رضا رسولي - معاون فرهنگي هنري منطقه غرب سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر گفت : منطقه غرب شامل هفت منطقه مي باشد و مسوليت خدمت رساني فرهنگي هنري در اين محدوده بر عهده اين منطقه مي باشد.
وي افزود : ما در اين هفت منطقه بيست و دو كتابخانه مستقل و وابسته در حال فعاليت داريم . نمي دانم بايد گفت متاسفانه يا خوشبختانه ولي اكثريت مخاطبين و مشتريان محصولات فرهنگي ما در كتابخانه ها را دانش آموزان و دانشجوياني تشكيل مي دهند كه براي آمادگي تحصيلي خود از كتابخانه استفاده مي كنند در حالي كه ما بايد به سمتي پيش برويم كه بتوانيم علاوه بر سرويس دهي به اين قشر ، مجموعه اي از مخاطبين اعم از كارمند، خانه دار ، بازاري و كاسب رابه كتابخانه ها بياوريم و سطح مطالعه را در منطقه غرب افزايش بدهيم.
وي ادامه داد : گوناگوني و تنوع در سطح فرهنگي منطقه غرب باعث مي شود تا ما نتوانيم يك برنامه ريزي يك دستي را داشته باشيم. به عنوان مثال در منطقه غرب از يك سو محله اي به نام سعادت آباد را داريم و از سوي ديگر محله هايي همچون ابراهيم آباد و يافت آباد كه هر كدام از اينها ويژگيهاي خاص بومي و منطقه اي خودشان را دارند. و براي ترويج فرهنگ كتاب خواني در اين مناطق نياز به برنامه ريزي خاص داريم .
رضا رسولي در پاسخ به اين سوال مهر كه چرا اكثر كتابخانه ها به شكل قرائتخانه درآمده اند وصرفا براي مطالعه درسي از آنها استفاده مي شود به مهر گفت : اگر ما بنا داريم كه كتاب وارد زندگي مردم شود ، بايد اين كالاي مكتوب وارد خانه ها و محيط هاي كاري و اداري و حتي سفرهاي تفريحي شود ، آن وقت مردم كتاب را به عنوان يك فرآورده فرهنگي و يك نياز مي پذيرند و آن را دنبال مي كنند و ديگر اين نگراني باقي نمي ماند كه كتابخانه ها تبديل به قرائتخانه شوند .
وي در ادامه افزود : حاكميت رسانه هاي تصويري از جمله شبكه هاي مختلف تلويزيوني و ماهواره و اينترنت به دليل جذابيتي كه در آنها وجود دارد باعث شده تا مردم بيشتر به سوي آنها تمايل پيدا كنند و اين كار ما را دشوار كرده است.
رسولي در پايان گفت و گو با مهر گفت : براي جذب عموم مردم به سمت كتاب دو برنامه مشخص مي توان داشت ، يكي به شكل مستقيم با مقوله كتاب و برگزاري مسابقات كتابخواني و ايجاد حس رقابت در جامعه و ديگر به شكل غير مستقيم وبا برنامه هاي هنري و تبليغ كتاب عطش كتاب و كتابخواني را در اقشار مختلف به وجود آورد .
گفتني است طي سالهاي اخير درقريب به اتفاق كتابخانه ها ، كتابهاي كلاسيك آموزشي ، كمك آموزشي ، كنكوري و ... خوانده مي شود ، اين درحالي است كه جلد برخي كتابهاي موجود در قفسه ها سالي يك بار هم گشوده نمي شود !
نظر شما