۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۱:۲۶

در پارک ملی بمو/

کارشناسان محیط زیست فارس از یک قلاده پلنگ عکسبرداری کردند

کارشناسان محیط زیست فارس از یک قلاده پلنگ عکسبرداری کردند

شیراز- کارشناسان محيط زيست موفق شدند از يک قلاده پلنگ ايرانی که در حال پرسه زدن در ارتفاعات پارك ملی بمو بود، عکاسی کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی محیط زیست استان فارس ، مدیر کل محیط زیست استان فارس توضیح داد: 2 تن از کارشناسان محيط زيست حين گشت زني در ارتفاعات پارك ملي بمو متوجه حضور پلنگ ايرانی شده و موفق شدند تا از يک قلاده پلنگ درفاصله100 متري عکس بگيرند.

وی افزود: کارشناسان اداره کل حفاظت محيط زيست استان فارس در حين جستجوی ميدانی در ارتفاعات بمو و بررسی قلمرو پلنگ ايرانی  موفق به ثبت تصاوير زيبايی از پلنگ در ارتفاعات(دو دره پارک بمو( شدند.

حسینعلی ابراهيمی کارنامی اظهار داشت: در سنوات اخير پلنگ ايرانی به کرات در پارک ملی بمو مشاهده شده  وتصوير برداری از پلنگ توسط افراد و دوربينهای تله ای صورت گرفته است.

وی ضمن تکذيب شايعه شکار پلنگ توسط يک اسپانيايی در پارک ملي بمو گفت: خوشبختانه پارک ملي بمو با داشتن علفخواران مناسب و ايجاد امنيت نسبی ،زيستگاه امنی براي حضور گوشتخواران بخصوص پلنگ و تجديد حيات آن هاست و اين موضوع نشان دهنده کامل بودن هرم اکولوژيک در اين پارک است.

ابراهيمی کارنامی همچنين از کليه همکاران ،محيط بانان و کارشناسانی که در پارک ملی بمو ،عليرغم  وجود تمام محدوديتها  بخصوص کمبود شديد نيرو در راستای صيانت از حيات وحش تلاش ميکننند ،قدرداني کرد.

وی افزود: پلنگ ايرانی از جمله بزرگترين گربه سان دنياست كه در ارتفاعات بلند كوهستانی زندگی می كند، مشاهده پلنگ در طبيعت خيلی به ندرت رخ می دهد. اين جانور زيرك اجازه مشاهده شدن را به كمتر كسی مي دهد، پلنگ  ايراني دارای جثه‌ بزرگ و بدنی عضلانی و قابل انعطاف، سر آن پهن و كشيده است. دست و پای پلنگ كوتاه كه به 4 انگشت در پا و 5 انگشت در دست ختم مي شود پلنگ  ايرانی بزرگترين گربه خالدار آسيا و آفريقاست.

طول سر و بدن 110 تا 180 سانتيمتر، طول دم 60 تا 100 سانتيمتر و ارتفاع بدن به 45 تا 70 سانتيمتر می رسد. نرها نيز از ماده ها بزرگتر بوده و 30 تا 50 درصدسنگينترند.

بزرگترين نرها گاهي سه برابر كوچكترين پلنگ ها هستند هيچ دو پلنگی را نمی ‌توان يافت كه خال‌ها روی بدن و يا صورتشان با هم يكسان باشد،  در واقع، يكی از راه‌های تشخيص پلنگهای مختلف در طبيعت از يكديگر، استفاده از همين خال هاست كه هر كدام برای هر فرد اختصاصی است.

کد خبر 2472411

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha