به گزارش خبرنگار مهر، ورزش اسکی در آذربایجان شرقی قدمت بیش از چندین دهه دارد در این بین یکی از قدیمی ترین پیست های اسکی کشور در آذربایجان شرقی پیست پیام مرند است که سال ها میزبان شایسته ای برای ورزشکاران و مکانی برای پرورش استعدادهای این رشته بوده است.
علاقه مندان به ورزش های زمستانی بخصوص اسکی در طول فصل زمستان منتظر بارش برف هستند تا خود را به ارتفاعات رسانده و کفش های مخصوص را به پا کرده، چوبدستها را گرفته و روی اسکی سوار شوند تا از انجام یک ورزش مفرح لذت ببرند.
با آغاز فصل سرما که بارش ها هرچند کم، اما ارتفاعات را فرا گرفته است، اسکی بازان پس از چند ماه دوری ناگزیر از این ورزش، بار دیگر اسکی ها را سوار شده و با چوبدستها استارت اسکی را در سراشیبی های پر از برف بزنند.
برای میزبانی از این علاقه مندان و ورزشکاران، اما پیست های اسکی آذربایجان شرقی نیز مجهز تر از قبل آماده پذیرایی شده اند.
زمینه برای حضور بخش خصوصی فراهم می شود
در این خصوص معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه زیرساخت های پیست اسکی سهند تبریز ظرف پنج ماه آینده اجرایی خواهد شد، گفت: با اجرای زیر ساخت ها زمینه برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی مهیا خواهد شد و مردم می توانند به تنهایی در این مجموعه ها سهیم شوند.
محمدصادق پورمهدی ادامه داد: تجهیز و مهیا کردن امکانات اولیه در پیست اسکی سهند مهم و لازم به نظر می رسدو این پیست به دلیل اهمیت برای ورزش های زمستانی باید همانند سایر راههای مواصلاتی استان در طول سال توسط سازمان راه و شهرسازی باز و تردد در آن جریان داشته باشد.
پورمهدی همچنین در مورد رونق دادن ورزشهای زمستانی در پیست اسکی سهند تبریز گفت: ما به مسئولین اداره کل ورزش و جوانان اعلام کرده ایم که با توجه به موقعیت استثنایی استان در زمینه ورزشهای زمستانی لازم است تمهیداتی همچون تخفیف ۵۰ درصدی در نرخ استفاده از پیست و سایر امکانات زمینه را برای حضور گردشگران خارجی و داخلی و اقشار کم درآمد از جمله در سایر روزهای هفته فراهم کنند تا از این طریق بتوانیم شادی را در جامعه بخصوص در خانواده ها بسط دهیم.
برطرف شدن مشکلات پیست سهند
در این رابطه همچنین اکبر فرج الهی معاون امور ورزشی اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تله اسکی دوم پیست سهند تبریز برای زمستان ۹۳ راه اندازی شده است، گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده از ابتدای سال ۹۳ و طبق قولی که به جامعه اسکی استان داده بودیم، تله اسکی دوم پیست سهند تبریز برای زمستان ۹۳ در اختیار اسکی بازان استان قرار گرفته است.
وی ادامه داد : پیست سهند در سال گذشته مشکلاتی داشت و تله اسکی دوم این پیست راه اندازی نشده بود، دستگاه بالابر وجود نداشت و برف کوب پیست فاقد آشیانه بود و مربیان نیز اتاق مخصوص خود را نداشتند و همچنین مشکلاتی در زمینه آب و گاز در ارتفاعات سهند بوجود آمده بود.
فرج الهی با اشاره به برطرف شدن مشکلات یاد شده، عنوان کرد: با نظر فنی فدراسیون اسکی کشور در تله اسکی دوم پیست سهند تبریز آشیانه برف کوب، توسعه و تقویت برق، گاز و شبکه آب رسانی انجام یافته تا این پیست با دو تله اسکی و بهترین امکانات در اختیار علاقه مندان قرار بگیرد. از طرفی اتاق مخصوص مربیان، اتاقی برای نگهداری وسایل اسکی، یک اتاق امداد برای اعضای هلال احمر، سرویس های بهداشتی، بوفه و دفتر هیئت اسکی استان احداث و یا ساماندهی شده است.
لزوم خرید ژنراتور برای برطرف کردن مشکلات برق
معاون امور ورزشی اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر که مشکلاتی اساسی از جمله پاره شدن سیم های برق پیست اسکی سهند چه موقع برطرف خواهد شد، گفت: برای حل این مشکل می خواهیم امسال از درآمد خود پیست اسکی سهند، یک ژنراتور دیزلی خریداری کنیم و بر اساس برآورد هزینه ای که داشته ایم، با ۴۰ میلیون تومان می توانیم این مورد مهم را برطرف کنیم. البته تا به اینجای کار هم اداره برق، هلال احمر، راه و ترابری هم از سوی شهرستان تبریز و هم شهرستان بستان آباد نهایت همکاری را در این زمینه داشته اند.
وی در پاسخ به این سئوال مهر که آیا وضعیت جوی ارتفاعات سهند مانعی برای فعالیت ورزشکاران و علاقه مندان به اسکی ایجاد نمی کند، عنوان کرد: اینکه بارش ها در ارتفاعات وجود داشته باشد، موضوعی طبیعی است و اگر وضعیت برای ورزش اسکی مساعد نباشد، حتما به ورزشکاران و علاقه مندان به اسکی که قصد حضور در پیست سهند را دارند، اطلاع رسانی می شود اما با این حال یکی از اساسی ترین مشکلاتی که مربوط به شرایط جوی است، این است که بعضی مواقع وقتی شما از تبریز به سمت پیست سهند حرکت می کنید، هوا خوب و برای اسکی کردن مساعد است اما در فاصله حدود ۲۰۰ متر مانده به پیست می بینید که کولاک شدیدی می وزد و حتی نمی توان چند دقیقه ای در آنجا ایستاد.
قصد داریم در ورودی جاده منتهی به پیست، همانند برخی اسکله ها یک چراغ راهنما نصب کنیم تا کسانی که می خواهند به پیست بروند، از وضعیت جوی ارتفاعات سهند مطلع باشند
فرج الهی در این خصوص اضافه کرد: قصد داریم در ورودی جاده منتهی به پیست، همانند برخی اسکله ها یک چراغ راهنما نصب کنیم تا کسانی که می خواهند به پیست بروند، از وضعیت جوی ارتفاعات سهند مطلع باشند، البته هم اکنون این کار با نصب بنر در ابتدای جاده ورودی پیست انجام می شود اما نصب چراغ می تواند بهتر جوابگو باشد.
وی گفت: لازم است بگویم که پیست اسکی سهند در آینده ای نه چندان دور به یک پیست بی نظیر تبدیل خواهد شد اما با این حال از پیست اسکی پیام نیز غافل نیستیم و سعی داریم هر دو پیست را از هر لحاظ برای فعالیت ورزشکاران آماده کنیم.
آذربایجان شرقی یکی از مستعدترین استان ها در اسکی
فرج الهی در ادامه آذربایجان شرقی را یکی از مستعد ترین استانها در اسکی کشور دانست و گفت : اسکی آذربایجان شرقی با داشتن دو پیست از دیرباز یکی از پیشروهای این رشته در کشور بوده و به لحاظ زیرساخت های مناسب و کوهستانی بودن منطقه و وجود پیست های سهند تبریز و پیام مرند توانایی تبدیل شدن به مراکز استعدادیابی در کشور و منطقه را دارا است.
معاون امور ورزشی اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در خصوص حمایت از برنامه های پیش روی هیئت اسکی استان، اظهار داشت: هیئت اسکی استان از سال ۹۲ حرکت های بنیادی و خوبی را آغاز کرده و در گام نخست نیازهای سخت افزاری پیست سهند را برطرف کرده است. با این حال هیئت اسکی در گام دوم باید استعدادیابی را بر اساس نقشه راه ورزش استان در راس امور خود قرار دهد و در این راستا اداره کل ورزش و جوانان استان در پایگاه قهرمانی و استعدادیابی دستگاه های ورزشی ویژه رشته ورزشی خریداری کرده است تا استعدادها و قهرمانان در این پایگاه زیر نظر کارشناسان مجرب آموزش ببینند.
اسکی آذربایجان شرقی توانایی افزایش مراودات با کشورهای همسایه را دارد و می توان از ظرفیت های اسکی استان برای جذب گردشگر نیز استفاده کرد.
وی عنوان کرد: ایجاد زیرساخت های بیشتر و پیست های دیگر در استان و برگزاری اردوهای تیم ملی و ایجاد مرکز استعدادیابی شمالغرب کشور از مهم ترین برنامه های پیش روی هیئت اسکی استان است. اسکی استان توانایی افزایش مراودات با کشورهای همسایه را دارد و می توان از ظرفیت های اسکی استان برای جذب گردشگر نیز استفاده کرد.
اقدامات پایه ای در زمینه استعدادیابی
فرج الهی همچنین خواستار ساماندهی تیم های استانی در رقابت های کشوری و لیگ باشگاه ها شد و افزود : موفقیت اسکی آذربایجان شرقی در گرو داشتن نفرات ملی پوش است و این امر با قرار گرفتن اسکی بازان استان در کوران رقابت های کشوری و لیگ و حتی بین المللی میسر خواهد شد.
وی در ارتباط با موضوع استعدادیابی در اسکی استان، تصریح کرد: ما چند سالی بود که در اسکی ورزشکار حرفه ای نداشتیم اما اکنون هیئت استان در روستای ثمرخزان که در فاصله ۱۰ کیلومتری پیست سهند واقع شده است، اقدام به آموزش ۲۰ نوجوان کرده تا از رده های سنی پایه اقدام به پرورش اسکی بازان حرفه ای نماید. علاوه بر آن یک سری دستگاه های بدنسازی ویژه برای علاقه مندان به اسکی که در شهر تبریز سکونت دارند، در محل پایگاه قهرمانی استان در اختیار این ورزشکاران قرار گرفته است.
وی ادامه داد: اکنون که بیش از ۷۰ درصد فضاهای پیست های استان آماده ارائه خدمات به ورزشکاران و علاقه مندان به اسکی است، یک وظیفه اصلی تحت عنوان تیمداری بر دوش هیئت است و امیدواریم که بتوانیم این موضوع را هم به زودی عملیاتی کنیم.
برگزاری کلاس های آموزشی و ایجاد مدرسه اسکی
صمد صور رییس هیئت اسکی استان آذربایجان شرقی به خبرنگار مهر گفت: پیست اسکی سهند تبریز از حدود دو ماه پیش به صورت رسمی بازگشایی شده و پذیرای ورزشکاران و علاقه مندان به ورزش مفرح اسکی است.
پیست اسکی سهند تبریز از حدود دو ماه پیش به صورت رسمی بازگشایی شده و پذیرای ورزشکاران و علاقه مندان به ورزش مفرح اسکی است.وی ادامه داد: طی سال گذشته فعالیت های متعدد عمرانی در این پیست با همکاری اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی صورت گرفته که از جمله ساخت و نهایی شدن دستگاه دوم تله اسکی با نهایت ظرفیت و بکار گرفتن سیستم ایمنی پیشرفته، ساخت آشیانه برفکوب پس از قریب به ۱۰ سال در راستای صیانت از اموال هیئت و بیت المال و تعمیر و اورهال کردن، دستگاه برفکوب، ساخت بنای جدید مدرسه اسکی به مساحت پنجاه متر مربع و در سه اتاق، ساخت بنای جدید کرایه اسکی در فضایی مجاور مدرسه اسکی، توسعه فضای مدیریتی مجموعه در دو طبقه، بازسازی سیستم فاضلاب و تعمیرات سرویس های بهداشتی در ردیف این فعالیت ها بوده است.
صور با اشاره به سایر فعالیت های هیئت اسکی استان آذربایجان شرقی گفت: هم اکنون این هیئت در زمینه برنامه های آموزشی نیز فعالیت های گسترده ای دارد که از آن جمله می توان به فعالیت مدرسه اسکی و برگزاری کلاس های آموزشی یکسان سازی برای مربیان و ورزشکاران اشاره کرد.
پیام، قدیمی ترین پیست اسکی آذربایجان شرقی
استان آذربایجان شرقی اما غیر از پیست سهند، پیست پیام در مجاورت روستای پیام از توابع شهرستان مرند را نیز به عنوان یک پیست اسکی دیگر در اختیار دارد.
پیست اسکی پیام در شهرستان مرند یکی از جاذبه های منحصر به فرد برای جذب علاقه مندان به ورزش های زمستانی و طبیعت گردان به شمار می آید که اغلب دوستداران رشته ورزشی اسکی منطقه، در این پیست چوب اسکی به دست گرفته و از این ورزش مفرح لذت برده اند.
هر چند در پاییز و زمستان امسال به دلیل بارش بسیار کم برف در منطقه، پیست اسکی پیام کمی دیر بازگشایی شد اما این امیدواری وجود دارد که طی چند هفته آینده با افزایش بارش برف این منطقه همچنان میزبان گردشگران بسیاری باشد.
استارت دوباره پس از چهار سال
در این خصوص معاون امور ورزشی اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی گفت: پیست اسکی پیام را سال گذشته و پس از چهار سال راکد ماندن بار دیگر افتتاح کردیم و بر این اساس نزدیک به چهل میلیون ریال برای تعمیر موتورخانه و دو دستگاه بالابر هزینه شد.
اکبر فرج الهی افزود: همچنین پیست اسکی پیام را بیمه مسئولیت مدنی کردیم و اکنون این پیست بهتر از گذشته آماده سرویس دهی به ورزشکاران و علاقه مندان به اسکی است.
مهم ترین مشکل پست پیام داشتن معارض است و تا امسال هم این موضوع وضعیت مشخصی نداشت اما با توجه به اقداماتی که انجام شده است، به زودی سند زمین های پیست اسکی پیام به نام اداره کل ورزش و جوانان استان زده می شود.
وی در پاسخ به این سئوال که سرنوشت زمین هایی که پیست اسکی پیام را شامل می شود، چه خواهد شد؟ تصریح کرد: مهم ترین مشکل پست پیام همین زمین ها است که مشکل معارض دارد و تا امسال هم این موضوع وضعیت مشخصی نداشت اما با توجه به اقداماتی که انجام شده است، به زودی سند زمین های پیست اسکی پیام به نام اداره کل ورزش و جوانان استان زده می شود.
فرج الهی با اشاره به فعالیت اسکی بازان در پیست پیام، اظهار داشت: این پیست از حدود سه هفته قبل دوباره شاهد حضور اسکی بازان بوده و بر اساس پیش بینی ها چنانچه بارش در این منطقه وجود داشته باشد، حداقل تا اوایل اسفند در این پیست و پس از آن در پیست سهند میزبان علاقه مندان به اسکی خواهیم بود.
آذربایجان شرقی مکانی مناسب برای ورزش های زمستانی
طول پیست اسکی مرند ۸۰۰ متر است که از همان سال ۱۳۴۸ هر ساله ورزشکاران و گردشگران زیادی جهت ورزش، تمرین، اجرای مسابقات و استفاده از جاذبه ها و طبیعت بکر آن به این منطقه می آیند.رئیس دفتر فنی اداره ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پیست اسکی پیام مرند از قدیمی ترین و بزرگ ترین پیست های کشور است، گفت: طول این پیست ۸۰۰ متر است که از همان سال ۱۳۴۸ هر ساله ورزشکاران و گردشگران زیادی جهت ورزش، تمرین، اجرای مسابقات و استفاده از جاذبه ها و طبیعت بکر آن به این منطقه می آیند.
عطا شرفشاهی با اشاره به موقعیت منطقه پیام مرند تصریح کرد: پیام منطقه ای روستایی را شامل می شود که در بخش مرکزی شهرستان مرند و در دامنه ارتفاعات رشته کوه میشو واقع شده و از مرتفع ترین گردنه هایی حد فاصل تبریز به ماکو در استان آذربایجان غربی است.
وی با بیان اینکه پیست اسکی پیام مرند از نظر موقعیت و شرایط آب و هوایی مناسب، مکان خوبی برای ورزشهای زمستانی است، گفت: امکانات بسیاری در این منطقه ازجمله امکانات رفاهی، آب، برق، تلفن، امکان استفاده از تلفن همراه، جاده آسفالت وقابل دسترسی، پارکینگ، رستوران، سرویس های بهداشتی، دستگاه های بالابر برای افراد مبتدی و حرفه ای، پل روگذر ورودی پیست، ۳ دستگاه تلکس مخصوص بانوان، پیست آموزش کودکان و افراد مبتدی، اسنوبرد مارپیچ، برگزاری کلاس های آموزشی و همچنین برگزاری مسابقات، جهت استفاده ورزشکاران و رفاه گردشگران ایجاد شده است.
گفتنی است ورزش اسکی در آذربایجان شرقی سابقه ای طولانی دارد که در این میان یکی از قدیمی ترین پیست های اسکی کشور در آذربایجان شرقی پیست پیام مرند است که سال ها میزبان شایسته ای برای ورزشکاران و مکانی برای پرورش استعدادهای این رشته بود.
از این رو با توجه به اقلیم، آب و هوای استان و شرایط جغرافیایی منطقه تلاش و برنامه ریزی برای عملکرد بهتر در این منطقه از جمله شناسایی پتانسیل های بالقوه اسکی استان، حضور بخش خصوصی، حمایت بیشتر مسئولان مرتبط و افزایش اطلاع رسانی از پتانسیل ها و موقعیت این منطقه توسط رسانه ها می توان این منطقه را به یکی از مناطق بزرگ گردشگری، تفریحی و ورزشی تبدیل کرد.
گزارش از: محمود نصیرپور
نظر شما