به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومي اداره كل اوقاف و امور خيريه استان قزوین، حجتالاسلام مصطفی نوروزی در جمع واقفان و متولیان امور وقف که در سالن جلسات اداره کل اوقاف و امور خیریه گرد هم آمده بودند، ضمن تبریک دهه فجر اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وقفهای بسیاری به وجود آمد و آن دسته از موقوفاتی که در زمان پهلوی به آنها خیانت شده بود، احیا شد.
وی بیان کرد: وقف کردن نیاز به مال و مکنت فراوانی ندارد و ممکن است برخی موقوفات در زمان وقف از ارزش چندانی برخوردار نباشند اما با گذشت زمان به وعده خداوند که در آیه ۲۶۱ سوره بقره میفرماید «مثل آنان که مال خود را در راه خدا انفاق میکنند، مثل دانهای است که هفت خوشه برآورد و در هر خوشهای صد دانه باشد خدا پاداش هر که را بخواهد چند برابر میکند و خدا گشایشدهنده و داناست»، موقوفات از برکت و ارزش برخوردار میشوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین عنوان کرد: وقف کردن توفیق میخواهد به طوری که از بین میلیونها نفر انسان تنها عده خاصی در زمره واقفان هستند و اموال خود را در راه خدا و با نیتهای خیرخواهانه وقف میکنند.
این مسئول در ادامه سخنان خود از برگزاری همایش اصول امانتداری و ورود اطلاعات موقوفات به سامانه الکترونیکی خبر داد و افزود: در این همایش متولیان موقوفات استان قزوین به سخنرانی میپردازند، پرسش و پاسخ با موضوع امانتداری و آشنایی با ثبت اطلاعات در سامانه جامع نیز از دیگر برنامههاست.
نوروزی با اشاره به اینکه عمل متولی در حقیقت عمل امینانه است، تأکید کرد: رؤسای ادارات اوقاف نیز در حوزه موقوفات فاقد متولی و مجهولالتولیه باید امانتدار باشند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین بیان کرد: در این همایش متولیان با قوانین و مقررات امانتداری، امانت در قرآن، آثار فردی و اجتماعی امانتداری و راههای تقویت این مهم آشنا میشوند.
بپیشرفت ۷۰ درصدی برگزاری دوره های آموزش در اداره کل اوقاف قزوین
حسین شفیعی معاونت توسعه منابع و پشتیبانی اداره کل اوقاف و امور خیریه قزوین از برگزاری دوره های آموزشی مباحث تخصصی و عقیدتی در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان خبر داد.
وی با بیان اینکه برگزاری دوره های آموزشی و ارتقاء سطح علمی و تخصصی کارمندان اوقاف از اولویت های ان معاونت میباشد افزود:در سال ۹۳ تعداد ۱۵ دوره آموزشی تخصصی و ۵کلاس آموزشی عقیدتی - بصیرتی در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برگزار شده و این آمار نسبت به سال گذشته بالغ بر ۷۰ درصد رشد علمی را نشان میدهد.
شفیعی ادامه داد: شناسایی مشکلات و برنامه ریزی دوره های مورد نیاز، دعوت از اساتید برجسته استان و تهیه کتابچه و جزوه آموزشی، برگزاری آزمون و اعطای گواهی روند اجرای دوره های آموزشی است.
معاونت توسعه اداره کل اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: ارتقاء سطح علمی و تخصصی، آشنایی با رشته های شغلی مورد تصدی و قوانین و مقرارت اداری و ارتقاء سطح شناخت بصیرتی کارمندان در راستای پیشبرد اهداف سازمان مطبوع از اهداف برگزاری این دوره های آموزشی است.
معاون اداره کل اوقاف و امور خیریه قزوین با اشاره به رویکرد فعالانه اداره کل اوقاف در ارتقاء سطح کمی و کیفی برگزاری دوره های آموزشی گفت: افتتاح سالن سمعی و بصری در اداره کل، تهیه تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری آموزشی و حمایت از همکاران در حال تحصیل در جهت ارتقاء تحصیلی از مهمترین اقدامات سالجاری در حوزه پیشرفت علم و فن آوری بوده است.
شفیعی در پایان با اعلام حمایت اوقاف و امور خیریه از پایان نامه ها و پروژه های تحقیقاتی در حوزه وقف گفت: اندیشمندان، دانش جویان و محققان تا پایان بهمن ماه سالجاری فرصت دارند طرح ها و پروپزال های تحقیقاتی خود را در محورهای مرتبط با وقف جهت حمایت مالی به این اداره کل تحویل دهند.
کارگاه آموزشی رابطین بازرسی اداره کل اوقاف قزوین برگزار شد
مجید عاملی مسئول بازرسی اداره کل اوقاف و امور خیریه قزوین از برگزاری دوره آموزشی ویژه رابطان بازرسی موقوفات و بقاع متبرکه شهرستان های مختلف استان خبر داد.
مجید عاملی با بیان این که کسانی که از موقوفات خیران نیک اندیش حفاظت و حراست می کنند در اجر و پاداش آنها سهیم هستند، اظهار داشت: درست است که حفظ و حراست از عمل خیر واقفان وظیفه سازمان اوقاف و امور خیریه است، اما در این میان آحاد مردم که از آثار و برکات نیات واقفان استفاده می کنند نیز برای حراست از موقوفات وظیفه شرعی دارند.
وی با اشاره به این موضوع که در این دوره های آموزشی که به صورت متمرکز واختصاصی جهت هر شهرستان به منظور تبادل اطلاعات ورائه راهکارها مناسب با توجه به شرایط هرشهرستان انجام میگرددتا اشرافیت لازم بر عملکرد کارکنان اوقاف، هیئت امنا ومستاجرین موقوفات انجام شود.
وی اظهار کرد: دراین کارگاه آموزشی مصاديق ارتشاء و فساد اداري، روشهاي بازرسي، روش گزارشنويسي و نحوه رسيدگي به شکایات، بازرسی ونظارت بر برنامه های ویژه بقاع متبرکه وارزیابی از چگونه گی اجرای برنامه های فوق توسط مسئول حقوقی وثبتی وبازرسی تدريس شد.
این مسئول افزود :رابطین بازرسی موقوفات وبقاع متبرکه می بایستی در بازرسی های خود با احتیاط تمام جوانب و احترام به، هیئت امنا، خدام ومستاجرین را نگه داشته وبدون هیچ غرض ورزی بازرسی ونظارت را به نحو مطلوب انجام دهند و تا اعلام نتایج نهایی و گزارش به مراجع مافوق از هر گونه بی احترامی و تشویش اذهان دیگران پرهیز کنند.
عاملی یادآور شد: رابطین بازرسی با اجرای عدالت و در صورت داشتن هر گونه ظن و گمان، دقت لازم را برای بازرسی به کار گیرند. وهرگونه تخلف، نقاط ضعف، وراهکارهای لازم را در حوزه موقوفات وبقاع متبرکه درکلیه سطوح را به مسئولین زیربط اطلاع دهند ودر این کار حق چشم پوشی ازتخلفات، ضعف، وکم کارئی را نخواهد داشت در واقع بازرسان ناظر بر عملکرد افراد مسئول در بخش های مختلف هستند و نباید اجازه دهند حقی از کسی ضایع شود زیرا از طرف کسانی که بازرسان را به بازرسی می گمارند وهم از طرف کسانی که بازرسی می شوند حقی بر عهده آنها بوده و باید به شیوه صحیح و منطقی بازرسی از حوزه های مختلف را انجام دهند.
نظر شما