به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، معاون سازمان گسترش و نوسازي صنايع معادن ايران امروز در مراسم انعقاد اين قرارداد گفت : موضوع تبديل گاز طبيعي به فراورده هاي مايع (GTL ) در واقع سير جديدي براي بهره گيري از گاز است چرا كه فراورده هاي حاصله از اين فرآيند نفت ، گاز مايع ، نفت سفيد ، ديزل ، حلال ها و... همگي داراي خواص مناسبتري نسبت به محصولات بدست آمده از نفت خام است .
عبدالحسين مهنما اضافه كرد : علاوه بر اين مواد ، با توجه به اينكه امروز بنزين به يك كالاي استراتژيك تبديل شده است با استفاده از مواد توليدي در اين كارخانه مي توان ميزان توليد بنزين را در كشور افزايش داد واز سويي ديگر بنزين توليدي در اين پالايشگاه از گوگرد كمتري نسبت به محصول توليد شده در پالايشگاه هاي ديگر برخوردار بوده در نتيجه آلودگي كمتري دارد .
وي افزود : بنزين توليدي در اين پالايشگاه با بالاترين خلوص در خودروها قابل استفاده است .
وي درباره نحوه سرمايه گذاري اين شركت گفت : در گذشته سازمان گسترش به صورت مستقيم در پروژهها سرمايهگذاري ميكرد، در حالي كه در اين قرارداد براي اولين بار يك شركت مشترك از سازمان گسترش و سرمايهگذاران خصوصي براي اجراي طرح ايجاد شده است.
همچنين مدير عامل شركت توسعه نفت وگاز سرو در اين مراسم گفت : با توجه به اهميت طرح GTL سازمان گسترش و نوسازي ايران از سال 1378 اقدام به سرمايه گذاري براي تحقيقات در مورد اين فرايند كرده است كه بدين ترتيب ايران به سومين كشور دارنده پالايشگاه توليد GTL محسوب مي شود .
ديدري اضافه كرد : اين پالايشگاه توان توليد يك هزار بشكه GTL را در روز دارد كه پيش بيني بيني مي شود در مدت سه سال راه اندازي شود .
به گفته وي ، ارزش اين قرارداد 312 ميليارد ريال بوده و منابع تامين كننده اين ميزان اعتبار نيز 30 درصد به وسيله سهامداران و 70 درصد نيز توسط منابع بانكي بوده است .
همچنين مدير عامل شركت سرمايه گذاري توسعه صنعتي ايران گفت : اين شركت به همراه شركت سرمايه گذاري رنا ،شركت سرمايه گذاري صنعت و معدن و آتيه معدن و خود سازمان گسترش و نوسازي به عنوان حامي در اين پروژه سرمايه گذاري كرده اند .
ابوالقاسم جمشيدي درصد خلوص اكتان موجود در بنزين حاصل از طرح GTL را 99 درصد عنوان كرد و گفت: در حال حاضر درصد اكتان موجود در بنزين توليد شده در كشور 86 درصد است كه پس از مخلوط شدن اين دو محصول، ميزان بهره دهي بنزين بالاتر خواهد رفت.
نظر شما