به گزارش خبرنگار مهر، الهیار پیش از ظهر سه شنبه در نشست مدیران بنادر و دریانوردی در بندر مازندران گفت: صدور مجوز سازه های سواحل از طرح سامانه جامع نظارت و مدیرت بر سواحل صورت می گیرد و کلیه قوانین و دستورالعمل های سواحل در قالب ۱۱ جلد در فضای مجازی قابل دسترسی است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مهندسی و مدیریت بر سواحل نیز گفت: یکی از علل ناموفق طرح، کمبود اطلاعا دریایی بوده و شناخت از پدیده های دریایی از قبل کم بوه است.
الهیاری بیان داشت: طرح پایش و شبیه سازی سواحل شمالی و پیاده سازی نوار ساحلی و راه اندازی سامانه جامع مدیریت و تشکیل کارگروه مدیریت سواحل در برنامه ششم از جمله طرح هاست
وی یادآور شد: در زمینه IXZM با مشارکت ۱۸ ارگان نسبت به تهیه طرح به عنوان مدیریت یکپارچه سواحل کشور تهیه شده است و این طرح که از سال ۷۸ آغاز شد و در سال قبل به تصویب شورای عالی شهرسازی قرار گرفت و در آن سواحل مازندران ۴۸۷ کیلومتر در ۱۱ شهرستان عنوان شده است.
الهیاری بیان داشت: در مجموع در کشور پنج هزار و ۷۹۰ کیلومتر ساحل در ۳۷ شهرستان و ۴۸ شهر وجود دارد.
وی درباره ساماندهی سواحل مازندران بیان داشت: بیشترین حجم تخریب در سنوات گذشته صورت گرفته ولی در یکسال گذشت شاهد روند کند تخریب در سواحل هستیم.
وی معتقد است، مدیریت یکپارچه بر سواحل یک روند مستمر و پویاست و بر اساس آن تصمیمات لازم برای بهره برداری صحیح، توسعه موجود، حفاظت از نواحی صورت می گیرد.
الهیاری یادآور شد: کمتر از ۱۰ درصد جمعیت در سواحل مستقر هستند و بحث استفاده از دریا و سواحل در کشور مغفول مانده است و استفاده نامطلوبی از سواحل شمالی و عدم استفاده از سواحل جنوبی اتفاق افتاده است.
محمدعلی قمی اویلی فرماندار نوشهر در زمینه ساماندهی سواحل گفت: ۶۰ کیلومتر از سواحل مازندران دراین شهرستان واقع شده و یک پنجم ساحل استان را در بر می گیرد.
وی تصریح کرد: موهبت دریا و جنگل باید سبب اشتغالزایی و سهم بری منطقه در اقتصاد شود و خوشبختانه تجاوز به منابع طبیعی و سواحل کمتر و کند شود.
قمی اویلی افزود: با اعمال قانون و وضع قانون مناسب بخش خصوصی در حوزه گردشگری دریایی وارد می شود و برخی با ایجاد اسکله دنبال سوء استفاده های گردشگری هستند که باید با آن برخورد شود.
نظر شما