۱۸ بهمن ۱۳۹۳، ۲۰:۴۶

باقری:

۴۰ تن از مفاخر مازنی در چلچراغ معرفی می شوند

۴۰ تن از مفاخر مازنی در چلچراغ معرفی می شوند

ساری - سرپرست اداره کل کتابخانه های مازندران با بیان اینکه مازندران، جزو پنج استان فرهنگی كشور است گفت: ۴۰ تن از مفاخر فرهنگی استان در قالب برنامه های چلچراغ معرفی می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین باقری عصر شنبه در مراسم تجلیل از فعالان فرهنگی در نمایشگاه کتاب استان، با بیان اینكه این مراسم به صورت نمادین نیست، بلكه فرهنگ سازی برای معرفی افراد است افزود: تقدیر از شخصیت های برجسته فرهنگی در قالب ویژه برنامه های چلچراغ، ۴۰ نفر از مفاخر فرهنگی استان را به مردم معرفی خواهد كرد كه امیدواریم در پایان سال ۹۴ اختتامیه این برنامه را برگزار كنیم.

وی ادامه داد: البته در نظر داریم تا گنجینه ای از آثار این عزیزان را بایگانی كنیم تا در راستای شناخت بیشتر مفاخر فرهنگی استان گام برداریم.

دلاور بزرگ نیا مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این مراسم اظهار داشت: شاید برگزاری نمایشگاه های كتاب تمام وظیفه ما در ترویج امر كتابخوانی نباشد، اما امر مطلوبی برای عرضه كتاب در برابر چشمان مخاطب است.

وی با بیان اینكه مخاطب با دیدن كتاب ها و جذابیت آن ناخودآگاه به سمت مطالعه آن می رود، افزود: برای رسانه ای مانند كتاب هیچ جایگزینی نمی توان یافت، البته این به معنای آن نیست كه رسانه های مجازی به كار نمی آید، بلكه آنها هم به ما كمك می كنند اما عمق بخشی و عمیق اندیشی كه كتاب در انتقال معرفت دارد، خیلی از رسانه های دیگر ندارند.

بزرگ نیا گفت: بسیاری از اندیشمندان معتقدند كه روزنامه ها و مجلات معرفت سطحی را منتقل می كنند، اما عمقی كه شما در كتاب می یابید هیچ گاه در مجله و رسانه وجود ندارد.

وی با بیان اینكه امروز دور هم جمع شدیم تا در مورد یكی از چهره های فرهیخته و روشن رای این استان صحبت كنیم كه سالهای سال گوشه تنگ، تاریك و سخت آموزش و هنر را پشت سر گذاشته است، افزود: خانم یوسفی پله پله آمدند تا امروز به عنوان یكی از مفاخر فرهنگی استان و چهره تاثیرگذار شناخته شده است که چنین نشستی در راستای قدردانی از زحمات او انجام می شود.

مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: این فرهیختگی به دست نمی آید مگر اینكه ما در فرهنگ مان به خودآگاهی شایسته ای دست یابیم، چرا كه شناخت در تاریكی موجب فرهیختگی نیست.

وی با بیان اینكه دانش آموختگی دلیل فرهیختگی نیست، اظهار داشت: ممكن است دانش و اطلاعات ما افزایش یابد اما مطمئناً برای دانش آموختگی و فرهیختگی مرزی باید قائل بود.

این مسئول با اشاره به این که متاسفانه در راستای كارهای فرهنگی چون شناخت روشنی از مقصد نداریم به در و دیوار می خوریم، افزود:به همین دلیل فرصت سوزی های زیادی دامنگیر حوزه فرهنگ خواهد شد.

بزرگ نیا با بیان اینكه این چهره های فرهنگی مقصد را شناخته و چراغ راه هستند، افزود: فرهنگ قلمرو وسیعی دارد كه در آن یك نویسنده تنها نقش جزء ندارد بلكه در تمام قلمرو فرهنگ تاثیرگذار است.

وی با تاكید بر اینكه اگر از غفلت زدگی دور شویم، قطعا چهره های فرهنگی زیادی در استان خواهیم داشت، افزود: قدردانی از مفاخر فرهنگی به دلیل اهمیتی است كه ما به فرهنگ جامعه و كشور می دهیم.

 اسدالله عمادی شاعر، داستان نویس و نویسنده ساروی نیز با اشاره به كتاب آداب و رسوم سوادكوه خانم یوسفی اظهار داشت: ما حلقه واسط بین نسل قدیم و جدید هستیم، لذا اگر تلاشی در راستای شناساندن این مهم نداشته باشیم ممكن است این سنت ها ثبت ناشده باقی بماند و بمیرد.

وی گفت: به دلیل انقلاب عظیم دیجیتالی وظیفه نسل ما سنگین تر شده است و باید تلاش كرد تا در این زمینه اثر گذار بود.

این نویسنده مازندرانی با بیان اینكه وقتی كتابی تولید می شود، درختی از بین می رود و زیبایی از طبیعت گرفته می شود و در عوض آن زیبایی دیگری به فرهنگ جامعه بخشیده می شود افزود: اگر كتاب سازی شود به این معنا است كه ما تنها چندین درخت را نابود كرده ایم و در عوض اثری نازیبا خلق شده است.

عمادی با اشاره به سابقه یازده ساله همكاری خود با خانم یوسفی و نشر شلفین اظهار داشت: بخش مهمی از كتاب هایی كه نشر شلفین منتشر كرده است به عنوان كتاب های مرجع مورد استفاده قرار می گیرد و بنده به عنوان یك علاقه مند به فرهنگ مازندران از این كتاب ها استفاده می كنم.

وی سه كتاب آیین باستانی، آداب و رسوم سوادكوه و تصحیح كتاب خاندان میرعماد به قلم خانم فریده یوسفی را از جمله كتاب های تاثیرگذار و قابل ستایش او ارزیابی كرد.

کد خبر 2489682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha