۱۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۰۹

پورنگ در گفتگو با مهر:

صادرات کالا از مرزهای کردستان به ۳۰۰ میلیون دلار رسید

صادرات کالا از مرزهای کردستان به ۳۰۰ میلیون دلار رسید

سنندج - معاون تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به وضعیت مبادلات کالا از مرزهای این استان گفت: در ۹ ماهه اول سال جاری بیش از ۳۰۰ میلیون دلار کالا از مرزهای استان صادر شده است.

محمد پورنگ در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت مبادلات مرزی در استان کردستان با توجه به وجود مرز رسمی باشماق، اظهار داشت: این مقدار کالا نسبت به مدت مشابه از لحاظ وزنی هشت درصد افزایش و از لحاظ ارزشی ۱۳ درصد کاهش داشته است.

وی به مهمترین کالاهای صادر شده در استان کردستان افزود: عمده اقلامی که از استان کردستان صادر می شود کشاورزی است و مابقیه آن شامل مصالح ساختمانی، مواد معدنی، صنایع غذایی و مواد نفتی است.

معاون تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: در واردات نیز در ۹ ماهه اول سال جاری ۶۲ میلیون دلار واردات داشته ایم که نسبت به مدت مشابه از نظر وزنی ۱۶۹ و از نظر ارزشی ۲۶۶ درصد افزایش داشته ست.

پورنگ به مهمترین کالاهای وارداتی استان کردستان اشاره کرد و یادآور شد: عمده واردات کالا از مرزهای استان کردستان ماشین آلات صنعتی کارخانجات، مواد اولیه، ضایعات فلزی و برخی لوازم صوتی و تصویری بوده است.

وی با اشاره به وضعیت ترانزیت کالا از مرز رسمی باشماق مریوان که مقصد اصلی آن اقلیم کردستان عراق است، ادامه داد: در بحث ترانزیت خارجی یعنی کالاهایی که از سایر کشورها به بنادر جنوبی و منطقه اقلیم کردستان عراق می آیند در ۹ ماهه اول سال جاری چهار میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار انجام شده است.

معاون تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: این مقدار ترانزیت کالا از مرزهای استان کردستان از لحاظ وزنی ۴۹ درصد و لحاظ ارزشی ۱۰۲ درصد نسبت به مدت مشابه آن افزایش داشته است که انتظار می رود با توجه به تسهیلات ارائه شده شاهد افزایش ترانزیت کالا در کردستان باشیم.

پورنگ اظهار داشت: در ترانزیت داخلی یعنی کالایی که تشریفات گمرکی آن در سایر استان ها انجام می شود و از مرز کردستان خروجی می گیرد در ۹ ماهه اول امسال ۱۹۷ میلیون دلار داشته ایم.

وی با اشاره به روند کاهشی ترانزیت داخلی استان کردستان افزود: در حوزه ترانزیت داخلی متاسفانه نسبت به مدت مشابه شاهد کاهش ۲۹ درصدی بوده ایم و این امر می طلب که در این حوزه با جدیت بیشتری ورود پیدا کنیم.

معاون تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: خوشبختانه فرایند ثبت سفارش کالاهای صادراتی در کردستان تسهیل شده است.

پورنگ یادآور شد: تعداد دو هزار و ۲۱۵ تعرفه کالا که لیست آنها در سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت برای عموم قابل رویت است از شمول کارهای کارشناسی سازمان صنعت، معدن و تجارت مستثنی و توسط متقاضیان تایید نهایی می شوند.

وی ادامه داد: با توجه به مزیت های تجاری استان و تجهیز گمرکات، برنامه ریزی توسط همه دستگاه های دخیل در امر صادرات برای جهش صادراتی بسیار ضروری است و باید این مهم در جلسات کارگروه توسعه صادرات استان مورد نظارت و ارزیابی قرار گیرد.

معاون تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: حفظ وضع موجود و حرکت به سوی وضع مطلوب، ضرورت تدوین برنامه ریزی دقیق، تدوین اهداف کمی و تنظیم خط مشی های صادراتی و برنامه های توسعه صادرات در استان ضروری است.

وی با اشاره به ظرفیت های استان کردستان در حوزه تجارت خارجی یادآور شد: انتظار می رود که با افزایش تسهیلات دولت و همچنین ورود هر چه بهتر بخش خصوصی زمینه برای بهره برداری از تمامی ظرفیت های این بخش فراهم شود چرا که امروز تجارت مرزی بهترین فرصت در راستای توسعه همه جانبه استان کردستان به شمار می رود.

پورنگ وجود مرز رسمی باشماق مریوان و سیرانبند بانه و همچنین بازارچه مرزی سیف سقز را از مهمترین ظرفیت های برای توسعه مبادلات مرزی عنوان کرد و افزود: اقلیم کردستان عراق نیز بازار خوبی برای محصولات صادراتی است و به همین دلیل ما باید از این فرصت در راستای توسعه مبادلات مرزی به سود استان کردستان استفاده کنیم.

کد خبر 2484146

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha