به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی در همایش ملی میقات الرضا(ع) که با حضور نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، نماینده ولی فقیه در استان سمنان، استاندار سمنان و شمار زیادی از مسئولان در سالن امیرکبیر دانشگاه سمنان برگزار شد، با اشاره به اهمیت توجه به ارزشهای دینی و اسلامی اظهارکرد: هدف همه مردم، مسئولان و کارگزاران دولت و مجلس باید تقویت دین خدا و ارزشهای اسلامی باشد و در این صورت است که خداوند متعال، خود همه راههای رستگاری و صلاح را به سوی انسانها باز خواهد کرد.
وی گفت: هرجا مشکلی در کار پیش آمده، باید بدانیم که از راه خداوند متعال دور شدهایم و باید به سوی حق بازگردیم. هیچ تحلیل و بررسی کارشناسانهای، وقوع انقلاب اسلامی را در آن شرایط پیشبینی نمیکرد اما این اتفاق عظیم رخ داد و امروز باید تداوم راه امام را مدنظر داشته باشیم. امروز انقلاب اسلامی به مرحلهای رسیده است که دلهای زیادی به سوی آن جذب شده است و ارزشهای دینی و الهی در دنیا جای خود را باز کرده و اینک باید بیش از پیش به فکر احیای ارزشهای دینی و تقویت باورهای مذهبی باشیم.
وزیر کشور افزود: مردم و دلهای آزادیخواه حضرت امام خمینی(ره) را با وجود همه سختیها و مشکلات، همراهی کردند و این امام بزرگوار در اوج دوران خوف و رعب بر دشمنان غلبه کرد و انفجار نور و رحمت تحت عنوان انقلاب اسلامی در کشور به وقوع پیوست. در برهه کنونی، باید هرچهقدر دشمنان به تشکیل فرقههای انحرافی در حوزه دین تحت عناوین القاعده، داعش، گروههای تکفیری و ... میپردازند ما مضاعف آن تلاش داشته باشیم و نگذاریم ارائه نسخههای بدلی از دین موجب به فراموشی سپرده شدن نسخههای اصلی و ناب اسلام شود.
وی گفت: دشمنان اسلام امروز میکوشند تا خشونت، رعب و وحشت و وحشیگری را در چهره اسلام به نمایش بگذارند تا بتوانند بدین وسیله سیمای اصلی و ناب اسلام محمدی را حذف و اسلام هراسی را در جهان تقویت کنند. امروز وقت رویارویی ارزشها و جدال تفکرها و اندیشهها در دنیاست و همه رخدادهای حوزههای امنیتی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در حوزه این رویاروییها تحلیل میشود.
رحمانی فضلی افزود: غربیها میخواهند ارزشهای لیبرالی را در جهان زنده نگه دارند و تفکراتی که ساخته دست بشر است را بر عالمیان چیره کنند و باید دانست که این اندیشهها و آراء کامل نیست و نقصها و کاستیهای زیادی در آنها وجود دارد. ضعف و سستی و ناکارآمدی قابل توجهی که در حوزههای اولیه تفکرات ابداعی غربیها وجود دارد، امروز باید مورد توجه قرار گیرد و بدانیم که برخلاف همه تبلیغات و سخن پراکنیهای غربیها، در این کشورها آزادی، عدالت و حقوق بشر تنها یک شعار است و به معنای واقعی کلمه نمیتوان آنها را دریافت.
وزیر کشور افزود: در حوزه حقوق بشر، نخستین چالش را در خود مناطق مختلف کشورهای غربی شاهد هستیم و اتفاقاتی که در این کشورها رخ میدهد نشان میدهد که حقوق بشر در غرب به هیچ وجه گرامی داشته نمیشود. در این شرایط، باید با بازگشت صادقانه و اصیل به حوزههای فرهنگ دینی و تقویت آن برای نسلهای حاضر و آتی به اسلام بیش از پیش توجه کنیم تا بتوانیم اهداف غربیها را در رسیدن به نیات پلیدشان خنثی سازیم.
رحمانی فضلی گفت: کاری که سازمان اوقاف و امور خیریه در قالب طرح میقات الرضا (ع) آغاز کرده به نوعی طریق ذکر، وصل و خدمت است و میقاتهای امام رضا (ع) باید محل پرواز به سوی خداوند متعال باشد. با ابتکار و خلاقیتی که در سازمان اوقاف و امور خیریه وجود دارد، باید استفاده خوبی داشته باشد و در نهایت به عبودیت و بندگی بیشتر خداوند متعال برسیم و اخلاص در عمل و خلوص در نیت همواره در برنامهها مورد توجه باشد. همه کشور باید میقات و طریق ارادت و بندگی و وصل نور باشد و طرح میقات الرضا (ع) در راستای خدمات رسانی به زائران حرم رضوی محدود به چند استان نشود.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در راستای اجرای این طرح و اجرای اسلام ناب محمدی (ص) و فرهنگ رضوی، ملت، دولت و این و آن معنی ندارد و همه باید در خدمت اسلام باشند گفت: تمام هزینههای دولت باید برای ارتقای اسلام صورت گیرد چرا که در غیر اینصورت خسارت دیده دنیا و آخرت خواهیم بود. اگر دنیا به طرف صلح نهایی و امنیت و آرامش کامل رهنمون شود، نخستین کسانی که نسل سلاح و تسلیحات نظامی را نابود خواهند کرد بدون شک مردم ایران اسلامی خواهند بود اما امروز برای دفاع از کیان اسلام و ارزشهای دینی لازم است در حوزههای دفاعی نیز مسلمانان به قدرت خود بیافزایند.
وی تصریح کرد: باید برای تقویت فرهنگ دینی و مذهبی مسلمانان و مردم کشورمان بیش از پیش تلاش شود و امروز شاهد هستیم که دشمنان همواره خود را علیه اسلام و مسلمانان بیشتر تجهیز میکنند. در مراسم اربعین امسال شاهد اوج دلدادگی عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) بودیم و این مراسم باشکوه دشمنان را علیه ما و اسلام هوشیارتر و مصممتر کرد و در این رویارویی دیگر جای انفعال، سکون و عقبنشینی وجود ندارد و باید به خوبی مقاومت و استقامت کرد.
رحمانیفضلی گفت: مسلمانان امروز باید ارزشهای دینی و مذهبی را احیا کنند و در این راه استوار بمانند و در گسترش فرهنگ رضوی باید بیش از گذشته فعالیت کرد. امروز شبکههای مختلف رادیویی و تلویزیونی در حال ترویج فرقههای انحرافی برای نهادینهسازی اسلام ساختگی، مجازی و غیرحقیقی هستند و از این رو باید شبکه تلویزیونی فرهنگ رضوی برای ترویج اصول و اعتقادات مذهبی با ورود سازمان اوقاف و امور خیریه و آستان قدس رضوی راهاندازی شود.
وی تصریح کرد: جنگ کنونی در جهان در واقع جنگ ارزشهاست و در این مسیر، ملت و مردم مسلمان نقش اساسی دارند و در عین حال دولت نیز باید بسترساز و حامی فعالیتها باشد. رئیسجمهور نیز در راستای توجه به این وظیفه دینی و اسلامی کمکهای خوبی خواهد داشت و گرچه رهبری نگران این هستند که دین مردم دولتی نشود، باید دانست که حمایت از دین و مذهب و اسلام و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز برای تقویت باورهای دینی مردم وظیفه دولت و مسئولان محسوب میشود.
رحمانیفضلی افزود: مردم با وجود مبارزه دولتهای رژیم شاهنشاهی با دین، مذهب و اصول اعتقادی خود را حفظ کردند و امروز وظیفه داریم در این راستا به آنها کمک کنیم. فرمانداریهایی که در مسیر زائران حرم رضوی قرار دارند، براساس بخشنامه وزارت کشور به میدان آمدهاند و فعالیتهایی در راستای خدمات رسانی بیشتر به زائران حرم رضوی صورت گرفته اما کافی نیست. سالانه 25 میلیون نفر به حرم نورانی امام رضا (ع) مشرف میشوند که این تعداد تا 50 میلیون نفر قابل افزایش است.
وی گفت: 85 درصد از این افراد با وسایل نقلیه عمومی و اتوبوس به سمت مشهد مقدس حرکت میکنند و اگر از ظرفیتهای شبکه ریلی در این بخش استفاده شود، قادر خواهیم بود این تعداد را تا چندین برابر افزایش دهیم.
رحمانی فضلی با تاکید بر لزوم توسعه امکانات و تجهیزات مورد نیاز زائران حرم رضوی گفت: باید مراکز اسکان موقت در مسیر زائران ایجاد شود و ادامه داد: 30 استان کشور هم اکنون در مشهد مقدس در حال ساخت هتل و مهمانسرا هستند تا بتوانند به زائران خدمات بهتری ارائه دهند. 70 درصد از زائران حرم رضوی از مسیرهای مواصلاتی استان سمنان عبور میکنند و به همین خاطر باید برنامهریزی وسیعتری در راستای خدماتیرسانی به آنها انجام شود.
وی با بیان اینکه 2 میلیون زائر خارجی نیز در سال به زیارت امام رضا (ع) مشرف میشوند، این تعداد را تا 5 میلیون تن قابل افزایش دانست و گفت: طرح جامعی باید از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه تهیه شود که به صورت میان مدت و 5 ساله بتوان همه ظرفیتهای مردمی و دولتی را در آن مورد بررسی قرار داد. دولت باید در ساخت زیربناها و ایجاد شرایط مطلوب خدماتی و رفاهی و کمکها برای ایجاد حرکتهای اولیه ساخت و ساز در بقاع متبرکه و تقویت سایر امکانات و تجهیزات کمک شایانی داشته باشد.
نظر شما