به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم رونمایی از مجموعه «روایتی از واقعیت» که بعد از ظهر امروز ۱۴ بهمن ماه در محل این سازمان برگزار شد، به انواع قتل در قرآن اشاره کرد و گفت: سازمان موظف است با ترویج و ترسیم خوبیها در جامعه روشنگری کند و با تبیین ارزشها و ضدارزشها جامعه را به سمت پرهیز از بدیها سوق دهد.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر از فروعات دین است و این فریضه در آیات قرآن بسیار عجیب است و تبیین واجبات به وسیله امر به معروف و نهی از منکر انجام میشود، به وسیله امر به معروف و نهی از منکر امنیت در جامعه گسترش پیدا میکند.
خاموشی در ادامه تاکید کرد: زنان و مردان مومن نسبت به یکدیگر یک نوع والای عام دارند و این خود یک نوع به هم پیوستگی ایجاد میکند که انسانها در جامعه یکدیگر را از بدی نهی کنند در ذهن مردم که سلامت ارزش دارد، بهداشت مقدم بر درمان است و بدن را واکسینه میکنند تا میکروب را پس بزند در برابر منکر نیز همینگونه باید عمل کرد.
دکتر خاموشی ابراز داشت: قوم یهود در برابر هر منکری که در جامعه اتفاق می افتاد، بیتفاوت بودند و در برابر منکرات ایستادگی نمیکردند.
محمد شهریاری نویسنده کتاب نیز در گفتگو با خبرنگار مهر انتقال مطالب جنایی در قالب داستان به خواننده را تاثیرگذار دانست و افزود: اگر بخواهیم خواننده را متاثر کنیم و بگوییم چه آسیبها و نابسامانیهایی در اجتماع وجود دارد بهتر است از قالب داستان استفاده کنیم وگرنه آنچه میگوییم با صفحه حوادث روزنامهها تفاوت چندانی ندارد. قالب داستان تاثیرگذارتر است و میتوان مفاهیم بسیاری را با این روش به خواننده منتقل کرد.
او در پاسخ به اینکه آیا انتشار اینگونه داستانها به رواج بیشتر خشونت در جامعه نمیانجامد؟، گفت: ما نمیتوانیم چشم خود را بر واقعیتها ببندیم. هدف من در این مجموعه انتقال یک سری مفاهیم و پندآموزی به مردم بود. قتل و جنایت در جامعه ما هم وجود دارد و بهتر است به جای نادیده گرفتن آن به آسیبشناسی این موضوع از جنبههای مختلف و طرح و بیان آن در قالبی موثر بپردازیم.
شهریاری که خود بازپرس ویژه قتل عمد است گفت: همه داستانهایی که در این مجموعه آمده، جنبه واقعی دارد. تمام این موارد پروندههایی بوده که من مورد بررسی قرار دادهام و بعد بدون آنکه نام افراد بیان شود، به طرح آن در قالب داستان پرداختهام.
این نویسنده معتقد است وقتی که حوادث و اتفاقات روزمره را با ادبیات آمیخته میکنیم نوشته ما جذابتر میشود. از سوی دیگر مطرح کردن مسائل روز موردی است که باید نویسندگان به آن توجه کنند برای مثال «شب نشینی خونین در فیسبوک» ماجرای دختر و پسری است که از طریق این شبکه اجتماعی با هم آشنا میشوند و ارتباط آنها به دنیای واقعی میرسد. پسر دختر را به قتل می رساند و... پس بهتر است ارتباطات مجازی در دنیای مجازی باقی بماند.
مجموعه روایتی از واقعیت هفت داستان را شامل میشود؛ «دسیسه»، «قتل در آخرین ملاقات»، «شبنشینی خونین در فیسبوک»، «شلیک در شب»، «جنایت در جنایت» و ... عناوین برخی داستان های این مجموعه را تشکیل میدهند.
نظر شما