به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق پورمهدی ظهر دوشنبه در جلسه ستاد سفرهای نوروزی استان اظهار داشت: بزرگترین و مهم ترین بحث در زمینه گردشگری امنیت است که در سایه جمهوری اسلامی، کشور ایران از این زمینه هیچ مشکلی ندارد و این امر به خودی خود سبب جذب گردشگر و توریست به این کشور می شود و در سال های آتی نیز شاهد افزایش ورود گردشگر به کشور بوده ایم که گواه این موضوع است.
وی با تاکید بر آماده سازی زیرساخت ها و اماکن تجاری و فرهنگی در استان گفت: بزرگترین مشکل در این خصوص ناهماهنگی بین دستگاه ها است و حلقه وصل بین نهادهای مختلف، ضعیف است که باید تمامی دستگاه ها بدین منظور دست به دست هم دهند.
پورمهدی ادامه داد: از سوی دیگر باید نسبت به آموزش افراد کوشا باشیم زیرا برخورد اولیه در نگاه مسافران بسیار مهم بوده و تاثیر بالایی بر روی آن ها می گذارد که در این خصوص آموزش افرادی که در مبادی شهرها حضور دارند، مهم بوده و همچنین حضور افرادی که به زبان های خارجی آشنایی داشته باشند نیز لازم است.
وی با تاکید بر شناسنامه دار کردن اماکن اقامتی گفت: آدرس مدارس، هتل ها و پارک ها باید کاملا مشخص بوده و دستگاه های نظارتی نیز به اماکن پذیرایی و اقامتی نظارت کافی داشته باشند.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: از سوی دیگر باید نسبت به راه اندازی تورهای گردشگری دو طرفه کوشا باشیم و هتل ها و مسافرخانه ها نیز نسبت به تجهیز و ارائه تسهیلات لازم اقدام کنند.
وی با تاکید بر راه اندازی مراکزی برای عرضه محصولات استان گفت: این مراکز باید در نقاط مختلف استان راه اندازی شده و در آن صنایع دستی و محصولات استان ارائه شود که این مورد از جمله دستوراتی است که تمامی دستگاه ها باید آن را جدی بگیرند.
پورمهدی افزود: پروژه های عمرانی در این ایام باید به شکل محدود اجرایی شوند و شهرداری نیز در تمیزی شهر و زیباسازی تابلو ها و علایم کوشا باشد که در این خصوص هنوز تابلوهای شهر تبریز ساماندهی درستی نشده اند.
وی در ادامه با اشاره به حساسیت این ستاد بر روی نمازخانه های بین راهی گفت: در این بین انتظار داریم که نمازخانه راهدارخانه ها همواره باز بوده و در تمامی مدارس و اماکن اقامتی نیز نسبت به نمازخانه حساسیت بالایی وجود داشته باشد و هر چه زودتر این اماکن تجهیز شوند.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی افزود: از سوی دیگر امسال باید تمامی دستگاه ها دست به دست هم دهند و برای کل استان یک بروشور تهیه کنند و هر کدام از دستگاه ها به شکل مستقل برای چاپ بروشور معرفی استان اقدام نکنند.
توانمندسازی نیروهای بخش گردشگری ضروری است
فرزین حق پرست، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز با ارائه گزارشی از فعالیت های ستاد تابستان ۹۳ گفت: در طول این ایام ۱۲۰ راهنمای گردشگری در استان فعالیت می کردند، همچنین در طول این ایام هزار و ۶۰۰ مورد نظارت بر روی آثار باستانی انجام شد که ۳۰۵ مورد تذکر، ۷۵ مورد اخطار و یک مورد نیز تعلیق داشتیم.
وی با اشاره به تجهیز هزار و ۶۰۰ کلاس درس در ایام تابستان برای مسافران گفت: برگزاری مسابقات مختلف، مراسمات فرهنگی و تفریحی، نمایشگاه صنایع دستی و جشنواره از جمله برنامه های این ستاد بوده است.
حق پرست ادامه داد: نعداد هتل های استان ۳۶، مهمانپذیر ۷۵ و رستوران های بین راهی ۱۵۵ بوده که در طول این ایام ۹۵ درصد هتل ها اشغال بوده است.
وی همچنین با اشاره به تدابیر این ستاد برای نوروز ۹۳ گفت: توانمندسازی نیروهای بخش گردشگری استان ضروری بوده و بدین منظور ۱۲ کارگاه آموزشی با عناوین مختلف برای دستگاه ها اجرایی می شود که تمامی این دوره ها رایگان خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ادامه داد: بدین منظور باید اماکن تاریخی استان را آماده کنیم که اطلاع رسانی در خصوص این مراکز نیز باید به طرز صحیحی انجام شود که در طول ایام نوروزی نیز در ۲۰ نقطه استان شاهد ایجاد مراکز اطلاع رسانی خواهیم بود.
وی افزود: همچنین نمایشگاه صنایع دستی در ۲۰ نقطه استان برگزار شده و ۸۰ نفر نیز به عنوان راهنمای گردشگری فعالیت خواهند کرد.
حق پرست با اشاره به عقد تفاهمنامه با شهرداری برای تور تبریز گردی گفت: همچنین از ۲۳ تا ۲۶ بهمن، ۱۰ دستگاه و اداره مرتبط با گردشگری استان برای شرکت در نمایشگاه گردشگری تهران عازم این شهر می شوند.
نظر شما