۲۶ بهمن ۱۳۹۳، ۱۵:۰۰

نظری:

ساماندهی نیروهای انسانی در آموزش و پرورش شبیه معجزه بود

ساماندهی نیروهای انسانی در آموزش و پرورش شبیه معجزه بود

مشهد- رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش گفت: ساماندهی نیروی انسانی با وجود بی نظمی که طی چند سال گذشته در بدنه آموزش و پرورش ایجاد شده بود شبیه معجزه بود.

به گزارش خبرنگار مهر، خسرو نظری ظهر شنبه در گردهمایی روسای ادارات فناورای اطلاعات، آموزش نیروی انسانی و  طرح و برنامه کشور که در خانه معلم شماره یک برگزار شد اظهار داشت: سیاستگذاری در بخش مدیریت می تواند حیات و انرژی به نظام آموزش و پرورش کشور بدهد اما هنوز نتوانسته هویت خود را به صورت عملیاتی و در قالب طرح و برنامه به بدنه آموزش و پرورش وارد کند.

وی نبض وزارت آموزش و پرورش را در مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات دانست و گفت: هرچه به منابع انسانی و فناوری اطلاعات بی توجهی شود، آموزش و پرورش از اهداف خود فاصله بیشتری می گیرد.

رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: موفقیت ما درعرصه اطلاعات و ارتباطات و بهبود مدیریت مستلزم این است که بتوانیم  تأثیر برنامه ها را در کف مدرسه پیش بینی کنیم.

وی با تأکید بر پیوند ادارات و مدارس به عنوان مراکز اجرای سیاستگذاری ها گفت: در برنامه های اجرایی مانند طراحی سامانه های مختلف، برگزاری دوره های ضمن خدمت و جدب نیروی انسانی باید نسبت به تأثیر این برنامه های در مدارس مطمئن باشیم.

نظری ادامه داد: با ایجاد پیوند ارگانیک میان ادارات و مدارس، از فضای اداری صرف خارج می شویم و می توانیم اثر سیاست گذاری های خود را در مدارس بهتر تخمین بزنیم.

وی با بیان این که عدم ایجاد پیوند میان ادارات و مدارس باعث تربیت شخصیت های گلخانه در مدارس می شود گفت: دانش آموزانی که در چنین نظامی آموزش ببینند، متفاوت از جامعه جهانی رشد می کنند و نمی توانند در نظام نوین جایگاه مناسبی داشته باشند.

رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعه عمیق از آموزش و پرورش نوین جهانی یکی از ملزومات نظام آموزش و پرورش کشور است

وی با اشاره به این که نباید نسبت به مسئله دهکده جهانی بی تفاوت باشیم، گفت: آثار و نتایج مباحث مربوط به دهکده جهانی را هم اکنون می توانیم در زندگی و حیات سازمانی خود مشاهده می کنیم.

نظری کاهش ارزش زمان گذشته و افزایش ارزش زمان حال را از ویژگی های آموزش و پرورش امروز عنوان کرد و گفت: پیش از این نظام آموزش و پرورش عمدتا بر مبنای تجربیات معلمانی بوده است که در علم آموزی سالیان دراز تجربه اندوخته بودند اما امروز نمی توان این تجربه را در زمان کم و کوتاه و با شیوه های سنتی ترویج کرد.

وی ادامه داد: امروزه دانش آموزان فرصتی برای  مطالعه تجربه های پیشین ندارند و باید از شیوه های نوین آموزش برای انتقال این تجربیات بهره برد.

ناآگاهی از شیوه های نوین آموزشی باعث وارونگی جریان یادگیری در کلاس است

رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش دومین ویژگی نوظهور در آموزش و پرورش را پدیده وارونگی عنوان کرد و گفت: این پدیده حاصل عدم پیوند میان آموزش و پرورش سنتی و جدید است.

وی افزود: درگذشته آنچه در فضای آموزشی بین معلم و دانش آموز باعث شکل گیری جریان یادگیری در کلاس بود، اختلاف سطح علمی میان دانش آموزان و معلمین بود اما امروزه معلمین که مهمترین عنصر در چرخه تعلیم و تربیت محسوب می شوند، در بهره گیری از فناوری اطلاعات و روش های نوین آموزشی در سطحی فراتر از دانش آموزان قرار ندارند.

نظری با بیان این که دانش آموزان به مراتب اطلاعات بیشتری از فناوری اطلاعت نسبت به معلمین خود دارند، گفت: بسیاری از معلمین در استفاده از شیوه های نوین آموزشی به دلیل ناآگاهی تردید می کنند.

وی بر اهمیت به روز بودن نگرش های آموزشی تأکید کرد و گفت: آنچه در مرکز فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش اتفاق می افتد، از همین طریق بهره گیری از روش های نوین آموزشی با مدارس ارتباطی نزدیک پیدا می کند.

وی گفت: آموزش و پرورش خراسان رضوی در زمینه فناوری و روش های نوین آموزشی برنامه های فراوانی طراحی کرده است اما تا زمانی که پیوند ارگانیک میان آموزش و پرورش با مدارس صورت نگیرد این برنامه ها نمی توانند کارایی مناسب خود را داشته باشند.

وی با اشاره به سیاست تمرکز زدایی به عنوان یکی از سیاست های پنج گانه وزارت آموزش و پرورش گفت: هرچه اختیارات به سطوح پایین تر محول شود انرژی و اعتماد به نفس بیشتری در مدیران سطوح پایین ایجاد می کند.

نظری دلیل عدم اثرگذاری برنامه های ادارات آموزش و پرورش استان ها را تمرکزگرایی بیش از حد دانست و گفت: بدون بومی سازی و با تأکید بر تمرکزگرایی ظرفیت و پتانسیل موجود در بخش نامه ها و آیین نامه ها، در مدارس به خوبی اجرا نمی شود.

وی ادامه داد: با بومی کردن سیاست گذاری ها می توانیم از ظرفیت های استان ها در بهره ببریم.

خروج ۲۵ هزار معلم، ورود ۲۵ هزار کلاس اولی

وی ادامه داد: با وجود فشارهای سیاسی آموزش و پرورش در مقابل ورود نیروهای جدید مقاومت کرد که نتیجه آن خروج ۲۵ هزار نیروی بازنشسته از بدنه آموزش و پرورش بود.

نظری افزود: در سال گذشته بیش از ۲۵ هزار دانش آموز کلاس اول به پایه اول ابتدایی اضافه شد که با وجود این که از سفق عملکرد حق التدریس حدود ۲۰ درصد کاهش داشتیم هیچ کلاسی بدون معلم نبود.

کد خبر 2496020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha