به گزارش خبرنگار مهر احمد ذاکری قبل از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اشاره به عملکرد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم طی یک سال گذشته اظهار داشت: روز گذشته افتتاح سه پروژه مهم را به برکت آغاز دهه فجر در عرصه صنعت داشتیم.
وی ادامه داد: هر سه پروژه نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری داشته که نیمی از این سرمایهگذاری با مشارکت بخش خصوصی بوده و نیمی را بانک صنعت و معدن رقم زده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با اشاره به اشتغال زایی ۷۰۰ نفری در این سه پروژه ابراز داشت: این پروژهها با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل بانک صنعت و معدن صورت گرفت که موجب شد در حاشیه آن بازدیدهای خوبی از پروژهها صورت گرفته و رایزنیهایی انجام شود.
فعالیت ۲۲۹۳ واحد صنعتی در قم
وی اضافه کرد: ۲ هزار و ۲۹۳ واحد صنعتی فعال در استان داریم که استان قم رتبه چهاردهم کشور را از لحاظ تعداد واحدهای فعال دارد.
ذاکری عنوان کرد: در استان قم ۲۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزه صنعت شده که در کشور رتبه بیستم را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: در حوزه صنعت نزدیک به ۵۰ هزار ایجاد شغل شده که از این نظر هم استان ما رتبه شانزدهم را در بین ۳۱ استان دارد.
وی با اشاره به اینکه قم در کنار استانهای صنعتی مانند اراک و اصفهان و تهران قرار گرفته ابراز داشت: نزدیکی به پایتخت، نزدیکی به فرودگاه امام خمینی(ره) و وجود زیرساختهای ریلی از جمله شاخصهایی است که استان را به یک برند تبدیل کرده است.
ذاکری افزود: اگر فرودگاه قم هم به نتیجه برسد ظرفیت بالایی برای استان در حوزه صنعت ایجاد میکند.
وی اظهار داشت: موضوعی که الان پیگیری میکنیم درصد پیشرفت طرحهای صنعتی و توسعهای است که تلاش میکنیم بیشتر به پروژههایی کمک کنیم که درصد قابل توجهی پیشرفت داشتهاند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: در حال حاضر ۲۴ واحد داریم که ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و ۸۱ طرح هم ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند.
مسیر دسترسی دریاچه نمک احداث میشود
وی ادامه داد: با توجه به تحریمی که استکبار جهانی به ملت ایران تحمیل کرده، تلاش میکنیم نگاه به اقتصاد مقاومتی را تقویت کنیم و لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی نگاه به منابع داخلی و از جمله توجه ویژه به معادن است.
ذاکری اظهار داشت: استان قم از نظر ذخایر معدنی از وضعیت خوبی برخوردار است و دستاوردهای خوبی در این زمینه داشته که از جمله میتوان به امضای تفاهمنامه استانی ملی برای دریاچه نمک است که بزرگترین افتخارات ما در سال جاری است.
وی افزود: اولین موضوعی که ما پیگیری میکنیم راه دسترسی به این دریاچه است که بر اساس بررسیها یکی راه سراجه و جاده گرمسار در نظر گرفته شد و نظرات اداراتی مانند منابع طبیعی و محیط زیست خواسته شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با اشاره به اینکه راه سراجه توجیه اقتصادی و زیست محیطی ندارد گفت: تمرکز ما روی جاده گرمسار است که ۳۰ کیلومتر راه باتلاقی دارد که باید بررسیهای کارشناسی برای چگونگی نحوه اجرای کار صورت بگیرد.
وی ادامه داد: برای همه مشخص است که دریاچه ظرفیت بالایی دارد و ارزش افزودهای میتواند برای استان به وجود بیاورد که در استفاده از آن تعلل نخواهیم کرد.
ذاکری با اشاره به اینکه بهترین ماده معدنی که الان در قم وجود دارد معدن منگنز است که مواد اولیه فولادی کشور را تهیه میکند، افزود: در زمینه معدن طلا در قم هم امروز کارهای خوبی صورت گرفته که باید اکتشافات تکمیلی صورت بگیرد.
وی با اشاره به مسئله تنظیم بازار گفت: در مسئله تامین میوه شب عید از امسال وظیفه به سازمان جهاد کشاورزی محول شده است البته ما خودمان را کاملا خارج از این مسئله نمیبینیم و اگر بتوانیم کمک میکنیم.
نظر شما