۲۵ بهمن ۱۳۹۳، ۱۴:۳۷

اعتراض جامعه فیزیوتراپی به مصوبه شورای عالی بیمه

اعتراض جامعه فیزیوتراپی به مصوبه شورای عالی بیمه

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران، از نحوه بازنگری کتاب ارزش های نسبی خدمات سلامت در مورد تعرفه خدمات فیزیوتراپی، انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر اسماعیل ابراهیمی در خصوص مصوبه اخیر شورای عالی بیمه در مورد بازنگری کتاب ارزش های نسبی جهت تعرفه خدمات فیزیوتراپی، گفت: این کتاب ارزش گذاری اگر واقعا اجرا شود هم به نفع مردم و هم به نفع جامعه پزشکی از جمله فیزیوتراپیست ها، خواهد بود.

وی افزود: به نظر می آید تغییرات عمده ای در آن داده شده و بندها و تبصره هایی را به آن الحاق نموده اند که اصلا به نفع بیماران و فیزیوتراپیست ها نیست. به عنوان مثال در بخشی از این مصوبات اشاره شده است که متخصصین باید 100 درصد تعرفه را دریافت نمایند و کارشناسان و کارشناسان ارشد 80 درصد که در این مورد عنوان متخصصین مبهم است و مشخص نیست چه متخصصینی، فیزیوتراپیست یا طب فیزیکی را شامل می شود.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران، ادامه داد: طی نامه ای نقطه نظرات کارشناسی انجمن فیزیوتراپی ایران به مقام عالی وزارت بهداشت اعلام گردید و نیز طی جلساتی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت ایرانیان، موارد درخواستی و اصلاحات مورد نظر این انجمن  اعلام شده است و متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی اگر چه بر اساس قوانین موجود می توانند مسئولیت فنی بخش های فیزیوتراپی را برعهده گیرند، اما از آنجا که آموزه های فیزیوتراپی را فرا نگرفته اند، لذا در این مراکز نیز الزاما خدمات درمانی فیزیوتراپی می بایست توسط کارشناس یا کارشناس ارشد فیزیوتراپی انجام گیرد. بر این اساس در هیچ یک از مراکز درمانی سطح کشور ارایه درمان های فیزیوتراپی توسط پزشک متخصص صورت نمی گیرد.

ابراهیمی تصریح کرد: یکی از شاخص هایی که بر اساس آن باید تعرفه گذاری شود، لزوم توجه به توانمندی های بالینی و درمان های دستی فیزیوتراپیست است نه بر اساس استفاده صرف از تجهیزات فیزیوتراپی. هنر یک فیزیوتراپیست به تفکر و استفاده از تکنیک های دستی است که این موارد در کتاب ارزش های نسبی به خوبی ارزشگذاری نشده و ضریب k مناسب به آن تعلق نگرفته است و این موجب می شود کسانی که دستگاه های بیشتر با تبلیغات گسترده تر داشته باشند بتوانند بیماران بیشتری را جذب کنند. اما در واقع متضرر اصلی بیماران خواهند بود، چون به فیزیوتراپیستی مراجعه می کنند که دستگاه ها و امکانات  بیشتری را دارد ، در حالیکه به توانمندی های بالینی و حرفه ای فیزیوتراپی و تکنیک های دستی، مانند تمرین درمانی  و موبیلیزیشن کم توجهی شده است.

وی در مورد تعامل با وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه در خصوص نهایی شدن کتاب ارزش های نسبی، گفت: کمیته فنی انجمن فیزیوتراپی ایران بارها با مسئولین وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، تامین اجتماعی، بیمه سلامت ایرانیان و وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی جلسات متعددی برگزار کرده است و پیشنهادات خوبی ارایه گردید که این تعرفه ها همراه با به روز شدن، فشار مضاعفی را بیماران تحمیل نکنند که متاسفانه این نقطه نظرات کارشناسی در بازنگری کتاب ارزش های نسبی گنجانده نشده و موجب اعتراض همه همکاران فیزیوتراپیست شده است.

ابراهیمی ادامه داد: در توجیه اعتراض ما، متخصصین زنان و کارشناسان مامایی را مطرح می کنند که هر دو در امر زایمان نقش دارند و باید بین متخصص و کارشناس مامایی تفاوت باشد و ما هم آن را قبول داریم اما در بخش فیزیوتراپی متخصصینی که به عنوان طب فیزیکی هستند، نمی توانند خدمات فیزیوتراپی را شخصا ارایه دهند و تمام حجم کار به عهده کارشناس یا کارشناس ارشد فیزیوتراپی خواهد بود که این ظلمی است در حق فیزیوتراپیست ها که فردی که خدمات درمانی فیزیوتراپی را انجام نمی دهد، 100 درصد تعرفه و به ارایه دهندگان واقعی این خدمات 80 درصد تعرفه پرداخت شود.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران در خصوص پیامدهای اجرای این نوع ارزش گذاری، گفت: بیمارستان ها جهت استفاده از بیمه و تعرفه بالاتر با متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی قرارداد می بندند که این مسئله عین بی عدالتی است و متاسفانه در بسیاری از موارد فیزیوتراپیستی که باید کار را انجام بدهد با بی میلی و بی انگیزگی فعالیت خواهد نمود. زیرا، منافع مالی از آن پزشک و بار اصلی درمان بر دوش همکاران فیزیوتراپیست ما قرار خواهد گرفت.

وی افزود: متضرر اصلی این آشفته بازار مردم خواهند بود، در حالیکه فیزیوتراپیست ها کاملا به کار خودشان مسلط هستند و باید حق شان در تعرفه های دولتی، خصوصی و بیمه ها پرداخت شود و انتظار داریم دولت تدبیر و امید، تدبیری بیاندیشد تا امیدی تازه در فیزیوتراپیست ها ایجاد شود، چرا که این گروه همیشه درخدمت مردم و نظام و انقلاب بوده اند.

تعیین ضرایب خدمات فیزیوتراپی که اخیرا در شورای عالی بیمه مورد بازنگری قرار گرفته است، باعث موج اعتراض وسیع جامعه فیزیوتراپی ایران گردیده و خواهان اصلاح آن بر اساس مفاد نامه انجمن فیزیوتراپی ایران خطاب به وزیر بهداشت هستند.
 

کد خبر 2495142

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha