۳۰ دی ۱۳۹۳، ۱۱:۱۰

مهر گزارش می دهد/

ضرورت نوسازی امامزاده‌های مجری طرح میقات الرضا/ توجه به زوار بی بضاعت

ضرورت نوسازی امامزاده‌های مجری طرح میقات الرضا/ توجه به زوار بی بضاعت

شاهرود - اماکن مذهبی و بقاع متبرکه ای که میزبان زوار امام رضا (ع) هستند، برای احیا و نوسازی به سرمایه‌گذاری و تخصیص اعتباراتی از سوی مجلس و دولت نیاز دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، استان‌ها و شهرهای مختلفی در کشور در مسیر تردد زائران حرم امام هشتم شیعیان قرار دارند و امامزادگان و بقاع متبرکه که همواره پناهگاه‌های مردم بوده‌اند، در راه رسیدن به مشهد مقدس از اهمیت خاصی برخوردار می‌شوند.

طرح میقات‌الرضا(ع) به منظور ارائه خدمات رفاهی و فرهنگی به زائران حرم مطهر رضوی در شش استان منتهی به مشهد مقدس شامل سمنان، گلستان، مازندران، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی اجرا می‌شود.

استان‌های مختلفی مجری طرح میقات الرضا (ع) هستند و ایجاد امکانات رفاهی از قبیل خدمات‌رسانی به زائران، اسکان، پذیرایی، ارائه خدمات و محصولات فرهنگی، معرفی و زمینه‌های شناسایی بقاع متبرکه و ... در آنها در دست فراهم آمدن است.

به هر تقدیر، در اختیار گذاشتن تسهیلات و امکانات رفاهی برای زائران بسیار مهم است، بدیهی بوده که هر چه توجه به زائر رضوی بیشتر شود، سفر معنوی‌اش طراوت و ماندگاری بیشتری خواهد داشت و از این رو، همه مردم و مسئولان باید بکوشند طرح ملی میقات الرضا (ع) با جدیت بیشتری اجرایی شود.

شناساندن بن‌مایه دین و مذهب شیعه به مردم به ویژه جوانان و نوجوانان مستلزم انجام فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغاتی اثربخش و مستمری است که همواره باید مد نظر قرار گیرد و طرح میقات الرضا (ع) یکی از راه‌های گام نهادن در این مسیر محسوب می‌شود.

همایش ملی میقات‌الرضا(ع) به منظور آشنا کردن هر چه بیشتر مردم و مسئولان با ظرفیت های راه های مواصلاتی شش استان کشور منتهی به مشهد مقدس و نیز تبیین راه‌های خدمات‌رسانی هر چه بیشتر به زائران حرم امن رضوی دوم بهمن ماه سالجاری در استان سمنان برگزار خواهد شد.

آیین عزاداری شهادت حضرت امام رضا(ع) در مشهد

اقدامات احیا و نوسازی اماکن مذهبی ناکافی است

نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی در گفتگویی با تاکید بر میزبانی بقاع متبرکه در طرح میقات الرضا، گفت: اماکن مذهبی و بقاع متبرکه میزبان زوار، نیازمند سرمایه‌گذاری و تخصیص اعتباراتی از سوی مجلس و دولت هستند.

حسین نیازآذری، با اشاره به لزوم توجه به احیای بقاع متبرکه برای اشاعه فرهنگ اسلامی، اظهار داشت: بی‌شک صرف هزینه در احیا و ترمیم اماکن مذهبی از موارد مهمی است که باید مورد توجه دولت و مجلس قرار گیرد.

وی افزود: اماکن مقدس و متبرک به وجود مقدس امامزادگان و بزرگان دین که جهت حفظ شعائر دین اسلام جان خود را فدا کردند، از لحاظ موقعیت اعتقادی و مذهبی جایگاه و شأن والایی نزد مردم دارند.

این عضو خانه ملت همچنین با ناکافی برشمردن اقدامات احیا و نوسازی اماکن مذهبی، تصریح کرد: احیا و نوسازی این اماکن نیازمند توجه سیستمی و اصولی است تا مردم بتوانند استفاده بهینه از این اماکن به ویژه بقاعی که در مسیر تردد زائران حرم مقدس رضوی است، داشته باشند.

نیاز آذری با بیان اینکه نگاه مردم به اماکن مذهبی به عنوان میراث ماندگار این مرز و بوم نیازمند پشتیبانی دولت است، گفت: اگر به دنبال اثرگذاری بیشتر این اماکن در جبهه فرهنگی هستیم، باید این پوشش دو چندان شود.

وی ادامه داد: برگزاری چنین همایش‌هایی مانند میقات الرضا، در مسیر ترویج مبانی دینی و تعظیم شعائر انقلابی اثرگذار هستند و نتایج حاصل از برگزاری همایش باید تبدیل به برنامه‌ای جامع و مدون در راستای عملیاتی و اجرایی شدن برنامه‌ها و پیشنهادات باشد.

اختصاص بودجه به امامزادگان و بقاع متبرکه

نماینده مردم آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به برگزاری همایش ملی میقات‌الرضا (ع) به میزبانی استان سمنان گفت: قطعاً برگزاری چنین همایش‌هایی در توجه و رسیدگی به بقاع متبرکه، اماکن زیارتی، مباحث امنیتی و جاده‌ای و مهیا کردن امکانات و تسهیلات رفاهی برای مردم بسیار حائز اهمیت و ضروری است.

رضا صابری با بیان اینکه برگزاری همایش‌ها صرف حضور مسئولان نباشد، اظهار داشت: باید خروجی برگزاری چنین همایش‌هایی تدوین برنامه‌ای جامع برای بهسازی و تحولی بنیادین در این مسیر باشد.

وی همچنین خواستار اختصاص بودجه سالانه در قالب کمک به احیا و ترمیم امامزادگان و بقاع متبرکه شد و گفت: اگر بتوانیم در بقاع متبرکه زیرساخت‌های مناسب فرهنگی ایجاد کنیم، قطعاً شاهد اثرگذاری‌های بیشتر و مطلوب‌تر اجتماعی آنها خواهیم بود.

صابری با اشاره به اثرات فرهنگی اماکن مذهبی بر جامعه اظهار داشت: توجه مردم نسبت به بقاع متبرکه و اماکن مذهبی ریشه در علایق دینی و اعتقادات مذهبی مردم دارد.

این عضو خانه ملت افزود: امامزادگان، مکان‌های شریف و مقدسی هستند و با توجه به رجوع اقشار مختلف مردم به این ابنیه، باید متولیان امر با کمک های مالی دولت و مجلس بر اساس قانون اساسی توجه و اهتمام ویژه‌ای نسبت به این اماکن داشته ‌باشند.

وی با بیان اینکه بسیاری از اماکن مذهبی و مساجد و بقاع در مسیر تردد زائران بی‌شماری از سراسر کشور به حرم امام رضا (ع) هستند، تصریح کرد: در مسیر تردد زائران به مشهد مقدس، مکان‌های زیارتی فراوانی وجود دارد که قطعاً به عنوان منزل گاه ‌های زائران و ظرفیت‌های دینی، مذهبی و اجتماعی محسوب می‌شوند.

امامزاده هاشم

امام زادگان نیازمند توجه بیشتر هستند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خراسان شمالی نیز با بیان اینکه امامزادگان و بقاع متبرکه نیازمند امکانات بیشتری هستند، گفت: در مسیر جاده‌های منتهی به استان خراسان رضوی، امامزادگان شاخصی وجود دارد که پذیرای زائرانی هستند که از سمت استان‌های مازندران، گلستان، تهران، سمنان و ... به سوی حرم امن رضوی حرکت می‌کنند.

حجت‌الاسلام سیف‌الله سهرابی با اشاره به لزوم پذیرایی مناسب از زوار امام هشتم، اظهار کرد: این تعداد بقاع متبرکه در تمام طول سال از مسافران و زائران به خوبی پذیرایی خواهند کرد.

