آیت الله اراکی در نشست خبری:

رسول اکرم(ص) اساس وحدت است/ هدف دشمن از توهین به پیامبر تخریب وحدت است

رسول اکرم(ص) اساس وحدت است/ هدف دشمن از توهین به پیامبر تخریب وحدت است

یکی از مهمترین استراتژی دشمنان اسلام شکستن پیوند وحدت و ایجاد جنگ، ستیز، تفرقه و دشمنی بین مذاهب مختلف اسلامی است و یکی از راهها برای رسیدن به این استراتژی توهین به شخصیت رسول اکرم(ص) است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی صبح امروز ۸ بهمن ماه در نشست خبری پیرامون گزارشی از دستاوردهای بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، ضمن تشکر از اصحاب مطبوعات و رسانه، گفت: بیست و هشتمین کنفرانس وحدت اسلامی که چندی پیش همزمان با میلاد حضرت رسول(ص) در تهران متفاوت از دوره های گذشته؛ چه از لحاظ کیفیت و چه از لحاظ کمیت برگزار شد.

وی افزود: حدودا هزار شخصیت جهان اسلام از داخل و خارج از کشور دعوت شدند و با حضور فعال در جلسات مختلف بیست و هشتمین کنفرانس وحدت را غنا بخشیدند که از این تعداد حدود ۴۵۰ نفر شخصیت خارجی و بقیه نیز از شخصیت های داخلی بودند. در این کنفرانس تعداد زیادی از مفتیان و علمای برجسته و شخصیتهای سیاسی نظیر وزرا و نمایندگان پارلمانی کشورهای مختلف اسلامی و همچنین شخصیتهای ادبی، علما، اصحاب رسانه و دانشگاهیان از سراسر جهان اسلام حضور داشتند.

وی با بیان اینکه موضوعات بسیار مهمی در این کنفرانس مطرح شد، اظهارداشت: در کنفرانس امسال سعی کردیم که از اقشار مختلف دعوت به عمل بیاید. در سالهای گذشته معمولا شخصیتهای علمی و مخصوصا علما در کنفرانس وحدت حضور پیدا می کردند اما در کنفرانس امسال به مهمانان تنوع بخشیدیم و علاوه بر حضور علما، سایر اقشار جامعه نظیر بازرگانان، احزاب، بانوان و دانشگاهیان نیز در قالب کمیسیونهای مختلف حضور داشتند. کمیسیونها براساس تخصصها برنامه ریزی و تنظیم شده بود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب اظهار داشت: علاوه برگزاری جلسات عمومی کنفرانس وحدت، برای بازرگانان و شخصیتهای اقتصادی نیز کمیسیون ویژه ای تشکیل شد تا درباره راهکارهای اقتصادی که می توان از طریق آن تقریب را تقویت کرد و پیش برد رایزنی کنند و همفکری کنند و پیشنهاد دهند که چنین هم شد، لذا اصل این ایده با استقبال خوبی از سوی مهمانان مواجه شد. اصل این ایده با استقبال بسیاری روبرو شد. ایده استفاده از روابط اقتصادی و فعالان اقتصادی در عرصه تقریب تأثیرگذار بود.

وی افزود: همچنین کمیسیون ویژه دانشگاهها در کنفرانس وحدت امسال برگزار شد در کنفرانس وحدت سالهای قبل تدبیری اندیشیده شد که دانشگاههای جهان اسلام نیز در عرصه تقریب فعال شوند. این کمیسیون از سالهای قبل پیشنهاد داده شده بود، هدف این بود تا دانشگاه های جهان اسلام در زمینه تقریب فعال شوند. دانشجوان و شخصیتهای دانشگاهی در این عرصه حضور فعالی داشته باشند. ما برای دانشگاهیان برنامه ویژه ای ترتیب داده بودیم. پیشنهادات خوبی در عرصه کمک دانشگاهیان به تقریب و حضور فعالشان در این عرصه داده شد.

آیت الله اراکی اظهار داشت: جوانان به عنوان قشر مؤثر در عرصه تقریب نیازمند برنامه ویژه ای بودند. بنابراین کمیسیون ویژه ای برای جوانان و دانشجویان جهان اسلام تشکیل شد و نمایندگانی از دانشجویان و قشر جوان کشورهای مختلف اسلامی و همین طور کشورمان در این کمیسیون حضور داشتند که پیشنهادهای بسیار مهمی ارائه شد که اکنون در دست بررسی و دسته بندی و تنظیم است که انشاء الله تبدیل به برنامه شوند و مجمع تقریب و نهادهای همکار زمینه اجرایی شدن این پیشنهادات را فراهم کنند.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب اظهار داشت: یکی از مهمترین کمیسیونهایی که برای اولین بار در کنفرانس وحدت تشکیل شد کمیسیون احزاب مقاومت اسلامی بود، حضور فعالان سیاسی در عرصه تقریب بسیار ضرورت دارد زیرا تشکیلات متعدد سیاسی در کشور های اسلامی فعالیت دارند که این تشکیلات می توانند در عرصه تقریب فعال شوند. کمیسیون احزاب از فعال ترین کمیسیونهای کنفرانس وحدت سال جاری بود. در بررسی هایی که در سالهای گذشته انجام داده بودیم حضور فعالان سیاسی در عرصه تقریب ضرورت دارد. تشکیلات متعدد سیاسی در کشورهای اسلامی وجود دارد که این احزاب می توانند در عرصه تقریب حضور پیدا کنند و کمک کنند. اصلا تقریب بین این سازمانها یکی از مهمترین عرصه های تقریب است. از مقاومت اسلامی فلسطین، مقاومت اسلامی لبنان، مقاومت اسلامی سوریه، مقاومت اسلامی عراق و ... در این همایش حضور پررنگ و فعالی داشتند. کمیسیون احزاب از فعالترین کمیسیونهایی بود که امسال شکل گرفت و پیشنهادهای خوبی هم در این کمیسیون مطرح شد که در دست تنظیم و بررسی است.


وی افزود: یکی دیگر از کمیسیونهایی که در کنفرانس وحدت سال جاری برگزار شد کمیسیون بانوان بود با توجه به اهمیت نقش بانوان در جامعه اسلامی و ضرورت بهره برداری از توان بانوان در عرصه تقریب نیاز بود که این قشر از جامعه نیز در زمینه تقریب ورود پیدا کنند. بنابراین اتحادیه بانوان جهان اسلام تشکیل شد و اعضای این اتحادیه از سراسر جهان اسلام در کنفرانس وحدت امسال حضور داشتند. اعضای این اتحادیه از نقاط مختلف جهان حضور خوبی داشتند و لذا حضور بانوان حتی در هیئت رئیسه و حتی در اتحادیه و در همه عرصه های کنفرانس وحدت امسال چمشگیر و قابل توجه بود.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب در ادامه با اشاره به سایر فعالیت انجام شده مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در هفته وحدت سال جاری، اظهار داشت: علاوه بر کنفرانس وحدت، جشن میلاد رسول اکرم(ص) در سراسر کشور برگزار شد که امیدواریم نقش مهمی در تقریب بین مذاهب اسلامی داشته باشد. کمیته مساعی حمیده که از شخصیت های بزرگ جهان اسلام شکل گرفت، این کمیته در مواقع بحرانی و شرایط زمانی مورد نیاز وارد عرصه می شود و برنامه هایی پیشنهاد شد که اجرایی خواهد شد. تشکیل هیئت رئیسه مجمع عمومی مجمع تقریب را داشتیم که به ریاست آقای دکتر علامه بدرالدین از سوریه تشکیل شد و مباحث خوبی در این زمینه مطرح شد.

وی با بیان اینکه رسول اکرم(ص) نماد و اساس وحدت است، اظهار داشت: یکی از اهداف دشمنان در توهین به شخصیت رسول اکرم (ص)، هدف قرار دادن وحدت جهان اسلام است. مجمع تقریب برنامه ریزی کرد که در زمان جشن میلاد حضرت رسول(ص) در نقاط مختلف کشور در مراکز استانها و شهرستانها و در تهران و ... جشن میلاد برگزار شد که نقش مهمی در تقریب مذاهب داشت.

آیت الله اراکی افزود: یکی از مهمترین استراتژی دشمنان اسلام شکستن پیوند وحدت و ایجاد جنگ، ستیز، تفرقه و دشمنی بین مذاهب مختلف اسلامی است و یکی از راهها برای رسیدن به این استراتژی استکبار جهانی و دشمنان اسلام توهین به شخصیت رسول اکرم(ص) است، زیرا رسول اکرم(ص) اساس وحدت جهان اسلام است. به هم ریختن جهان اسلام  و ایجاد جنگ و خونریزی و تفرقه و ستیز و دشمنی بین گروه ها و اتباع مذاهب مختلف جهان اسلام از اهداف دشمن است. در همین راستا یکی از راهبردهای دشمن توهین به مقدسات اسلام مخصوصا وجود مقدی نبی اکرم(ص) است.

وی با بیان اینکه دشمن با هدف قرار دادن رسول گرامی اسلام تلاش می کند که محور وحدت را از کار بیاندازند، اظهار داشت: لذا برای مقابله با این سیاست و همچنین تکریم شخصیت و ارزش های رسول گرامی اسلام، مجمع جهانی تقریب اقدام به ترویج برگزاری جشن میلاد پیامبر اکرم(ص) کرده است که در این راستا جشن میلاد پیامبر با شکوه خاصی و با حضور مذاهب مختلف اسلامی در سراسر کشور برگزار شد. در همه استاتهای کشور مراسم جشن میلاد با حضور پیروان مذاهب مختلف اسلامی و مشارکت آنها برگزار شد.

آیت الله اراکی افزود: در تهران نیز جشن میلاد رسول اکرم(ص) در مرقد مطهر حضرت امام خمینی(ره) با همکاری تولیت آستان مقدس امام راحل و با حضور مهمانان داخلی و خارجی و اقشار مختلف برگزار شد. همچنین در همایش وحدت از سه شخصیت تقریبی امام موسی صدر، آیت‌الله واعظ‌ زاده نخستین دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، علامه سید شعبان از علمای لبنان و بنیانگذار حرکت توحیدی تقدیر شد. همچنین کمپین «لاو محمد» در لندن و دیگر شهرهای جهان برگزار شد. این مراسم امسال با همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مشارکت مرکز اسلامی انگلیس و با هدف تقویت زمینه های وحدت فرق اسلامی و نیز نشان دادن چهره اسلام رحمانی و معرفی درست پیام آور رحمت به جهانیان برگزار شد.

وی در پایان سخنانش تصریح کرد: برنامه "لاو محمد" همه ساله در انگلیس به مناسبت هفته وحدت، به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و با مشارکت مرکز اسلامی انگلیس، با هدف تقویت زمینه های وحدت میان مذاهب مختلف اسلامی و نیز نشان دادن چهره اسلام رحمانی و معرفی درست پیام آور رحمت، مودت و عشق حضرت محمد مصطفی(ص) به جهانیان برگزار می شود.

کد خبر 2476941

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha