به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسماعیل سعیدی ظهر پنج شنبه در نشست تخصصی با کارشناسان تامین اجتماعی استان گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی می توانند با ورود به مباحث کارشناسی اقدامات مؤثری در جهت رفع چالش های حوزه کاری خود بردارند که در این خصوص آماده هر گونه همکاری با سازمان تامین اجتماعی برای حل مشکلات آنان هستیم.
وی ادامه داد: مجلس در پی پیشنهادات و ارتباط هدفمند با کارشناسان ادارات است چرا که بر این اعتقاد هستیم که با پیشنهادات کارشناسان اجرایی چالش ها و مشکلات ملموس تر بوده و می توان راهکارهای عملیاتی برای آن ها ارائه کرد.
سعیدی همچنین با تأکید بر ضرورت تأمین منابع مالی جهت ارائه خدمات سازمان از بنگاهداری توسط سازمان تأمین اجتماعی انتقاد نموده و گفت: با رعایت قوانین و مقررات باید روش هایی جهت خروج سازمان از این وضعیت و ورود به بازار سرمایه جهت مدیریت مالی سازمان تعریف شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: رویکرد مدیریت سازمان تأمین اجتماعی تغییر یافته است و با این حال مدیریت جدید نیز با تحمیل بار مالی ناشی از قوانین و مقررات مواجه بوده و در این زمینه چالش هایی را تجربه می کند و لذا نمایندگان و کارشناسان ذیربط باید سازمان را در جهت تحقق برنامه های خود یاری کنند.
وی افزود: با حضور مدیران کاری و حضور کارشناسان متخصص، استان آذربایجان شرقی می تواند نظرات کارشناسی مناسبی جهت طرح در مجلس ارائه کند.
سعیدی اقدامات اخیر اداره کل تأمین اجتماعی استان در خصوص افتتاح شعب و رفع مشکلات احداث بیمارستان سوم تأمین اجتماعی در تبریز را مطلوب ارزیابی کرد.
وی ادامه داد: طرح پالایش بیمه شدگان خاص طرحی بود که موجبات جلب اعتماد عمومی به سازمان تأمین اجتماعی را فراهم نموده و با تکمیل این طرح شاهد احقاق حقوق مشمولین واقعی خواهیم بود.
نمایندگان مجلس منابع مالی لازم جهت اجرای قوانین را پیش بینی کنند
رحیم اردلان نیز در این نشست ضمن ارائه گزارش عملکرد تأمین اجتماعی استان در سال اخیر، تعداد بیمه شدگان خاص پالایش شده در راستای تحت پوشش قرار دادن مشمولین واقعی را در استان بالغ بر ۲۰ هزار نفر دانست.
مدیر کل تأمین اجتماعی آذربایجان شرقی ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی، نهادی عمومی و غیر دولتی است که با محاسبات آکچوئری مدیریت می شود و از آنجایی که تعهدات آن به روز ارائه می شود تأمین منابع مالی آن از اهمیت به سزایی برخوردار است.
وی با اشاره به قانون مشاغل سخت و زیان آور گفت: با گذشت ۱۳ سال از اجرای این قانون چالش ها و معضلات فراوانی در راستای اجرای این قانون وجود دارد، چرا که با اجرای این قانون شاهد آن هستیم که نیروی کار جوان و متخصص از چرخه تولید خارج می شود و در مواردی نیز با بازگشت خود به اشتغال پس از بازنشستگی موجب عدم اشتغال نیروی کار جوان می شوند.
اردلان ادامه داد: لذا بازنگری در این قانون و رفع چالش های پیش رو در ساماندهی مشاغل و نیز رفع آلاینده های محیط کار و بهبود فضای کسب و کار مفید خواهد بود.
مدیر کل تأمین اجتماعی استان با اشاره به ایجاد زمینه اشتغال مقرری بگیران بیمه بیکاری، بیمه بیکاری را از دیگر قوانینی دانست که به جهت پرداخت بین ۵۵ تا ۸۰ درصد حقوق و دستمزد زمان اشتغال از دیگر عوامل بر هم زننده تعادل در بازار کار است.
وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی در پی ارائه تسهیلات به کارفرمایان جهت جذب این مقرری بگیران به بازار کار است، به گونه ای که مقرری بگیران بیمه بیکاری می توانند با دریافت ۱۴۰ درصد مقرری خود که ۵۰ درصد آن از جانب کارفرما و ۹۰ درصد از جانب سازمان تأمین اجتماعی تأمین خواهد شد، اشتغال یابند.
اردلان همچنین با اشاره به افزایش مرخصی زایمان از شش ماه به ۹ ماه، عدم تأمین منابع مالی را مانعی در اجرای این قانون دانسته و گفت: در این خصوص از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می خواهیم منابع مالی لازم جهت اجرای قوانین را پیش بینی کنند.
نظر شما