث دیگر نیز داشتیم.
قندالی تاکید کرد: شورای عالی عشایر پایگاه قانونی محکمی دارد و در سطحی برگزار می شود که قابلیت اجرایی و عملکردی دارد.
رئیس سازمان امور عشایر ادامه داد: بحثی که برای ما مهم است، زنجیره تولید است که عمدتا در بحث پرباربندی دام سبک است. این طرح قبلا اجرا شده و در نهایت طی سال ۹۳ در بند (ع) تبصره ۵ مصوب شد، در قانون بودجه یک درصد از منابع ورودی به صندوق توسعه ملی به این طرح اختصاص یابد و در مرحله اول ۱۷۰ میلیارد تومان به بانک کشاورزی تخصیص پیدا کرد که با این اتفاق می توان بهره وری را در پرورش دام افزایش داد و باعث ارتقای سطح درآمد مردم شد.
نظر شما