به گزارش خبرنگار مهر، سفرریاست جمهوری شاید تا حدی امید به توسعه در بین مردم استان را که سال هاست رنج محرومیت و توسعه نیافتگی را به دوش می کشند زنده کرد، سفری که دستاورد آن ۱۲۱ طرح و حدود ۵۸۰ میلیارد تومان اعتبارات برای استان بود.
طرح هایی چون منطقه آزاد، راه آهن گرگان به مشهد و طرح گردشگری آشوراده از جمله مهم ترین طرح های اقتصادی اولین سفر دولت یازدهم به استان محسوب می شود. اما تولید کنندگان و دست اندرکاران بخش غیر دولتی صنعت و تولید استان اعتقاد دارند در طرح هایی که به عنوان دستاورد سفر ریاست جمهوری در سفر مطرح شده است، طرح های مناسب و کارشناسی شده صنعتی وجود ندارد و یا در رابطه با همین طرح ها هم مشورتی با بخش غیر دولتی و فعالان اقتصادی استان نشده است.
این فعالان معتقدند باید از این سفر امتیازات ویژه تری برای استان محرومی مانند گلستان گرفته می شد و باید در سفرهای بعدی تلاش های بیشتری صورت گیرد و نظرات کارشناسان بخش خصوصی بیشتر لحاظ شود.
پشنهاد بخش خصوصی برای حمایت از دولت مورد تایید مسئولان استان نبود
رییس خانه صنعت و معدن استان در گفتگو با مهر گفت: در یک سالی که دولت تدبیر و امید روی کار آمده است تحولات خوبی در بخش تولید شکل گرفته است، و تنش های واحدهای تولید کاهش یافته است، هر هفته کارگروه حمایت از تولید در استان با حضور استاندار تشکیل می شود و مشکلات واحدهای تولیدی بررسی و تا حد توان رفع می شود. ولی این اقدامات، اقدامات کلان نیست و نمی توان مشکلات بزرگ واحدهای تولیدی را که گردش مالی است با این روش حل کرد.
مشکل بزرگ واحد های تولیدی گردش مالی است وتا کنون جلساتی که با حضور استاندار برگزار شده نتوانسته مشکلات کلان را حل کند.
وی تصریح کرد: در سفر ریاست جمهوری طرح های زیادی به عنوان پیشنهاد از طرف فعالان اقتصادی استان مطرح شد که حمایت از صنایع کوچک و متوسط در دوران رکود با کاهش هزینه های تولید از طریق کاهش حق بیمه سهم کارفرما، بخشودگی مالیاتی و کاهش بهره بانکی و هزینه های سر بار، رعایت عدالت مالیاتی و اخذ مالیات از کلیه بخش های اقتصادی (توسعه پایه مالیاتی)، معاف کردن واحدهای صنعتی از مالیات بر ارزش افزوده و انتقال آن به بخش توزیع کننده نهایی نظیر سایر کشورها، بهبود فضای کسب و کار، انتخاب مدیران دولتی کارآمد و دلسوز و کارشناسان مرتبط با اتاق فکر بخش خصوصی و بهره گیری از این اتاق فکر برای حذف قوانین زائد و جایگزینی قوانین کارآمد جدید از جمله این راهکار ها بوده است، ولی تاکنون عملیاتی نشده است و عملیاتی شدن هر کدام از این پیشنهادات رشد تولید و صنعت رادر پی دارد!.
بهرامی حذف یارانه دهک های بالای جامعه و تخصیص منابع آن به یارانه بخش تولید، افزایش سهم منابع بانکی برای استان های کمتر توسعه یافته به منظور نجات صنعت استان از ورشکستگی و سهولت دسترسی به منابع صندوق های توسعه در استان های کمتر توسعه یافته زیر نظر استانداران و متولیان بخش تولید را از ایدگر خواسته های بخش صنعت دانست.
پتروشیمی خواسته به حق مردم گلستان است
وی تسریع در تخصیص ارز مورد نیاز واحد پتروشیمی استان گلستان (با ۲۵% پیشرفت فیزیکی) به عنوان خواسته عمومی و حق مسلم مردم استان و یک ضرورت توسعه اقتصادی به دلیل فعال کردن ۸۰ درصد صنعت پسین و پیشین وابسته، افزایش صادرات، افزایش اشتغال و ارتقاء درآمد سرانه استان که در حال حاضر معادل ۵۰ درصد میانگین کشوری است، تشکیل کمیته حقیقت یاب ایجاد معوقات بانکی با ترکیب مدیران دولتی و تشکل های مردم نهاد به منظور جلوگیری از تملک، تاراج و تعطیلی صنایع استان توسط شبکه بانکی و اعطاء تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای نیازمند با نظر کمیته مذکوررا از جمله دیگر پیشنهاداتی دانست که باید دولت در راستای حل سریع تر مشکلات واحدهای تولیدی آن را عملیاتی کند.
