به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمدزاده، نماینده بخش صنعت شامگاه شنبه در شورای اداری استان و در حضور معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مشکلات صنعتگران استان اظهار داشت: خوشبختانه امسال طرح پایش در خصوص تعداد واحدهای فعال صنعتی استان انجام شد که تا قبل از این پایش ادعای فعال بودن ۹ هزار واحد صنعتی در استان را داشتیم.
وی ادامه داد: اما پس از این پایش متوجه شدیم که تنها سه هزار و ۲۲۳ واحد تولیدی فعال بوده که ۳۹ درصد آن ها تنها به اندازه ۲۵ درصد فعال هستند و از سوی دیگر ۲۳ درصد نیز بالای ۷۵ درصد فعال است که این آمار نیاز به کمی تامل و بررسی دارد.
محمدزاده با اشاره به اینکه زمانی این استان، لقب صنعتی ترین استان کشور را یدک می کشید، گفت: این آمار نشان از افت صنعت در چندین سال گذشته در استان دارد که مسئولان باید فکری به این حال بکنند.
این نماینده بخش صنعت با تاکید بر اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: اگر شاهد اصلاح این قانون نباشیم مشکلات زیادی گریبان گیر صنعتگران خواهد بود و این امر زمینه بی انگیزگی آنان را برای ادامه کار و تولید فراهم می کند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر نهادهای ناظر و حامی این بخش نباید هرکدام به شکل جزیره ای عمل کنند بلکه در این خصوص نیازمند یک مدیریت واحد هستیم.
محمدزاده با تاکید بر حاکمیت قانون به سلایق گفت: تمامی صنعتگران و صاحبان صنایع به فکر گشودن گرهی از مشکلات کشور هستند و به همین خاطر نباید موانعی در راه این افراد ایجاد کنیم.
این فعال بخش صنعت استان افزود: دولت روند خوبی برای حل مشکلات تحریم ها برداشته است که امیدواریم با خوب پیش رفتن مذاکرات و برداشته شدن تحریم ها از کشور، صنعتگران با خیال آسوده و بدون نگرانی به امر تولید بپردازند.
مشوق های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران فراهم شود
محمدعلی شریعت زاده، نماینده بخش تجارت استان نیز در این مراسم اظهار داشت: وجود مشوق های سرمایه گذاری برای جذب تمامی سرمایه گذاران ضروری است زیرا هیچ سرمایه گذاری بدون اینکه سود خوبی از طرح مورد نظر ببیند دست به مشارکت نمی زند و ایجاد مشوق های سرمایه گذاری نیز در این خصوص برای جذب این افراد به سوی بخشش تجارت لازم است.
وی با اشاره به اشتغال در واحدهای صنفی استان گفت: در هر واحد صنفی به طور متوسط سه نفر و به شکل غیر مستقیم نیز ۱۰ نفر مشغول به کار می شوند و توجه به این واحدهای صنفی به دلیل اشتغالزایی خوبی که دارند مهم است.
شریعت زاده ادامه داد: در صورتی که شاهد حمایت های بانکی و صدور پروانه برای اصناف با مبلغ پایینی باشیم میزان انگیزه این افراد بالا رفته و شاهد چندین برابر شدن سهم تولید خواهیم بود.
این فعال بخش تجارت استان با اشاره به اینکه بانک های عامل باید به عنوان حامی بخش صنعت و تجارت باشند، گفت: نباید این مراکز به عنوان بنگاه های اقتصادی عمل کنند.
وی افزود: از سوی دیگر هیچ ساختار علمی و عملی برای بررسی مالیات بر ارزش افزوده وجود ندارد و مسئولان باید فکری به حال اصلاح این قانون بکنند.
فعالیت ۵۶۵ واحد صنایع تبدیلی در آذربایجان شرقی
کریم مهری، نماینده بخش کشاورزی استان نیز در این مراسم اظهار داشت: آذربایجان شرقی با دارا بودن زمین های کشاورزی و زراعی و همچنین آب و هوای مساعد یکی از قطب های کشاورزی در کشور محسوب می شود که اگر از ظرفیت های این استان بهره بگیریم به طور یقین شاهد بالا رفتن روند صادرات محصولات از استان خواهیم بود.
رئیس سامان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: کل تولیدات کشاورزی در سال ۹۲، پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تن بوده است و در تولید بسیاری از محصولات رتبه های اول تا پنجم کشوری را کسب کرده ایم.
وی با اشاره به فعالیت ۵۶۵ واحد صنایع تبدیلی در این استان گفت: در زمینه تولید محصولات کشاورزی، ۳۷ درصد تولیدات به سایر استان و پنج درصد نیز به سایر کشورها صادر شده است که با حمایت از این بخش می توان سهم صادرات را افزایش داد.
مهری ادامه داد: در طول سال ۹۲، ارزش صادراتی محصولات کشاورزی از این استان ۲۶۰ میلیون دلار بوده و در هشت ماهه نخست امسال نیز این مقدار به ۲۰۰ میلیون دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش هشت درصدی داشته است.
نظر شما