به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره غذاهای ماندگار از طرف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با همکاری بخش خصوصی به مدت دو روز در حال برگزاری است. بازدید زیاد در روز افتتاحیه این جشنواره نشان داد که شهروندان از برگزاری چنین نمایشگاه هایی با هدف سلامت بیشتر و آشنایی با غذاهایی که رو به فراموشی است استقبال می کنند.
این جشنواره فرصت خوبی برای معرفی غذاهای سالم است
یکی از غرفه داران این جشنواره و عضو کانون جهان دیدگان به خبرنگار مهر، گفت: وقتی پیشنهاد این جشنواره از سوی کانون اعلام شد با استقبال زیادی از طرف خود اعضا مواجه شد.
معصومه اسکندری که ۵۸ ساله است، افزود: من خودم کار سبز کردن جوانه گندم و طبخ غداهای سنتی را انجام می دهم و خیلی خوشحالم که این فرصت در اختیار ما قرار گرفت.
وی ادامه داد: حضور در این جشنواره نه تنها باعث می شود دوستان و کار آن ها را ببینیم بلکه باعث شناسایی بازار هدف ما هم می شود و این گونه می توانیم فعالیت های خود را در زمینه غذاهای سنتی اقتصادی کنیم.
اسکندری با بیان اینکه مبلغی به عنوان داشتن غرفه پرداخت نکردیم، گفت: همین جشنواره باعث شد با تنوع غذایی بیشتری آشنا و اطلاعات خود را به یکدیگر منتقل کنیم.
توجه به احیای غذاهای سنتی باید بیشتر شود
مدیرعامل کانون جهاندیدگان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اهداف این نمایشگاه گفت: این اولین تجربه ما در خصوص برگزاری چنین نمایشگاهی بود.
صفیه هادی پور با بیان اینکه سعی کردیم با برگزاری این نمایشگاه توجه به احیای غذاهای سنتی را بیشتر کنیم و از غذاهایی استفاده کنیم که باعث سلامت بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این کانون ۲ هزار عضو دارد، ادامه داد: ما از سال ۱۳۸۵ به صورت خودجوش کار خود را برای تحقق سالمندی سالم و پویا شروع کردیم.
هادی پور با اشاره به اینکه در کنار چالش های سالمندی فرصت هایی هم وجود دارد، افزود: نمی شود از سالمندی در زندگی هر شخص جلوگیری کرد ولی سالم پیر شدن امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه در هفته دو روز همایش همگانی برای سالمندان برگزار می شود، گفت: یک روز همایش همگانی برای بانوان سالمند داریم که حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر آموزش هایی در خصوص مراقبت های اجتماعی، جسمی و این موارد می بینند.
مدیرعامل کانون جهاندیدگان توضیح داد: یک جلسه هم صرف آموزش های مهارت زندگی می شود که به شکل کارگاهی پرسش و پاسخ برگزار می شود.
هادی پور تصریح کرد: برای همایش های همگانی که برای سالمندان برگزار می کنیم هیچ کارت عضویتی لازم نداریم و هر سالمندی حتی اگر عضو این کانون هم نباشد می تواند از این همایش ها بهره مند شود.
وی در خصوص کارت عضویت در این کانون گفت: برای کلاس های یوگا، بدنسازی، حرکات درمانی، زبان انگلیسی، کامپیوتر، قرآن، نهضت سوادآموزی کارت عضویت لازم است.
وی ادامه داد: حق عضویت در این کانون ۵ هزار تومان است و این عضویت باعث می شود فرد سالمند به خودش اجازه دهد نظارت، انتقاد و پیشنهاد خود را داشته باشد و کانون را از خودش بداند.
کشور در آینده با بحران سالمندی مواجه خواهد شد
هادی پور با بیان اینکه سعی داریم در جامعه حضور فعالی داشته باشیم، تصریح کرد: با این حضور جامعه متوجه پذیرش سالمند می شود و امکاناتی را برای ارتقا کیفیت زندگی سالمند در نظر می گیرد.
انتظار داریم امکانات رفاهی و اجتماعی که برای گروه های سنی دیگر در نظر گرفته می شود برای سالمندان هم فراموش نشود.
مدیرعامل کانون جهاندیدگان با بیان اینکه با مسئولین در تعامل هستیم خاطر نشان کرد: با توجه به ترکیب سنی جمعیت کشور در آینده نزدیک با بحران سالمندی مواجه خواهیم شد.
هادی پور اظهار کرد: انتظار داریم امکانات رفاهی و اجتماعی که برای گروه های سنی دیگر در نظر گرفته می شود برای سالمندان هم فراموش نشود.
وی در خصوص هیات مدیره این کانون گفت: خانم شایسته احمدی به عنوان رئیس هیات مدیره و خانم ها صدیقه عراقی، مینا امان کریمی و مریم بیگم قریشی عضو هیات مدیره کانون جهاندیدگان هستند.
سازمان های مردم نهاد ظرفیت های مناسبی هستند
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: این جشنواره با موضوع احیا غذاهای بومی و سنتی و با کمک سازمان مردم نهاد که از ظرفیت خوبی برخوردار هستند برگزار شده است.
احمد تجری با بیان اینکه ۳۰ غرفه و ۵۰ نوع غذا در این جشنواره وجود دارد، گفت: غذاهای سنتی و محلی گلستان و استان های دیگر اما توسط کسانی که در گلستان زندگی می کنند در این جشنواره ارایه داده شد.
وی ادامه داد: سعی کردیم روش تهیه غذا، نحوه آماده سازی و مواد اولیه را هم توسط غرفه داران به بازدید کنندگان در این جشنواره آموزش دهیم.
تجری تصریح کرد: هدف از برگزاری مشترک این جشنواره با کانون جهاندیدگان این بود که در سیستم دولتی باید از ظرفیت بخش خصوصی هم استفاده کنیم.
وی با اشاره به تجربه و توانمند سازی بخش خصوصی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه یکی از رسالت های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معرفی غذاهای بومی و محلی است این کار با همکاری بخش خصوصی با استقبال خوبی برگزار شد.
معاون گردشگری میرا فرهنگی استان گلستان افزود: در نوروز سال گذشته ۶۰ جشنواره بومی و محلی و ۸ نمایشگاه صنایع دستی برگزار کردیم و در ایام عید امسال هم ستاد اجرایی خدمات سفر کمیته ای در خصوص برنامه های فرهنگی و جشنواره ها خواهیم داشت.
تجری خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه قصد داریم شرایطی مهیا شود تا زمان اقامت در گلستان را افزایش دهیم این جشنواره ها را در سطح استان گلستان خواهیم داشت.
نظر شما