به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، به دنبال دخالت برخي از كشورها در نحوه تدريس دانشگاه الازهر دكتر احمد طيب رئيس دانشگاه الازهر در يك نشست خبري گفت: امت اسلامي به منظور اشاعه اين دين به هيچ كشور بيگانه و غير اسلامي نياز ندارد.
وي در گفتگو با روزنامه " المساء" اظهار داشت: از دوقرن پيش و درپي استقبال عربها از دين غرب ما در حالت عدم توازن زندگي مي كنيم كه اين عدم هماهنگي و نامتعادل بودن به نحوه تفكر ما باز مي گردد.
دكتر احمد طيب گفت: اگرچه ما مسئول همه اين اختلافات نيستيم، اما در جزء و قسمت كوچكي از آن خود را مقصر مي دانيم؛ چراكه استقبال از فرهنگها و تمدنها نه تنها مطلوب است بلكه مفيد نيز خواهد بود و ما را در اشاعه اين دين حنيف ياري مي رساند. البته به شرط آنكه اين استقبال و بهره برداري از فرهنگهاي ديگر كشورها به فرهنگ اسلامي و ديني ما آسيبي نرساند.
احمد طيب تأكيد كرد: تمدن اسلام با تمدن غرب اختلافاتي ريشه اي دارد كه با همكاري، هماهنگي و انسجام مي توان اين اختلافات را از ميان بردارد. زيرا اگرچه در اصول كلي اين تمدنها اشتراكي يافت نمي شوند، اما احترام به اديان، فرهنگها، تمدنها و حقوق بشر و انسانيت در همه اديان و فرهنگها و تمدنها تأكيد شده اند.
وي با اشاره به اصل احترام در فرهنگهاي هند، روم و فارس گفت: مسلمانان در هر مكاني كه باشند از اديان و از فرهنگهاي ديگر با وجود اختلافات ريشه اي استقبال مي كنند؛ زيرا مسلمانان معتقدند كه اسلام هميشه به احترام گذاشتن به عقايد و حقوق بشر تأكيد مي كند و اجازه مي دهد كه آنها آزادي ديني داشته باشند و مورد اذيت و آزار قرار نگيرند.
دكتر طيب در زمينه مؤسسات آموزشي در ديگر كشورهاي اسلامي افزود: علم و فرهنگ نقش بسيار مهمي را در هر كشوري ايفا مي كند؛ ولي امروزه ما شاهديم كه فارغ التحصيلان دانشگاهها فكر صحيح نداشته و افراد شايسته و بالياقتي نيستند و اين به هجوم افكار و اعتقادات اشتباه و غلط آنها از دين برمي گردد.
وي با اشاره به دانشگاه الازهر كه " قلب جهان اسلام " است، تصريح كرد: دانشگاه الازهر به منظور اشاعه فرهنگ اسلام و تبيين تمدن اسلامي از هيچ كوششي فرو گذار نمي كند و در راستاي ياري و كمك به ديگر سازمانهاي اسلامي تمامي تلاش خود را ارائه مي دهد.
دكتر احمد طيب اظهار داشت: برخيها معتقدند كه تمدن غرب از حقوق انسان حمايت نمي كند و تمدن اسلامي را هم به عنوان تمدني كه مدافع حقوق بشر نيست، مطرح مي نمايند. اين درحالي است اين مسئله صحيح نيست و ما اين حقوق را در حديث معروف " هيچ عجمي بر عرب و هيچ عربي بر عجم برتري ندارد، ملاك برتري انسانها تقواي آنهاست." بخوبي در مي يابيم.
نظر شما