به گزارش خبرنگار مهر، عصر شنبه مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان در آیین آغاز این عملیات که با حضور امام جمعه، معاون عمرانی فرماندار و جمعی از مدیران شهرستان و اعضاء شوراهای اسلامی روستاهای انزلی برگزار شد، اظهار داشت: تامین آب شرب روستایی از مهم ترین مباحث مورد توجه در زمینه تسهیلات و امکانات روستایی است.
محمد علی فرامینی با اشاره به تلاش های آبفار در راستای بهبود وضعیت آب شرب روستاها و مشکلات موجود در روستاهای واقع در غرب شهر انزلی افزود: در سال ۸۸ برآن شدیم تا با استفاده از تکنولوژی های نوین اقدام به انجام یک کار پایلوت در شما کشور کنیم که شامل استفاده از آب دریا به منظور تامین آب شرب سالم و بهداشتی بود و در واقع حرکتی نو برای تنوع بخشی به منالع آبی به شمار می آمد.
وی یادآور شد: استفاده از ظرفیت سرمایه گذار بخش خصوصی حرکت مهم دیگری بود که همراه با این طرح صورت گرفت.
فرامینی ضمن تقدیر از تلاش های نماینده مردم انزلی برای اجرای این طرح، خاطر نشان کرد: مطالعات طرح در سال ۸۸ و اقدام برای جذب سرمایه گذار در سال ۸۹ انجام شد و در ایام دهه فجر سال ۹۰ سامانه آب شیرین کن سنگاچین راه اندازی شد.
وی افزود: با سرمایه گذاری حدود یک میلیارد تومانی توسط سرمایه گذار و استقرار این سامانه، آب شرب سالم و مطمئن به سنگاچینِ پایین رسید. اما امروز عملیات اجرایی برای توسعه آب شرب تاسیسات آب شیرین کن سنگاچین برای چهار روستای همجوار، یعنی بالا محله سنگاچین، کوچک محله، علی آباد و کپورجال نیز آغاز می شود.
فرامینی میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی برای این طرح را ۸۲۰۰ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: طول خطوط انتقال ۶۰۰۰ متر است که ۳۲۰۰ متر از آن تا کنون لوله گذاری شده است.
سامانه جدید آب شیرین کن
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان در ادامه اظهار کرد: طبق برنامه ریزی های انجام شده علاوه بر این ۵ روستا که به وسیله سامانه آب شیرین کن از آب شرب سالم برخوردار می شوند، سامانه ای دیگر برای ۱۳ روستا در ناحیه اشترکان در نظر گرفته شده که در عین استقلال از آب شیرین کن سنگاچین، امکان ایجاد اتصال در مواقع لزوم و هنگام بروز بحران برای انتقال آب این دو سامانه به سیستم آب رسانی یکدیگر وجود دارد.
وی میزان اعتبار لازم برای این طرح را ۷۰ میلیارد ریال اعلام کرد که تا کنون ۲۰ میلیارد ریال از آن هرینه شده است.
آب شرب گیلان از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست
نماینده مردم انزلی در این آیین با اشاره به همت دولت در راستای آبرسانی به روستاها اظهار کرد: استان گیلان از آب فراوانی برخوردار است اما این آب آلوده است و با وجود اقدامات انجام شده هنوز از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.
حسن خسته بند افزود: نخستین آب شیرین کن شمال کشور در شهرستان انزلی نصب شده که حداقل ۶۰۰۰ نفر را می تواند تحت پوشش قرار دهد.
وی اظهار امیدواری کرد که عملیات اجرایی توسعه آب شرب سامانه آب شیرین کن تا پایان سال جاری به اتمام رسیده و مراسم آغاز بهره برداری از آن در ۱۲ فروردین ۹۴ برگزار شود.
خسته بند همچنین با اشاره به پروژه های در دست اجرا، یادآور شد: به یاری خدا انزلی اولین شهرستان گیلان خواهد بود که همه روستاهای آن با همیاری بخش خصوصی از آب شرب سالم برخوردار خواهند شد.
نظر شما