به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید علی عماد قبل از ظهر پنج شنبه در شانزدهمین همایش کتاب سال حوزه که در مدرسه عالی امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: هر ساله در همایش کتاب سال حوزه آثار بخش قابل توجهی از نهادهای علمی آموزشی و پژوهشی ارائه میشود و تحولات علمی حوزه، رشد و شکوفایی آن را میتوان در این آثار مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه در پژوهشها باید هدف پاسخ گویی به نیازهای دارای اولویت جامعه باشد، گفت: کارآمدی عرصه دانش و پژوهش در این است که پژوهش مبتنی بر نیازهای جامعه باشد و این مهم از منویات مقام معظم رهبری و مراجع جهان اسلام است.
معاون پژوهشی حوزه علمیه با بیان اینکه گام اول شناخت تکلیف در عرصه پژوهش نیاز سنجی است، گفت: تکلیف ما در پژوهش آن است که در گام نخست نیازها را بشناسیم.
نیاز سنجی در پژوهش با یک روش شناسی مناسب باشد
حجت الاسلام عماد افزود: ایده نیاز سنجی پژوهش هشت سال پیش در بخشهای پژوهشی حوزه انجام شد که باید نیازهای نظام مقدس جمهوری اسلامی، جامعه مسلمان و بخش بین الملل را در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: نیاز سنجی نیازمند یک روششناسی مناسب است، در اولین قدم اصلی ترین دانش حوزههای علمیه که نیاز سنجی فقه است شروع به کار کرد و در همین راستا نیاز سنجی دیگر علوم هم آغاز شد.
معاون پژوهشی حوزههای علمیه ادامه داد: بعد از دوره مطالعه مشترکی که با صاحب نظران و متخصصان عرصه پژوهش انجام شد؛ ۵ سند نیاز سنجی را به دنبال نیاز سنجی فقه که در سال گذشته صورت گرفت، دنبال کردیم.
حجت الاسلام عماد عنوان کرد: در پنج حوزه که فعالیت نیاز سنجی صورت گرفته پنج سند در قالب پنج کتاب اولویتهای پژوهشی تفسیر و علوم قرآن، دین و روانشناسی، ادبیات داستانی در حوزه دین، اقتصاد دینی و نیاز تعلیم و تربیت در حوزه علمیه منتشر میشود.
وی با بیان اینکه ما اکنون ۱۲۰ نشریه داریم که طلاب در ۵۰ نشریه دیگر نیز در حال فعالیت هستند، گفت: تاکنون به دبیرخانه کتاب سال حوزه ۸۵۵ عنوان کتاب در ۱۱۰۰ جلد کتاب رسیده است و در ارزیابی نخست ۳۶ اثر کاندیدا شدند که براساس اعلام داوران ۷ اثر رتبه نخست، ۱۲ اثر شایسته تقدیر و ۱۷ اثر شایسته تحسین شدند.
حجت الاسلام عماد ادامه داد: از این تعداد آثار ارسالی ۹۵ اثر مربوط به غیر ایرانیها، ۹۳ اثر عربی، ۴ اثر انگلیسی، ۳ اثر زبانهای دیگر،۷۸۰ عنوان در قالب کتاب و ۷۸ عنوان به صورت پایان نامه است.
نظر شما