به گزارش خبرنگار مهر، فضل الله رنجبر شامگاه یکشنبه در نخستین گردهمایی دهیاران بخش های استان کرمانشاه، اظهار داشت: تجمیع دهیاری ها یک پیشنهاد و سیاست کاری است که در دستور کار قرارگرفته است و قطعا راهکارهای متفاوتی برای اجرایی شدن دارد.
وی گفت: این نشست به معنای حمایت جدی از دهیاری هاست یکی از رویکردهای دولت تدبیر و امید توجه به روستاهاست، نه در قالب شعار بلکه در قالب بسته های سیاستی و حمایتی که اخیرا دولت روی این موضوع سرمایه گذاری کرده است. بحث روز ملی روستا حرکت نوینی است که دولت آغاز کرده و روستا بعنوان مرکز تولیدی و خودکفایی کشور در کانون توجه قرار گرفته است.
رنجبر افزود: دهیارها منتخب شورایی هستند که با رأی مردم سرکار آمده اند بنابراین رابط دولت و مردم روستا، هم در نقش مجری و هم اعلام مشکلات روستاها به دولت هستند. دهیاران می توانند در اجرای سیاست های عمومی دولت در محدوده جغرافیایی خود نقش مؤثری داشته باشند، نمی خواهیم دهیاری ها به سرنوشت دهداری ها دچار شوند.
اعتماد سازی لازمه مشارکت مردمی
وی اظهار ساخت: دهیاری ها باید به فرهنگ روستا توجه کنند چراکه مبنای فرهنگ مشارکتی از روستاها آغاز شده است. حیف است که این فرهنگ را که خواست دولت است از بین ببریم و به فرهنگ شهری تبدیل کنیم. طرح های اقتصادی مشارکتی، سیاست دولت است و باید نشان دهیم در سطح روستاها می توانیم به خوبی اجرایی کنیم.
رنجبر بیان داشت: به اعتقاد من اگر دهیاران اعتماد مردم را جلب کنند می توانند پروژه های مشارکتی را به نحو احسن اجرا کنند و برای مبالغ ناچیز دست نیاز به سوی دولت دراز نکنند. برای اینکه اقتصاد مملکت شکوفا شده و از نیاز به اجانب مستقل بمانیم می بایست روستایی در روستا بماند و به نحو بهتری از زمین هایش استفاده کند.
فرماندار کرمانشاه گفت: درست است نهاده ها گرانتر شده اند و نتوانستیم صنایع تبدیلی را در کنار محصولاتمان ایجاد کنیم اما با مشارکت و استفاده بهینه از فکر و زمین های کشاورزی، می توانیم موفقیت های بسیاری را کسب کنیم.
وی در ادامه گفت: متأسفانه به فرهنگ دیگری عادت کرده ایم، دنیای جدید می طلبد این فرهنگ را از طریق بازگشت به ریشه و اساسی که درگذشته بوده است تغییر دهیم. بهترین تعاریف عملیاتی و کاربردی در گذشته روستاها بوده است که اگر آنها راسرمشق قرار دهیم به اجرای طرح های مرکز توسعه روستایی کمک شایانی می کند.
ایجاد سمن های پیشگیری از اعتیاد در روستاها
رنجبر در ادامه با بیان اینکه یکی از آسیب های اجتماعی مواد مخدر است، افزود: پیشنهاد ما این است در هر بخشی یک سازمان مردم نهاد تشکیل شده که از طریق کلاس های آموزشی، نمایشگاه های عکس و... مضرات این پدیده شوم به جوانان روستایی انتقال داده شود و از محیط سالم روستاها حفاظت کنند، در ضمن دهیاری ها نیز می توانند در تشکیل Ngo ها کمک کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه در آستانه دهه فجر قرار داریم و مراسمات بومی محلی شاد در سرلوحه کار ستاد دهه فجر قرار دارد و به بخشداران نیز ابلاغ شده است، باید درهر بخشی برنامه های مشارکتی به خوبی برگزار شود، چرا که جشن های شاد و ورزش های بومی محلی موجب ایجاد نشاط در روستاها خواهد شد.
شورای حفاظت آب در بخش ها فعال شود
فرماندار کرمانشاه در بخش پایانی سخنان خود، اظهار داشت: کمبود آب مشکل اساسی و مهم در کشور و جهان است، مشکلاتی در سطح روستا ها داریم که با حمایت امور روستایی و دفتر روستایی، در رابطه با آب و فاضلاب روستایی اعتبار خاصی درنظر گرفته شود که روستاهای فاقد آب و یا پروژه های نیمه تمام روستایی به سرانجام برسند و بتوانیم در سفر ریاست جمهور موافقت اجرای تمامی پروژه های نیمه تمام آب روستایی را بگیریم.
رنجبر گفت: شورای حفاظت آب تشکیل شده است و دهیاران می توانند بعنوان پلیس آب، نقش آفرینی کنند. تفاهم نامه ای هم در راستای حمایت مالی و مادی از این افراد صورت پذیرند.
نظر شما