به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از وزارت انرژي آمريكا، رشد بالاي اقتصادي جهان و مشكلات و محدوديتهاي موجود در ظرفيت پالايش نفت در برخي كشورهاي صنعتي، بهاي نفت خام را طي سالهاي آينده بالا نگاه خواهند داشت.
وزارت انرژي آمريكا در اين گزارش، كمبود فعلي بازار جهاني نفت را نفت سبك و شيرين اعلام كرد و خواستار افزايش توليد عربستان سعودي و ديگر توليد كنندگان اين نوع نفت و همچنين توسعه پالايشگاه هاي مجهزي شد كه بتوانند با سرعت فراوان نفت سنگين را پالايش نمايند.
وزارت انرژي آمريكا اعلام كرد تقاضاي نفت خام اين كشور در بلند مدت افزايش شديدي خواهد كرد و آمريكا روز به روز به نفت كشورهاي عربي وابسته تر خواهد شد.
اين گزارش مي افزايد، در حاليكه بازار جهاني نيازمند نفت سبك است بسياري از پالايشگاه ها در سطح جهان قادر به پالايش نفت سنگيني كه به وفور در بازار يافت مي شود، نيستند. در چنين شرايطي، حتي افزايش توليد اوپك نيز قادر به تامين تقاضاي روزافزون نفت سبك نخواهد بود.
از سوي ديگر، رشد اقتصاد جهاني نيز قابل توجه است و هم اكنون شاهد بالاترين رشد اقتصادي در بسياري از مناطق جهان طي 30 سال گذشته هستيم. تقاضاي جهاني نفت خصوصا در كشورهاي در حال توسعه آسيايي با رشد فزاينده اي همراه است و ظرفيت پالايشي نفت قادر به تامين اين نيازهاي فزاينده نيست.
در حاليكه نياز به نفت سبك روز به روز افزايش مي يابد، فقط اندك كشورهايي همچون نيجريه، الجزاير، عربستان و كشورهاي غرب آفريقا داراي اين نوع نفت هستند.
با اين وجود در صورتيكه توليد نفت كشورهاي غرب آفريقا و درياي خزر به سطح مورد انتظار برسد و توليد نفت عربستان و امارات افزايش يابد، پيش بيني مي شود بهاي نفت خام تا سال 2010 به حدود هر بشكه 39 دلار برسد. اما پس از 2010 انتظار مي رود بهاي نفت خام به طور متوسط به 48 دلار افزايش يابد.
در كوتاه مدت و طي دو تا سه سال گذشته بهاي نفت خام مابين 60 تا 70 دلار باقي خواهد ماند، با اين وجود نمي توان به قطعيت گفت دوران نفت ارزان به پايان رسيده است، بلكه نبايد در كوتاه مدت انتظار پايين رفتن بهاي نفت خام بود.
اما در بلند مدت با توجه به سرمايه گذاريهايي كه در بخشهاي بالادستي و پايين دستي نفت صورت خواهد گرفت قيمت نفت كاهش خواهد يافت.
نظر شما