۹ آبان ۱۳۸۴، ۱۸:۱۳

پس از يك وقفه دو ساله

كاوش باستان شناسي در تپه " ازبكي " آغاز شد

كاوش باستان شناسي در تپه " ازبكي " آغاز شد

كاوشهاي باستان شناسي در محوطه باستاني تپه ازبكي ، پس از يك وقفه دو ساله آغاز شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري مهر در كرج ، اين كاوش به منظور شناسايي دوره هاي مختلف فرهنگي و تمدني در تپه هاي مارال ، دوشان و جيران به سرپرستي دكتر يوسف مجيدزاده انجام مي شود .

 

پنج كاوش قبلي در سالهاي 1377 تا 1381 در محوطه باستاني تپه ازبكي ، اطلاعات ذي قيمتي در اختيار باستان شناسان قرار داده است .

 

تپه ازبكي به مساحت 100 هكتار شامل 26 تپه ازبكي و تعدادي تپه كوچكتر است .اين تپه به عنوان مركز اقتدار قوم آريايي  متعلق به سه هزار و 500 سال پيش است كه آثار معماري عصر آهن از آن به دست آمده است . همچنين نخستين اثر دست ساز مادها در قالب مجسمه سازي و  اولين بناي  نظام اداري مادها از اين تپه به دست آمده است .

 

كهن ترين آثار شناخته شده در فلات مركزي ايران پيش تپه ازبكي تنها از تپه سيلك در نزديكي كاشان از يك تراشه بسيار كوچك و تپه زاغه در دشت قزوين از مقطع يك برش آزمايشي به دست آمده بود .

 

محوطه ازبكي در برگيرنده شش هزار سال بقاياي فرهنگي پيش از تاريخ و اوايل دوران تاريخي ايران ازنيمه اول هزاره هفتم تانيمه پيش از پايان هزاره اول قبل از ميلاد يعني دوران مادها است .

 

اولين خشت دست ساز بشر كه در دوران رياست جمهوري خاتمي به عنوان نماد گفت و گوي تمدنها به دبير كل سازمان ملل متحد اهدا شد از اين تپه باستاني به دست آمده است .

 

گفتني است ، تپه ازبكي در يك روستاي كوچك پيش از تاريخ به وسعت تقريبي يك هكتار شناسايي شده ودر روستايي به همين نام ازتوابع شهرستان نظرآباد در 85 كيلومتري غرب استان تهران واقع شده است .

کد خبر 247279

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha