محمد آقازاده - منتقد سينما - ضمن بيان اين مطلب در گفت و گو با خبرنگار سينمايي " مهر " در مورد مناسبت مضموني فيلم " ديشب باباتوديدم آيدا " براي مخاطب گروه سني نوجوان گفت: فيلم تا حدودي مخاطب نوجوان را با ابهام روبه رو مي كند. بدون اينكه پيرامونش پنجره اي را باز كند و ممكن است نوجوانها در دراز مدت با ديدن اين فيلم دچار انفعال شوند.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: آيدا در پايان فيلم همه راهها را رفته و حالا به اين مرحله رسيده است كه بايد واقعيت هاي پيرامونش را بپذيرد. به اين ترتيب كه از فاعليت خود دست بر مي دارد و با رفتن به سمت انفعال اوضاع جديد را مي پذيرد. به عقيده من، اين نگاه در فيلم با رويكرد قبلي صدرعاملي متفاوت است و بر انفعال شخصيت اصلي فيلمش تاكيد دارد. اين انفعال نيز در كل فيلم از جاذبه خاصي برخوردار نيست. ولي اعتقاد دارم صدر عاملي همچنان كارهاي موفقي توليد مي كند. هر چند اين فيلمش را مكثي در ميان آثارش مي دانم. هر اثري كه به زندگي روز مره مردم مرتبط باشد مي تواند طيف وسيعي از مخاطبان را به خودش جلب كند و اين فيلم در اصل به مخاطب مي گويد؛ زند گي عاديت را ادامه بده و كاري به مسايلي كه پيرامونت رخ مي دهد كاري نداشته باش!
آقازاده تاكيد كرد: آيدا از طريق يك اتفاق غير معمول مي خواهد دنيا را شناسايي كند و موفق به انجام اين كار هم مي شود. اما اين شناسايي تبديل به خود آگاهي نمي شود و اين در فيلم مشكل ايجاد مي كند. فيلم از جنبه هايي براي مخاطب جذابيت دارد. ولي پيشنهاد آخر فيلم باعث مي شود مخاطب را نسبت به آغاز فيلم با ترديد مواجه كند. مسايل طرح شده در فيلم به نوعي در جامعه ما در حال رخ دادن است و اگر سري به دادگاه هاي خانواده بزنيم موارد مشابه زيادي مي بينيم.
نظر شما