به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، همايش دو روزه "اسلام وعلم" به منظور ارتباط و همسونگري اين دو مقوله و رويارويي آنها با مبارزات و تهديدات حال حاضر جهان اسلام در قرن بيست و يكم است.
به گزارش خبرگزاري عربستان سعودي( واس) اين همايش بين المللي در دانشكده علوم انساني و علوم اسلامي دانشگاه باتنه الجزاير با حضور محققان و پژوهشگراني از تركيه، مصر، عربستان، تونس و الجزاير تشكيل شد.
دكتر عمار طالبي استاد فلسفه دانشگاه الجزاير گفت: اسلام تمدن بسيار قديمي دارد كه علوم مختلف در همه زمينه ها را پوشش داده است.
دكتر طالبي اضافه كرد: اين دين استادان و پژوهشگران بسياري را پرورش داده است كه همه آنها افتخار جهان اسلام به شمار مي روند.
دكتر فرحات حكيم استاد دانشگاه باتنه اظهار داشت: در قرن 19 ميان علم و دين فاصله افتاد و غرب اين فاصله را به وجود آورد و با شعار "دين از سياست جداست" به اين جدائي دامن زد؛ در حاليكه همگان مي دانند جدائي دين از سياست امكان ناپذير است و از سوي ديگر علم بدون دينداري و دين بدون دانائي به انسان عصر حاضر آسيبي جدي مي رساند.
اساتيد در اين همايش علاوه بر اشاره به مسائل مابعدالطبيعي وعلم لاهوت، متفق القول بودند تا مراكز تحقيقات ديني و بويژه تحقيقات در زمينه اعجاز قرآن تأسيس شوند تا هماهنگ سازي و اتحاد دانشگاههاي اسلامي با مؤسسات ديني و اسلامي به اجرا در آيد.
عمار طالبي درهمايش مذكور دانشگاههاي اسلامي و ديني را به اشاعه دين اسلام و فرهنگ و تمدن اين دين فراخواند و خواستار دعوت بيگانگان به دين اسلام و تبليغ اين دين به صورت درست و اصولي شد.
درهمايش " اسلام و علم " دكتر زغلول نجار عضو شوراي عالي امور اسلامي مصر در زمينه شهر مكه و جنبه هاي ديني و معنوي آن با توجه به شروع فصل زيارت و تجمع زائران در اين شهر اعلام كرد: از آنجائي كه اين شهر مقدس به همه ما مسلمانان مربوط و مرتبط است به منظور گسترده سازي و پيشرفت و ترقي اين شهر بايد برنامه هايي ارائه دهيم تا رؤساي عربستان سعودي پس از بررسي پيشنهادات، پاره از از آنها را به اجرا در آورند.
نظر شما