وی افزود: در دولت گذشته خطاهای زیادی در رابطه با صنعت و تولید رخ داد و در حال حاضر به دلیل همان خطاها مناقشات زیادی بین تولید و بانک ها شکل گرفته است ولی دولت هم اکنون خود را از مناقشه بین تولید و بانک ها کنار کشیده است و اگر بتواند با اقدام جسورانه ای در این بین وارد شود و از تولید حمایت کند، ما هم شاهد رونق صنعت و تولید و هم اشتغال در جامعه خواهیم بود.
۹۰ درصد مشکل واحدهای تولیدی، نبود گردش مالی است
بهرامی بیان کرد: ۹۰ درصد مشکلات واحدهای تولیدی در حال حاضر مشکلات تامین منابع مالی و گردش مالی واحدهای تولیدی است و تا زمانی که منابع ویژه به استان ترزیق نشود، نمی توانیم بهبودی را در وضعیت واحدهای تولیدی مشاهده کنیم.
بهرامی افزود: سال ۹۳ مقرر شده بود از محل هدفمندی یارانه ها ۱۰ هزار میلیارد تومان سهم کلی صنعت و تولید در کشور باشد که در عمل تخصیص اعتباری صورت نگرفت، در حالی که اگر بخشی از این اعتبار هم در سال جاری صورت می گرفت می توانستیم شاهد رونق بخشی از واحدهای تولیدی باشیم.
سقوط قیمت نفت باعث شده تا تولید کنندگان به آینده امیدوار نباشند و روزهای سخت تری را برای صنعت و تولید کشور پیش بینی کنند.
این تولید کننده استان در ادامه با بیان اینکه طی ماه های گذشته شاهد سقوط قیمت نفت هم بودیم گفت: با این افت قیمت نفت برای بودجه ۹۴ هم پیش بینی خوبی نداریم و اگر وضعین به همین منوال پیش رود، روزهای سخت تری را برای تولید و صنعت پیش بینی می کنیم .
رییس خانه صنعت و معدن استان بیان کرد: نفت هرگز در کشور ما به روزهای خوب گذشته بر نمی گردد چرا که جهان از لحاظ انرژی تغییر کرده است و به هیمن خاطر ما باید بدون نفت، تنها و تنها به فکر تولید و روق اشتغال از طریق تولید و صنعت در کشور باشیم!
بهرامی تصریح کرد: لایحه حمایت از تولید هم اکنون در مجلس شورای اسلامی در حال تصویب است که ما امیدواریم این لایحه هر چه زودتر تصویب شود و برنامه های عملی آن را برای بخش تولید شاهد باشیم. انتظار ما از دولت این است که از تولید با تخصیص اعتبارات ویژه حمایت کند چرا که حمایت از تولید تنها راه نجات اقتصاد کشور است.
در اتاق فکر استان از فعالان اقتصادی مشاوره ای گرفته نمی شود
عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن استان هم در گفتگو با مهر گفت: در خصوص بحث کارخانه فولاد و منطقه آزاد مسئولان ارشد استانی مطالعاتی از این طرح ها در استان به ما نشان ندادند که ما ببینیم هزینه فایده این طرح ها و مطالعات آن در استان ما چگونه است و بتوانیم به عنوان فعالان بخش اقتصادی و تولیدی استان در رابطه با آن نظر دهیم.
سعید نجد احمدی افزود: هر چند مسئولان صنعتی و دولتی استان همیشه شنوندگان خوبی برای بخش صنعت هستند اما هنوز در اتاق فکر استان برای مباحث استراتژیک صنعتی از فعالان اقتصادی واقعی مشاوره ای گرفته نمی شود و این به ضرر استان است.
نجد احمدی با بیان این که امید دادن به مردم خوب است اما این امید ها نباید امید واهی باشد، اظهار کرد: حدود ۷۰ نامه از مشکلات تولید کنندگان استان هم در سفر ریاست جمهوری به هیات دولت ارائه شد اما در عمل تاکنون جوابی برای این نامه ها ندیده ایم و انتظار ما به عنوان فعالان اقتصادی که سربازان پیشرو این کشور هستند بسیار بیش از این بود!
