به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا سروش در مراسم بهره برداری از خط تولید این محصول گفت: بلوک سیلندر و سرسیلندر موتور 457 یکی از به روزترین موتورهای شرکت مرسدس بنز آلمان به شمار می رود که توسط شرکت صنایع ریخته گری ایران داخلی سازی شده و با راه اندازی خط تولید آن، کشور از واردات این موتورها بی نیاز شد.
مدیرعامل گروه خودروسازی بهمن افزود: کمتر کسی گمان می برد که این طرح بدون مشارکت آلمانی ها به سرانجام برسد اما در نهایت با بهره گیری از امکانات داخل کشور تولید سرسیلندر و سیلندر موتور 457 به بهره برداری رسید.
در همین حال، مرتضی محمدی مدیرعامل شرکت صنایع ریخته گری ایران، اعلام کرد: با توجه به نیاز بالای صنعت خودروسازی تجاری کشور به تولید این موتور، هدف گذاری اصلی بر روی تامین نیاز داخلی متمرکز شده و در گام بعدی صادرات به کشورهایی همچون آفریقای جنوبی، اردن، عربستان، برزیل، صربستان و حتی خود آلمان نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه حدود یک میلیارد تومان برای طراحی و تولید این موتور سرمایهگذاری شده است، اظهار داشت: موتور تولیدی 457 با سیلندر و سرسیلندر داخلی از قابلیت پاس کردن استانداردهای یورو چهار و یورو پنج برخوردار است.
مدیرعامل شرکت صنایع ریخته گری ایران افزود: این موتور قابلیت استفاده در کشنده ها، کامیون ها و اتوبوس های مرسدس بنز، دیزل ژنراتورها و موتور کشتی های کوچک را دارا است و با بهره برداری از خط تولید آن سالانه پنج میلیون یورو صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه خواهد داشت و در عین حال فرصت صادراتی سالانه به میزان سه میلیون یورو نیز ایجاد خواهد کرد.
در عین حال سید مهدی هاشمی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در این مراسم گفت: از دولت انتظار داریم تا نقش و وظیفه خود در قبال واحدهای تولیدی را پر رنگ تر ادا کند چراکه ظرفیت و توانمندی در کشور وجود دارد اما به دلایل مختلف که بخش عمده ای از آن داخلی است شاهد عقب ماندگی هایی هستیم.
وی با بیان اینکه نباید مقهور واردات شویم، اظهار داشت: در بخش حمل و نقل تجاری و سنگین کشور به شدت عقب ماندگی داریم و ناوگان فعلی نیازمند جایگزینی و به روز شدن است.
همچنین حسین گروسی نماینده مردم شهریار در خانه ملت، با توجه به اینکه 105 سال از خام فروشی که گریبان کشور را گرفته است می گذرد، بیان کرد: شرکت کیاموتور تا سال 1352 لوله سیاه تولید می کرد و پس از آن به تولید دوچرخه و خودرو روی آورد و امروز سرآمد خودروسازی در جهان است.
وی با بیان اینکه سه عامل کیفیت، قیمت تمام شده و استفاده از فناوری های روز در تولید نقش اساسی دارد، اضافه کرد: چنانچه این عوامل در مسیر تولید کالاهای داخلی رعایت نشود باید تولیدمان را دور بریزیم.
گروسی با اشاره به اینکه کره ای ها روی چند صنعت مشخص و با 5 و 6 برند و آلمانی ها نیز بر روی 24 برند فعالیت و برنامه ریزی دارند، گفت: یکی از خواسته های مجلس شورای اسلامی از بخش صنعت کشور موضوع استراتژی تولید و آمایش سرزمین بوده و تاکنون هیچ وزیری به این خواسته خانه ملت پاسخ روشنی نداده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان یکی از خواسته های نمایندگان مردم در خانه ملت و به خصوص کمیسیون صنایع و معادن از فعالاتن بخش صنعت و معدن و تجارت کشور را ارائه نقاط ضعف و قوت مرتبط با لایحه حمایت از تولید دانست.
نظر شما