به گزارش خبرنگار مهر، محمود گلزاری ظهر سه شنبه در همایس خانواده سالم که با حضور محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، ایوب رحیمی معاون سیاسی امنیتی استانداری، سالار قاسمی مدیرکل آموزش و پرورش استان، افشار مدیرکل بهزیستی، صفری مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان، حجت الاسلام حسینی رئیس مرکز اسناد و کتابخانه های عمومی و جمعی از معاونان پرورشی و فرهنگی و مشاوران و مدرسان آموزش و پرورش در سالن تربیت معلم شهید رجایی قزوین برگزار شد اظهارداشت: امروز افزایش آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، طلاق و سست شدن بنیان خانواده از آسیب های جدی است که بدون از دست دادن فرصت باید برای آنها راه حل پیدا کنیم.
وی اضافه کرد: پاسداشت خون شهدا را جدی بگیریم و بدانیم امروز که انقلاب به ۳۶ سالگی رسیده است و همچنان علاقمندان زیادی پر تحرک و بانشاط در کنار مردم جشن های انقلاب را برگزار می کنند باید از فرصتی که انقلاب در تریبونهای مختلف ایجاد کرده بهره برده و مشکلات جامعه را کم کنیم.
گلزاری بیان کرد: امروز آسیبهای متعددی داریم که بالا بودن آمار طلاق، اعتیاد زیبنده جامعه اسلامی نیست و باید با استفاده از همه امکانات و ابزارها برای سالم سازی جامعه استفاده کنیم.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: باید راهکارها و مشاوره های ما بتواند آسیب های اجتماعی را کاهش دهد و دنبال خیالبافی و پنهان کردن واقعیت ها نباشیم.
کاهش سن اعتیاد به نوجوانی نگران کننده است
وی اضافه کرد: قرار داشتن درکنار مرز تولید مواد مخدر جهان در افغانستان، تولید انواع مواد مخدر در داخل موجب شده تا سن اعتیاد به نوجوانی برسد و مصرف الکل بالا برود و اگر ۲۰ تا ۲۲ درصد ازدواج ها به طلاق منجر می شود باید نگران شویم و بدانیم از هر ۱۰۰ ازدواج ۲۲ مورد از هم پاشیده می شود که متاسفانه آمار طلاق در قزوین هم که یک شهر مذهبی است ۲۰ تا ۲۵ درصد است که باید چاره کنیم.
گلزاری تصریح کرد: ورود شبکه های مجازی، بروز مشکلات هویتی، دور شدن از ارزشهای دینی و وجو. د مسیرهای فریبنده و عرفانهای نوظهور از دیگر آسیب هایی است که جوانان را با بحران مواجه کرده و اگر همه امکانات را بسیج نکنیم و در کنار یکدیگر قرار نگیریم مشکلات باقی خواهد ماند و به نتیجه نمی رسیم.
مسئولان در برخورد با آسیبها دچار انکار هستند
گلزاری یادآورشد: متاسفانه برخی مسئولان در برخورد با آسیب های اجتماعی دچار انکار هستند و با خیالبافی تنها واکنش دفاعی نشان می دهند لذا آسیبها راه حلی ندارد و همچنان باقیست.
وی اضافه کرد: با پیشینه فرهنگی و دینی که قزوین دارد وجود این همه آسیب زیبنده نیست و در شرایطی که ایران اسلامی همواره تحول ساز بوده نباید درگیر مشکلات اجتماعی و اعتیاد باشیم.
این کارشناس اظهارداشت: انقلاب اسلامی تحول بزرگی در منطقه ایجاد کرده و در حالی که برخی جریانهای غربی دنبال جشن گرفتن برای زوال دینی است باید از فرصت انقلاب برای مقابله با این پدیده بخوبی استفاده کنیم.
گلزاری گفت: انقلاب ما با محوردینی شکل گرفت و با سابقه پاکدامنی که داریم باید آسیبها را شناسایی کرده و راهکار عملی ارائه کنیم.
وی افزود: وقتی حتی یک بیت غیراخلاقی در شاهنامه فردوسی وجود ندارد چرا باید خشونت و قتل در جامعه نگران کننده شود و نتوانیم بحران جوانان را حل کنیم در حالی که اگر همه دستگاههای ذیربط همدل شوند و امکانات خود را متمرکز و همسو کنند می توان بر آسیبها غلبه کرد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان یادآورشد: اگر جوانان را دوست داشته باشیم، در کارمان اخلاص باشد و با شکیبایی و صبوری وامید حرکت کنیم می توانیم مشکلات را کم کنیم.
وی بیان کرد: فاصله گرفتن جوانان از والدین، مسئولان نشان می دهد روشهای ما اشتباه بوده و در حالی که جوانان خوش قلب و آموزش پذیری داریم نتوانسته ایم اعتماد آنها را جلب کنیم و در امور موفق عمل کنیم.
تقویت بنیان خانواده ضروری است
این مسئول اظهارداشت: خانواده تجسم همه ارزشهای توحیدی و مهد پرورش استعدادهاست و اگر بتوانیم در برابر دنیای استکباری غرب متفکران دینی را جمع کرده و ارزشهای اسلامی را تبیین کنیم می توانیم به نتایج خوبی برسیم.
گلزاری گفت: غرب دنبال تقدس زدایی است و اگر امروز اهانت به پیامبر(ص) را آغاز کرده اند می خواهند با ترویج هوا وهوس و تقدس زدایی بنیان خانواده را نیز دچار آسیب کنند همه وظیفه داریم با ترویج ازدواج و راههای تقویت نهاد خانواده با استفاده از اندیشمندان دینی راهی عملی برای کارها پیدا کنیم.
وی اضافه کرد:ازدواج میثاقی محکم است که نباید اجازه دهیم به سادگی دچار آسیب و از هم گسیختگی شود و هوا و هوس رواج داده شده و مباح شمرده شود.
این مسئول یادآورشد: بی رغبتی جوانان به ازدواج شاید ناشی از بیکاری، مسائل اقتصادی باشد که با کمک دولت و بخش خصوصی آن را حل کنیم اما گاهی آداب و رسوم غلط هم مشکل ساز می شود.
رسانه ها مروج خانواده سالم باشند
گلزاری تصریح کرد: باید اهمیت خانواده و نقش آن در سالم سازی اجتماع در رسانه ها بخوبی تبیین شود واگر بخواهیم بنیان خانواده حفظ شود لازم است ابتدا خودمان و همه مشاورالن و مسئولانی که دیگران را به ازدواج و پایبندی در خانواده تبلیغ می کنند از خانواده های مستحکم، قوی برخوردار باشند و به زن و فرزند عشق بورزند تا در عمل الگوی دیگران قرار گیرند.
وی مشاوره قبل از ازدواج را در تقویت بنیان خانواده موثر دانست و اظهارداشت: مشاوره های قبل و بعد از ازدواج، آموزش زوج های جوان در امور مهارت زندگی و جنسی در استحکام بنیان خانواده ضروری است.
این مسئول بیان کرد: وقتی ۳۰ درصد مردان در خصوص مسائل جنسی مشکل دارند نیازداریم نسبت به آموزش جوانان در این زمینه اقدام کنیم تا از مشکلات خانواده ها جلوگیری شود.
راه اندازی سایت همسرگزینی
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: بزودی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی سایت همسرگزینی را راه اندازی خواهیم کرد و با مشاوره های علمی و تخصصی تلاش می کنیم جوانان را با آئین همسریابی آشنا کنیم.
نظر شما