۵ بهمن ۱۳۹۳، ۱۲:۴۰

مهر گزارش می دهد؛

ورود آموزش و پرورش به پرونده مدارک جعلی/ نگرانی جاعلان دیپلم

ورود آموزش و پرورش به پرونده مدارک جعلی/ نگرانی جاعلان دیپلم

فروش مدرک جعلی سیکل و دیپلم، مسئولان وزارت آموزش و پرورش را به این فکر انداخته است تا مدارک تحصیلی را رمزدار کنند.

به  گزارش خبرنگار مهر، شبکه های اجتماعی و تبلیغات دیواری سطح شهر از جملاتی با مضمون "فروش مدرک تحصیلی  سیکل و دیپلم با قابلیت  استعلام گرفتن" پر است و مسئولان وزارت آموزش و پرورش در همه دوره ها بر جعلی بودن این دسته از تبلیغات تاکید کرده اند. اما با این وجود دلالان و سود جویان فروش علم به کار خود ادامه می دهند و در مقابل مشتریانی وجود دارند که از روی آگاهی و ناآگاهی یا ناچاری، خریدار علم به صورت جعلی آن هم با پرداخت هزینه های میلیونی هستند.

در این میان شرکتی که از طریق آگهی یک روزنامه پر تیتراژ کشور مشتری برای فروش مدارک تحصیلی جذب می کرد، هفته گذشته با شکایت نماینده حقوقی یکی از مناطق آموزش و پرورش شهر تهران از سوی پلیس پایتخت شناسایی و پلمپ شد. این شرکت مدارک تحصیلی جعلی را قیمتی بیش از 2 میلیون تومان به فروش می رساندند.

سرهنگ محرابی رئیس پلیس امنیت عمومی تهران در این باره گفته که با بررسی های انجام شده محل شرکت شناسایی و تیم های این یگان به محل اعزام شدند و این درست در حالی بود 2 تن از شهروندانی که چندی پیش از این شرکت مدرک جعلی دریافت کرده بودند، در حال درگیری لفظی با مسئولان شرکت مذکور بودند.

وی ادامه داد: در بازرسی های انجام شده از شرکت مذکور 40 برگ مدارک جعلی دیپلم و پیش دانشگاهی صادر شده با مشخصات کامل، 37 مورد مدارک لازم از اشخاص با هویت لازم جهت صدور مدارک جعلی، 2 کیس رایانه که حاوی نمونه های مدارک جعلی و سایر اسناد جعلی بود، تعدادی دفتر مخصوص ثبت مشخصات مراجعین برای دریافت مدارک جعلی و شماره حساب هایی که مبالغ دریافتی از مشتریان به آن واریز می شده کشف و صورت جلسه شد.

در تحقیقات انجام شده مسئولان این شرکت اعلام داشتند که اقدام به صدور مدارک جعلی با قیمت های بالای 2 میلیون تومان می کنند و مدارک جعلی مقاطع مختلف تحصیلی را از سوم راهنمایی تا دیپلم و پیش دانشگاهی طی پروسه زمانی یک ماه جعل می کنند و به مشتریان تحویل می دهند.

مدارک رسمی را آموزش و پرورش صادر می‌ کند

سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران به خبرنگار مهر می گوید: با مشکلی به نام صدور مدارک تحصیلی جعلی و کلاهبرداری توسط برخی افراد سودجو و مراکز آموزشی غیرمجاز در آموزش و پرورش مواجه هستیم.

مسعود ثقفی افزود: این مراکز تحت عنوان صدور دیپلم فوری و بدون حضور در کلاس اقدام به جذب داوطلبان می‌کنند. برخی از این مراکز آموزشی غیرمجاز اقدام به چاپ آگهی در روزنامه‌ها تحت عنوان صدور مدرک دیپلم می‌کنند اما خانواده‌ها باید هوشیار باشند و تصور نکنند که با چاپ آگهی در روزنامه این موسسه می‌تواند معتبر باشد.

وی تاکید کرد: تمام مدارک رسمی آموزش و پرورش از طریق ادارات آموزش و پرورش صادر می‌شود. افراد برای گرفتن مدرک دیپلم باید به یک واحد آموزشی یعنی مدارس مراجعه کرده و اقدام به ثبت‌نام کنند و پس از طی آموزش‌های لازم مدرک دیپلم خود را اخذ کنند.

سخنگوی آموزش و پرورش شهرتهران با بیان اینکه هر مرکز آموزشی دیگر که اقدام به ارائه دیپلم کند مدارکش جعلی بوده و آسیب‌های مختلفی را برای افراد به همراه دارد، اظهار کرد: در بحث استخدام افراد زمانی که مشخص شود مدرک جعلی بوده مشکلاتی پیش می آید  اگر افراد با این دیپلم جعلی اقدام به ثبت نام در دانشگاه کنند پس از استعلام از آموزش و پرورش مشخص می‌شود مدرک جعلی بوده و تمام سوابق تحصیلی آنان باطل خواهد شد.

وی تصریح کرد: در آموزش و پرورش شهر تهران ضمن ارتباط مناسب با ادارات کل فنی و حرفه‌ای و ارشاد برای صدور تأییدیه‌ها در صورت برخورد با مراکز آموزشی غیرمجاز که اقدام به صدور مدرک دیپلم جعلی می‌کنند از طریق مراجع قضایی وارد خواهیم شد.

سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران اظهارکرد: امیدواریم مراجع نظارتی و رسانه‌ها نسبت به چاپ تبلیغات اینگونه از مراکز آموزشی غیرمجاز واکنش نشان‌داده و اقدامات لازم را انجام دهند.

رمزدار کردن مدرک دیپلم برای جلوگیری از جعل

همچنین دکتر مهدی نوید ادهم دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشار به جعل کردن مدارک تحصیلی توسط برخی موسسات به خبرنگار مهر گفت: برای جلوگیری از هر نوع جعل مدارک تحصیلی کمیته ای در شورای عالی آموزش و پرورش تشکیل شده است.

وی افزود: زمینه هایی را که باعث جعل  مدارک تحصیلی  می شود توسط این کمیته شناسایی و تصمیماتی اتخاذ کرده ایم و به معاونت های زی‌ربط ارایه داده ایم.

نوید ادهم رمزدار کردن و هلوگرام کردن مدرک دیپلم، نظارت و نگهداری ثبت نمرات  در دفتر  امتحانات، ثبت نمره‌دهی معلمان در برگه و سیستم های رایانه ای که نمرات در آن ثبت می شود را از تصمیمات اتخاذ شده توسط کمیته پیشگیری از جعل مدارک تحصیلی برشمرد.

به هر حال باید دید با راهکاری که مسئولان آموزش و پرورش برای جلوگیری از جعل مدرک دیپلم در نظر گرفته اند،‌ آیا راه برای جاعلان مدارک تحصیلی بسته می شود یا این که آنان باز هم راه دیگری برای جعل می یابند!

کد خبر 2472478

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha