پیمان میرآقاسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آزمون ارکستر و گروه کر «نوجوانان ایران» که ابتدای هفته در تالار وحدت برگزار شد، گفت: هدف ما از تشکیل این ارکستر آماده کردن کودکان و نوجوانان برای اجرای حرفه ای است.
وی ادامه داد: ما می خواهیم کودکانی که ساز می زنند و الان به نقطه ای رسیده اند که می توانند قطعه ای بنوازند امیدوار باشند که می توانند از طریق آموزش ها حرفه ایتر کار کنند و روی صحنه بروند. پس باید آموزش ببینند که چطور موسیقی گوش کنند و همچنین باید آداب اجرا روی صحنه و همنوازی با دیگران را بیاموزند.
مدیر ارکستر و گروه کر «نوجوانان ایران» با اشاره به آزمونی که در ابتدای هفته از نوجوانان 12 تا 17 سال برای عضویت در این ارکستر گرفته شد، گفت: شنبه و یکشنبه 27 و 28 دی ماه از نوجوانان برای سازهای زهی و دوشنبه 29 دی نیز برای سازهای بادی و پیانو آزمون گرفته شد و البته در آینده آزمونی هم برای پرکاشن و گروه کر گرفته خواهد شد که باید در این راستا برنامه ریزی کنیم.
وی با اشاره به شرایط کسانی که قرار است در گروه کُر فعالیت داشته باشند، عنوان کرد: قصد ما این است که گروه کر 4 صدایی داشته باشیم و چون کودکان و نوجوانان تا 17 سال نمی توانند خط باس را اجرا کنند امکان دارد که فراخوان دیگری اعلام کنیم تا افراد 17 سال به بالا هم در این ارکستر شرکت کنند.
میرآقاسی همچنین در ادامه درباره تعداد افرادی که در این آزمون شرکت کردند، گفت: حدود 41 نفر در آزمون زهی، حدود 19 نفر در آزمون سازهای بادی و حدود 6 نفر هم در آزمون پیانو حضور یافتند و نتایج آزمون قرار است تا یکشنبه آینده به صورت تلفنی به خانواده ها و از طریق سایت موسسه اعلام شود.
وی درباره انتخاب افراد در ارکستر نیز بیان کرد: افراد براساس ظرفیت های مورد نظر انتخاب می شوند و فکر می کنم حدود 14 نفر در ساز ویولن و حدود 2 یا 3 نفر هم در ساز آلتو برگزیده شوند البته ما هنوز در سازی مثل ویولن سل برگزیده ای نداشتیم و نیاز داریم که ماهی یک بار آزمون برگزار کنیم تا از میان آنها افراد جدیدی انتخاب شوند.
مدیر ارکستر و گروه کر «نوجوانان ایران» با اشاره به سطح کیفی نوازندگی و استعداد این کودکان و نوجوانان بیان کرد: تقریبا می توان گفت بچه ها یکی در میان خوب بودند اما فکر می کنم با زمانی که امثال بردیا کیارس، حامد کرمانی، علی جعفری و... از طریق هنرستان های موسیقی به این عرصه وارد شدند فاصله زیادی دارند. شاید یک دلیل آن این باشد که در آن زمان ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی تعطیل نشده بود و هر کدام از بچه ها انگیزه برای کار کردن داشتند و خانواده ها هم می دانستند فرزندشان بعد از آموزش کجا می تواند مشغول به کار شود.
وی درباره زمان روی صحنه رفتن ارکستر بیان کرد: از بهمن ماه فعالیت ها آغاز خواهد شد و زمانی که اعضای ارکستر و گروه کر «نوجوانان ایران» تکمیل شود و احساس کنیم که آنسامبل تشکیل شده است این ارکستر آماده اجرا روی صحنه خواهد شد و فعلا قرار است آرمان نوروزی، علی اکبر قربانی و شهرام توکلی تمرین ارکستر را بر عهده گیرند و آرش فلاحی نیز گروه کر را آموزش می دهد و بعد از اعلام استادان فعلی، ارکستر با یک رهبر شناخته شده روی صحنه می رود.
میرآقاسی در پایان سخنانش عنوان کرد: از طرف اعضای شورای سیاستگذاری ارکستر از سیاوش ظهیرالدینی و جاوید مجلسی که ما را در کارشناسی انتخاب شرکت کنندگان یاری کردند تشکر می کنم.
نظر شما