به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر این ماه با عنوان «فلسفه ذهن۲» به دبیری علیرضا رضایت تهیه شده است. دبیر دفتر صد و ششم در سرمقاله خود با عنوان «مغز و ذهن» به ضرورت بررسی و تحلیل ذهن و رابطه آن با مغز به عنوان عضو انسانی میپردازد و مقالات و گفتگوهای عرضه شده را به طور مختصر به لحاظ محتوایی معرفی میکند.
در آغاز پرونده صد و ششم گفتگویی از اندی کلارک استاد منطق و فلسفه دانشگاه ادینبرگ و دیوید چالمرز استاد ممتاز فلسفه با عنوان «ذهن توسعه یافته» به چاپ رسیده است، این گفتگو به ترجمه علیرضا رضایت صورت گرفته است. دومین نوشتار گفتگویی است با ابراهیم آزادگان از اعضای هیئت علمی گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف به کوشش محمد حسین ناظمی با عنوان «ذهن و تجربه دینی».
در ادامه «رویکردهای جدید در فلسفه ذهن» عنوان مقاله ای است از جان بروکمان و ترجمه لیلا شیخ. چهارمین نوشتار فلسفی این بخش مربوط به جستاری است بر «تاثیر تکامل بر کارکرد ذهن» از ملانی میچل و برگردانِ میترا سرحدی. در دفاع از آزمون تورینگ از محمدرضا واعظ شهرستانی که به بررسی ساختار ذهن و تفکر در شاکله مغز میپردازد. آخرین مقاله ترجمه یافته در بخش دفتر ماه این شماره عنوان «حافظه» خودنمایی میکند به قلم برتراند راسل و ترجمه مهدی دلواری.
بخش ادب و هنر این شماره دو مقاله را شامل میشود: «نیما، اصالت و زمان» از مجید اسدی(راوش) و ترجمه مشترک محمد عبادیان، سید جواد فندرسکی از اثر ووادیسواف تاتارکیویچ با عنوان «زیباشناسی قدیس آوگوستین».
«مانیفست اسلام در دوره پسامدرن» از سید سلمان صفوی آغازگرِ بخش اندیشه و نظر شماره صد و ششم است. دومین نوشتار این بخش قسمت دوم مقاله «پدیدار آینه» نوشته انشاءالله رحمتی و آخرین نوشتار با عنوان فلسفه علم به قلم لارنس اسکلار و ترجمه مرتضی قرایی گرکانی و مهدی موسوی میباشد.
در بخش کتاب شماره صد و ششم پیش از «معرفی کتاب خارجی» به کوشش کیان رضوی بخش چهارم و پایانی «کرشمه رویا» از سید مسعود رضوی و گفتگویی با محمد سعید ذکایی از منیره پنجتنی به چاپ رسیده است.
در ادامه شماره صد و ششم با «گزارش» رویدادهای گوناگون پژوهشی فلسفی اخیر جهانی کار خود را به پایان میبرد.
نظر شما