وی افزود: فعالیت‌های متنوعی از هم‌اکنون برای تعطیلات نوروز در امامزادگان و بقاع متبرکه استان خراسان شمالی انجام می‌ شود که فضاسازی و تبلیغات محیطی برای جذب علاقه‌مندان به خاندان عصمت و طهارت (ع) از جمله آنها است.

این مقام مسئول، با تاکید بر اینکه فضاسازی در امامزادگان و بقاع متبرکه امری مهم است، تصریح کرد: باید به خوبی به فضا سازی در بقاع متبرکه پرداخته شود و سرویس‌‌های بهداشتی، فضای داخلی و محل‌هایی که زمینه نشستن و استراحت زائران را فراهم آورد، همچنین امکانات مورد نیاز و تجهیزات کافی در اختیار زائران قرار گیرد.

سهرابی خاطرنشان کرد: امکانات خوبی البته در حد توان امامزادگان و بقاع متبرکه در استان خراسان شمالی مهیا شده است که در اختیار زائران حرم امن رضوی و خود امامزادگان قرار می‌گیرد.

توجه به زوار بی بضاعت در طرح میقات الرضا (ع)

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان هم از حمایت افراد بی بضاعت در میقات الرضا خبر داد و گفت: طرح میقات الرضا (ع) بیشتر به زائران دارای بضاعت مالی پایین‌تر نسبت به عموم جامعه توجه دارد.

حجت‌الاسلام سید محمدجواد رئوف‌سیدنژاد اظهار کرد: سود و منفعت طرح میقات الرضا (ع) در نهایت به مردم و زائران حرم رضوی برمی‌گردد و افراد تحت پوشش این طرح به طور عمده از قشری محسوب می‌شوند که دارای بنیه مالی قوی نبوده و از سطح توانمندی مالی و بضاعت پایین‌تری نسبت به متوسط جامعه برخوردارند.

وی تصریح کرد: طرح میقات الرضا (ع) تاثیرگذاری خوبی بر مردم از حیث افزایش خدمات‌رسانی به زائران رضوی و امور فرهنگی و مذهبی خواهد داشت.

این مقام مسئول با بیان این مطلب که در طرح میقات الرضا هدف اصلی مباحث فرهنگی است، تصریح کرد: هدف اصلی در راستای اجرای این طرح، اسکان و به نوعی امور رفاهی زائران نیست بلکه در این طرح، بیشتر مباحث فرهنگی مطرح است.

رئوف‌سیدنژاد خاطرنشان کرد: آنچه به طور مشخص در دستور کار طرح میقات الرضا (ع) قرار دارد، این است که زائران ثامن‌الحجج (ع) با حال و هوای معنوی به مشهد مقدس و حرم مطهر امام رضا (ع) مشرف شوند

وی افزود: همچنین زوار گرامی در بازگشت از حرم امن رضوی، شور و نشاط معنوی که از بارگاه رضوی برگرفته‌اند را در امامزادگان طول مسیر دائماً تجدید کنند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان، با تاکید بر اشاعه فضای معنوی و نشاط درونی حاصل از زیارت امام هشتم در بین زوار، ابراز داشت:  سعی همه برگزار کنندگان میقات الرضا این است که، فضای معنوی حاصل از زیارت امام مهربانی ها، به آسانی و به زودی از دست نرود.

آئین عزاداری و خطبه خوانی شب شهادت حضرت امام رضا (ع)

زیارت امام رضا(ع) معادل ۱میلیون حج مقبول است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خراسان جنوبی نیز، با بیان اینکه مکان‌های ویژه استراحت برای زائران امام رضا (ع) ایجاد می‌شود، گفت: بر اساس طرح میقات الرضا (ع)، زائران حرم مطهر امام هشتم، در بقاع و مساجد اسکان خواهند یافت.

حجت‌الاسلام محمدطاهر گرایلی، با تاکید بر اینکه در طرح میقات الرضا یکی از مهم‌ترین موارد، اشاعه امور معنوی است، اظهار داشت: در روایات اسلامی آمده، کسی که به زیارت امام رضا (ع) بیاید، معادل یک میلیون حج مقبول است

وی در خاتمه افزود: مسیرهای منتهی به استان خراسان رضوی در کشور در همین راستا بررسی و مشخص شد که ۶ استان بیشترین قابلیت را در این بخش دارند و خدمات‌رسانی خوبی برای رشد معرفت مردم نسبت به امام رضا (ع) و آماده‌سازی آنها برای حضور در پیشگاه امام هشتم (ع) می‌توانند داشته باشند.

امکانات رفاهی و امنیتی مناسبی در مازندران ویژه زائران فراهم است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران نیز گفت: خوشبختانه شرایط و امکانات رفاهی و امنیتی مناسبی در مساجد، بقاع متبرکه و اماکن مذهبی این استان ویژه زائران فراهم است.

علی‌رضا یونسی با اشاره به ارائه خدمات رفاهی و تدبیر تمهیدات لازم ویژه زائران اماکن زیارتی در مازندران و زائرانی که از مسیر مازندران به سمت بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) در مشهد مقدس در حرکت هستند، اظهار داشت: استان مازندران خوشبختانه امکانات رفاهی ویژه‌ای را برای زائران حرم امن رضوی در نظر گرفته است.

وی با اشاره به توجه استانداری و تلاش‌های مستمر سایر دستگاه‌های اجرایی متولی این امر در مازندران به ویژه اداره کل اوقاف و امور خیریه مازندران نسبت به زائران و مسافرانی که به ویژه در ایام تعطیلات نوروز و دیگر مناسبت‌ها از جاده‌های مازندران به سمت مشهد در حرکت هستند، گفت: خوشبختانه شرایط و امکانات رفاهی و امنیتی مناسبی در مساجد، بقاع متبرکه و اماکن مذهبی ویژه زائران فراهم است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران با اشاره به هماهنگی‌های صورت گرفته با آموزش و پرورش برای در اختیار قرار دادن مدارس در ایام و مناسبت‌هایی که این استان با حجم گسترده‌ای از مسافران روبه‌رو است، گفت: فعالیت‌ سازمان‌های فرهنگی، اداره کل تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه، کانون‌های مساجد و ... بسیار خوب بوده است.

یونسی ادامه داد: این نهادها تمامی امکانات موجود را فراهم آورده و تمهیدات لازم را برای رفاه حال مردم اندیشیده‌اند و برنامه‌ریزی‌های مطلوبی در این خصوص صورت گرفته است.

وی برگزاری همایشی با محوریت توجه به بقاع متبرکه زیر مجموعه طرح میقات الرضا (ع) را لازم و ضروری دانست و آن را گامی خیر و مثبت در راستای ترویج و گسترش آموزه‌های دینی و ایجاد جاذبه در انسان نسبت به ترویج این آموزه‌ها عنوان کرد.

تمام مسئولان برای تأمین نیازهای زائران رضوی دست به دست هم دهند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی هم با بیان اینکه امروز تمام مسئولان باید برای تأمین نیازهای زائران حرم رضوی دست به دست هم دهند، اظهار داشت: بقاع متبرکه و امازادگان و اماکن مذهبی در هر شهر و منطقه قلب آن حوزه جغرافیایی محسوب می‌شوند.

محمدرحیم نوروزیان افزود: بقاع متبرکه از قدیم محل رجوع آحاد مردم بوده و به دلیل همین مراجعات نیز به عنوان قطب‌های فرهنگی محسوب می‌شود و بسیاری از کتابخانه‌ها، مساجد و نیازمندی‌های اساسی و مهم حول محور امامزادگان و بقاع متبرکه ایجاد شده است.

وی گفت: بی‌شک دستگاه‌های متولی امر در جهت بهسازی و احیای بقاع متبرکه و اماکن مذهبی باید اقدامات لازم را انجام دهند؛ چرا که این احیا و بهسازی در حقیقت ارائه خدمات به مردمی است که مساجد و اماکن مذهبی را مأمن و پناهگاه مذهبی خود می‌دانند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی با اشاره به تخصیص اعتبارات برای احیای این اماکن متبرکه اظهار داشت: توجه به مردم به معنای تأمین نیازهای آنهاست و باید برای تأمین این نیازها تمامی مسئولان دست به دست هم دهند تا بهترین شرایط و امکانات برای خدمت‌گزاری فراهم شود.

نوروزیان با اشاره به اینکه بقاع متبرکه محل رجوع مردم هستند، گفت: باید دستگاه‌هایی همچون شهرداری، اوقاف، میراث فرهنگی و گردشگری در جهت فضاسازی اماکن متبرکه تدبیر کنند و بهترین جاذبه‌ها را در مجاورت این اماکن قرار دهند تا علاوه بر اینکه مردم از فضایی معنوی بهره‌مند می‌شوند، به لحاظ رفاهی نیز بهترین امکانات را در اختیار داشته باشند.

پیاده روی عزاداران و زائران امام رضا(ع)

سفر ۲۶۶ هزار زائر پیاده از سراسر کشور به مشهدالرضا (ع)

مدیرکل هماهنگی امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی هم در این گفتگو ها از سفر ۲۶۶ هزار زائر پیاده از سراسر کشور به مشهدالرضا (ع) خبر داده بود و اظهار داشت: با توجه به مأموریت‌های محوله در خصوص تأمین رفاه حال زائران، هماهنگی امور رفاهی و خدماتی دستگاه‌های مرتبط با تسهیلات زائران به صورت محوری، همسو و یکنواخت پیگیری می‌شود.

محمود رسولی‌نژاد افزود: مسائلی همچون سلامت، حمل و نقل، ترابری، تغذیه، اسکان و اقامت و بهداشت و درمان از جمله مهم‌ترین مواردی است که در خصوص آن در تلاش برای ارائه بهترین خدمات به زائران حرم مطهر و مقدس علی ابن موسی الرضا(ع) هستیم.

وی گفت: با توجه به اوج حضور زائران با وسایل شخصی یا حمل و نقل عمومی در میقات‌الرضاهای مربوطه بودجه‌هایی تخصیص یافته است.

وی تصریح کرد: رتق و فتق این امور و متولی اصلی رسیدگی به امور امامزادگان شریف و اماکن متبرکه و بقاع موجود، سازمان اوقاف است و بخشی از این اعتبارات از جانب مرکز هماهنگی امور رفاهی زائران تأمین می‌شود.

مدیرکل هماهنگی امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: میقات‌الرضاهایی در خراسان‌های شمالی، رضوی و جنوبی وجود دارد که به دلیل مراجعه زائران پیاده و سواره از سراسر کشور به این میقات‌الرضاها مسلماً باید تسهیلات اقامتی و رفاهی و حتی درمانی مناسبی در این میقاتگاه‌ها فراهم باشد.

رسولی‌نژاد با اشاره به تخصیص بودجه زیارت در طی سال‌های اخیر گفت: مقرر بود که ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص یابد که در سال گذشته تنها چهار میلیارد تومان از این مبلغ اختصاص یافت و صرف سیستم‌های راهداری، حمل و نقل، درمانی، اوقاف و امور خیریه و ... شد.

وی با اشاره به سفر ۲۶۶ هزار زائر پیاده از سراسر کشور به مشهدالرضا گفت: مسلماً با توجه به زائران بی‌شماری که پیاده و سواره در ایام تعطیل و غیرتعطیل راهی مضجع شریف امام رضا(ع) می‌شوند، باید زیرساخت‌های لازم فرهنگی، ارائه خدمات رفاهی و تسهیلاتی به زائران نیز فراهم باشد.

مدیر کل هماهنگی امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی در خاتمه، حفظ، ترمیم، بازسازی و بهسازی بقاع متبرکه که در مسیر تردد زائران حرم مطهر امام رضا(ع) قرار دارد، را امری مهم و ضروری عنوان کرد.

همایش ملی میقات‌الرضا(ع) قرار است بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، دوم بهمن امسال در سمنان برگزار شود.

کد خبر 2469817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha