۱۹ بهمن ۱۳۹۳، ۱۲:۱۵

کلانتری مطرح کرد:

تدوین هفت راهبرد برای تقویت تعاونی‌هادر کشور/ متکی به دولت نباشیم

تدوین هفت راهبرد برای تقویت تعاونی‌هادر کشور/ متکی به دولت نباشیم

کرمانشاه- معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تدوین هفت راهبرد برای توسعه و تقویت تعاونی‌ها در کشور خبرداد و گفت: نگاه تعاونیها باید یک نگاه مستقل از بخش دولتی و اقتصاد دولتی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حمید کلانتری پیش از ظهر یکشنبه در نشست با اتاق تعاون و مدیر عاملان تعاونی‌ های استان کرمانشاه که در محل اداره‌ کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه برگزار شد، به وجود نیروهای زبده در بخش تعاون استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: می‌ توان از دیدگاه این افراد در بخش تعاون کشور نیز استفاده کرد.

هیچ شبکه‌ای در کشور به وسعت شبکه تعاون نیست

وی با تاکید بر اینکه باید بیش از اینکه به نداشته‌ها توجه کنیم، داشته‌هایمان را در نظر داشته‌ باشیم به ظرفیت‌ های موجود در بخش تعاون اشاره کرد.

کلانتری از تدوین هفت راهبرد توسط معاونت تعاون وزارت‌ خانه مطبوع خبر داد و گفت: در وهله اول باید تعاونی‌ ها به این باور برسند که تنها خود می‌ توانند از خود دفاع کنند و البته هیچ‌ تشکلی چه در بخش دولتی و چه غیر دولتی شبکه‌ ای به وسعت شبکه تعاونی‌ ها ندارد.

وی افزود: در استان کرمانشاه بیش از دو هزار کانون فعال (بنگاه) وجود دارد و در کنار آن نیز منابع تسهیلاتی چون بانک توسعه تعاون و صندوق مهر امام رضا و یا در بخش آموزشی و مهارتی نیز اداره‌ کل آموزش فنی و حرفه‌ ای وجود دارد که باید جهت‌ گیری همه اینها به سمت یک بردار باشد که اثر بخشی آن در بخش تعاون افزایش یابد.

ضرورت ایجاد ذهنیت جدید به بخش تعاون/ تقویت خدمات و مدیریت تعاونیها

کلانتری توسعه فرهنگ تعاون، را اولین راهبرد دانست و گفت: باید ذهنیت جدید و مثبتی نسبت به بخش تعاون به وجود آید و از آن به عنوان بخش اقتصادی یاد شود.

وی تصریح کرد: نیم میلیون مسکن زیرنظر تعاونی‌ ها در کشور ساخته شده است و بالغ بر پنج‌ هزار تعاونی صنعتی داریم که با توجه به این ظرفیت باید فرهنگ از نگاه به تعاونی به عنوان یک جلوه ضعیف به یک شبکه بزرگ اقتصادی تغییر کند.

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راهبرد دوم را خدمات تعاونی‌ ها عنوان و بر مدیریت قوی در این بخش تاکید کرد.

تحکیم شبکه تعاونی‌ها/ توسعه همکاری‌های بین بخشی

وی تحکیم تعاملات شبکه‌ای تعاونیها در کشور سومین راهبرد دانست و گفت: این بخش ثروت اصلی تعاونی‌ ها نیز محسوب می‌شود و با ارتقا و تحکیم آن و توسعه همکاری‌ های تعاونی اثر بخشی آن را افزایش داد.

کلانتری تصریح کرد: موفقیت در بازار  رقابت مستلزم این است که این شبکه خوب کار کند و این تسهیلات و سرمایه نیست که نقش اول را دارد بلکه همین تعاملات و تبادل نظرها می‌تواند در موفقیت و اثر بخشی تعاون موثر باشد.

وی، راهبرد چهارم را که بیشتر دولتی است توسعه همکاری‌ های بین بخشی عنوان کرد و گفت: طی جلساتی که با مسئولین دولتی داشتیم قرار شد همان همکاری که با تعاونیهای کشاورزی می‌شود با سایر تعاونیها نیز باشد و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز باید بتواند با برگزاری نشست‌ های این اقدام را در استان انجام دهد و از ظرفیت‌ های قانونی استفاده و اقدامات را عملیاتی کند.

تامین منابع مالی و افزایش مشوق‌ها/ توسعه بازاریابی و برندسازی

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تامین منابع مالی و مشوق‌ ها را راهبرد پنجم عنوان کرد و گفت: نگاه تعاون و تعاونیها باید مستقل از دولت باشد و مانند اقتصادی نفتی وابسته به دولت شکل‌نگیرد، البته وظایفی نیز ما داریم که پیگیری می‌کنیم اما باید تعاونی‌ها به خود متکی باشند.

کلانتری، توسعه بازار و برند سازی را راهبرد ششم عنوان کرد و نقش تبلیغات و بازاریابی را در رشد اقتصادی تعاونیها بسیار موثر دانشت و گفت: ۹۵ درصد تعاونی‌ ها گمنام عمل می‌کنند و این عرض اندام نکردن در قالب تبلیغات و بازاریابی باعث عدم رشد آنهاست.

ضرورت نظارت بر تعاونی‌ ها/ ایجاد یک شبکه استانی

وی راهبرد هفتم را نظارت در تعاونیها و این بخش دانست و بر تقویت نظارت‌ها تاکید کرد و گفت: اگر این نگاه‌ها در بخش تعاون صورت گیرد و دنبال شود باعث رشد بسزایی در این بخش می‌شود.

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه کار خیر تنها در مدرسه و بیمارستان‌ سازی نیست، گفت: اشتغالزایی یک از مهمترین کارهای خیر است که خود باعث کاهش بسیاری از معضلات اجتماعی نیز خواهد شد و همچنین فرهنگ دینی نیز تقویت می‌شود.

کلانتری در پایان به پیشنهاد یک شبکه استانی در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: این شبکه پنج ضلع متشکل از اداره‌ کل تعاون، اتاق تعاون، اشتغال، فنی‌ و حرفه‌ای، صندوق و بانک دارد که مجموعه آن باعث توسعه و کارآفرینی خواهد شد که خود بازدهی و ارزش افزوده را نیز افزایش می‌دهد.

 

کد خبر 2491022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha