به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان، حجتالاسلام عبدالله واحدی صبح چهارشنبه در نشستی با دستاندرکاران اجرای طرح ملی میقات الرضا (ع) در سمنان با اشاره به لزوم تلاش همه مردم و مسئولان در خدماترسانی هر چه بیشتر و بهتر به زائران حرم امن رضوی اظهار داشت: امکانات و زیرساختهای موجود در این بخش علاوه بر اینکه باید تقویت شود، لازم است با بسیج عمومی به خوبی در اختیار زائران حرم رضوی قرار گیرد.
وی بیان کرد: تلاش میشود بقاع متبرکه در نظر گرفته شده در این طرح به مکانهایی امن و معنوی در مسیر حرکت زائران امام رضا(ع) تبدیل شود و مسافران با حضور در آنها احساس آرامش کنند.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان اظهار کرد: بقاع زیرپوشش همایش ملی میقات الرضا (ع) شامل ۹۰ بقعه متبرکه است که ۴۰ بقعه آن در استان سمنان قرار دارد.
واحدی ادامه داد: همایش میقات الرضا (ع) نیز به منظور آشنا کردن هر چه بیشتر مردم و مسئولان با طرح میقاتالرضا(ع) و نیز تبیین راههای خدماترسانی هر چه بیشتر به زائران حرم امن رضوی در استان سمنان برگزار شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان افزود: طرح میقاتالرضا(ع) به منظور ارائه خدمات رفاهی و فرهنگی به زائران حرم مطهر رضوی در شش استان منتهی به مشهد مقدس شامل سمنان، گلستان، مازندران، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی اجرا میشود و امیدواریم بازخوردهای خوبی داشته باشد.
ظرفیتهای وقف در خدماترسانی به زائران رضوی بهکار گرفته شود
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سمنان نیز گفت: امروز باید بیش از هر زمان دیگری، ظرفیتهای وقف در خدماترسانی به زائران رضوی بهکار گرفته شود.
حجتالاسلام سید سعید تقوی بیان کرد: وقف و پرداختن به امور خیریه و خدماترسانی به عموم مردم از دیرباز از افتخارات دین اسلام بوده است و مسلمانان در آن دستی داشتهاند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سمنان ادامه داد: وقف به عنوان سنتی حسنه به طور غیرمستقیم در قرآن و به طور مستقیم در سیره پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) مورد تاکید قرار گرفته و در روایات متعددی به آن توجه فراوان شده است و امروز یکی از راههایی که میتوان به زائران بارگاه امن رضوی خدماترسانی بیشتری کرد، بهرهگیری از توانمندیهای موقوفات است.
وی تصریح کرد: از نظر اسلام به عنوان دینی الهی و کامل، وقف راهگشایی برای رفع محرومیتهای مادی و معنوی جامعه است و امروز ایران اسلامی با وجود بارگاه ارزشمند امام هشتم (ع) میتواند به خوبی در حوزه موقوفات مختص خدماترسانی به زائران امام رضا (ع) قدم بردارد.
تقوی افزود: وقف در راه ائمه اطهار (ع) به ویژه امامی که کشورمان از وجود معنوی ایشان به خوبی بهرهمند است، یادگار جاودانهای از کرامت انسان به پیشگاه بشریت محسوب میشود و روز به روز باید تقویت شود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سمنان بیان داشت: وقف در راه امام هشتم (ع) به نوعی پیوند با آفریدگار متعال است و همه مردم و مسئولان باید بکوشند تا روز به روز بیشتر بتوانیم از معنویت وجود این امام همام بهره ببریم.
راههای منتهی به مشهد مقدس نیازمند تحول اساسی است
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس هم گفت: راههای منتهی به مشهد مقدس نیازمند تحول اساسی است و در این حوزه باید بیشتر کار شود.
عزتالله یوسفیانملا در ارتباط با اجرای طرح ملی میقات الرضا (ع) بیان کرد: راههای استان مازندران پاسخگوی نیازهای گردشگران و مسافران نیست و در مسیر جاده هراز که طول آن از منتهیالیه استان تهران و ورودی به استان مازندران ۱۲۰ کیلومتر است، برخی روزها و شبها مردم و مسافران تا هفت ساعت نیز در راه هستند و این اتفاق متاسفانه هنوز نیفتاده که راههای شمال کشور بهسازی و مناسبسازی شود.
وی تصریح کرد: به شدت درصدد هستیم تا بتوانیم جاده هراز را چهار بانده کنیم و با توجه به اینکه شمال کشور تا حدود زیادی از شبکه ریلی محروم است، باید تدابیری اندیشیده شود تا راههای این استانها ارتقا یابد.
نماینده مردم آمل در مجلس افزود: راه آهن برقی از مازندران به تهران در فاصلهای به طول ۲۰ کیلومتر پیمانکار گرفته شده است تا در قالب قطعه نخست، طرح راه آهن برقی در آن اجرایی شود.
یوسفیانملا ادامه داد: راه آهن برقی در این مسیر به متروی پردیس و رودهن در استان تهران وصل میشود و در ۲۰ کیلومتر نخست این طرح پیمانکاری قوی مشغول به کار است و کارها در این بخش به خوبی پیش میرود؛ اما به ویژه در برهه کنونی ضروری بوده تا دولت خیز بزرگی بردارد و حدود ۱۰۰ کیلومتر مسیر لازم است تا تهران از طریق شبکه ریلی به شمال کشور متصل شود.
وی تصریح کرد: این خط ریلی وقتی وارد آمل شود، به سمت مرکز استان مازندران یعنی ساری و نیز غرب و شرق این استان فاصله یکسانی دارد و حتی استانهای گیلان و گلستان هم میتوانند از این راه آهن برقی استفاده کنند؛ چرا که مشکل تنها عبور از سلسله جبال البرز است که نیاز به حفر ۸۰ کیلومتر تونل در این مسیر وجود دارد.
نماینده مردم آمل در مجلس افزود: اگر این مسیر با کمک دولت و ادارات مرتبط ایجاد شود، تحول مناسبی در حوزه راههای استان مازندران رخ خواهد داد.
طرح میقاتالرضا(ع) به منظور ارائه خدمات رفاهی و فرهنگی به زائران حرم مطهر رضوی در شش استان منتهی به مشهد مقدس شامل سمنان، گلستان، مازندران، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی اجرا میشود.
همایش ملی میقاتالرضا(ع) نیز بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، دوم بهمن امسال در سمنان برگزار شد.
نظر شما