تشکل های غیر دولتی در مطالعات طرح های خانه صنعت معدن حضور داشتند
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خانه صنعت و معدن و اتاق بازرگانی از جمله تشکل های غیر دولتی قانونی هستند که در همه جلسات ما حضور دارند و درتمام مباحث کارشناسی و مطالعات طرح هایی مانند مناطق آزاد و یا فولاد حضور داشتند.
حسینقلی قوانلو افزود: طرح هایی که در سفر ریاست جمهوری به استان مصوب شد از مهم ترین آن منطقه آزاد، راه آهن تهران- مشهد و آشوراده بود که اجرای هر کدام از این طرح ها می تواند استان را متحول کند و این که گفته می شود طرح هایی مانند منطقه آزاد و یا فولاد با بخش غیر دولتی مطرح نشده است اصلا واقعیت ندارد!
وی تصریح کرد: ۱۲۱ طرحی که در سفر ریاست جمهوری به استان مصوب شد اکثرا طرح های نیمه کاره دولت قبلی بود و بیشتر آن ها هم بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند که تخصیص اعتبار برای آن صورت گرفت.
بخش خصوصی از انتقادهای غیر سازنده خوداری کند
قوانلو افزود: یک حرکت عظیم در اولین سفر دولت یازدهم به استان صورت گرفت ولی به جای این که برخی نهادها و سازمان ها و تشکل ها به تسریع در اجرای این طرح ها به ما و استان کمک کنند در برخی مواقع تنها به انتقاد غیر سازنده می پردازند!.
رییس سازمان صنعت و معدن و تجارت استان در ادامه با بیان این که ما هم به بخش خصوصی انتقاد داریم، گفت: بخش خصوصی در همه جلسات دولتی و حتی جلسات شورای برنامه ریزی و شورای اداری استان حضور دارد و این به دلیل ارزش و احترامی است که ما برای بخش غیر دولتی صنعتی قادل هستیم ولی مثلا در شورای گفتگو که توسط بخش غیر دولتی باید اداره شود از ابتدای تشکیل تنها یک جلسه گذاشته شده است در حالی که شورای گفتگو قوی ترین ngo بخش خصوصی است که می تواند نظرات خود را به بخش دولتی ارائه کند و رابط خوبی برای بخش خصوصی و دولتی باشد.
۳۰۰ نامه بخش تولید در سفرریاست جمهوری پاسخ داده شده است
وی در خصوص نامه هایی که از طرف بخش تولید و صنعت استان به ریاست جمهور داده شده است گفت: تعداد این نامه ها در حدود ۳۰۰ نامه بوده است و اکثر این نامه ها هم مربوط به بخش های اشتغال بوده است که همه از سوی سازمان و نهادهای مرتبط جواب داده شده است.
وی افزود: انتظار ما از بخش خصوصی این است که در راستای تلاش هایی که برای ارتقاء تولید در استان شکل می گیرد عادلانه قضاوت کند و همیارما باشد چرا که با انتقاد صرف مشکلی حل نمی شود!
انتظار ما از بخش خصوصی این است که در راستای تلاش هایی که برای ارتقاء تولید در استان شکل می گیرد عادلانه قضاوت کند و همیارما باشد چرا که با انتقاد صرف مشکلی حل نمی شود!
بهرامی اظهار کرد: هنگامی که ما به استان وارد شدیم تولید ناخالص ملی استان نصف کشور بود و اگر در تمام سفرهای قبلی دولت های دهم و نهم به استان یک مصوبه مانند منطقه آزاد داشتیم در حال حاضر وضعیت استان گلستان این چنین نبود!.
به نظر می رسد در دولت یازدهم عزمی برای حل مشکلات تولید توسط مسئولان دیده می شود و در سفر ریاست جمهور هم برخی طرح ها مانند منطقه آزاد و افتتاح راه آهن اینچه برون امیدی را دردل مردم برای توسعه استان زنده کرد ولی نکته اساسی این جاست که هنوز دیوار بی اعتمادی به دلیل اشتباهات گذشته و خسارات وارد آمده به بخش صنعت و تولید بین بخش دولتی و خصوصی وجود دارد.
دیواری که اگر ادامه داشته باشد همچنان نمی توان به حل مشکلات تولید این کشور امیدی بست. لایحه حمایت از تولید و خروج از رکود این روزها در حال تصویب در مجلس شورای اسلامی است که اگر این لایحه تصویب شود شاید بتوان امیدوار بود رونق و تولید در کشور احیاشود و جانی دوباره گیرد.
نظر شما