۲۷ بهمن ۱۳۹۳، ۱۲:۵۶

هروی:

احیای صنایع دستی موجی از اشتغال در خراسان جنوبی به دنبال دارد

احیای صنایع دستی موجی از اشتغال در خراسان جنوبی به دنبال دارد

بیرجند- نماینده مردم شهرستان‌های قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به خشکسالی‌های چندین ساله در خراسان جنوبی احیاء صنایع دستی موجی از اشتغال را در روستاهای استان به دنبال دارد.

جواد هروی در گفتگو با مهر، با بیان اینکه خشکسالی‌های چند سال اخیر صدمات زیادی به کشاورزان خراسان جنوبی وارد کرده است، اظهارکرد: این صدمات به دلیل سوء مدیریت نبوده بلکه ناشی از شرایط اقلیمی حاکم بر این استان است.

وی با بیان اینکه ترویج روش‌های نوین آبیاری در بین کشاورزان بخش کشاورزی را نجات می‌دهد، گفت: باید کشاورزان نیز با تشکیل شرکت‌های سهامی و زراعی و تعاونی‌های کشاورزی از خرده مالکی و حالت سنتی خارج شوند.

 نماینده مردم شهرستان‌های قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی خرده مالکی موجود در خراسان جنوبی را مانع تحقق ایجاد شرکت‌های سهامی زراعی و تعاونی‌های کشاورزی دانست و افزود: خرده مالکی در خراسان جنوبی موجب بالارفتن هزینه‌های اجرای آبیاری نوین می‌شود.

هروی با انتقاد از اینکه صنایع دستی به عنوان صنعت حاشیه‌ای تلقی شده است، افزود: باید زمینه‌های تقویت صنایع دستی مدنظر قرار گیرد تا با توجه به خشکسالی‌های اخیر سطح درآمد روستائیان افزایش یابد.

صنایع دستی کشور در دوران برزخ قرار دارد

وی افزود: در گذشته صنایع دستی خراسان جنوبی مورد بی‌توجهی قرار گرفته است که با توجه به شرایط حاکم بر استان باید برنامه‌ریزی های مسئولان به سمت داشتن بیشترین بهره‌برداری از این نماد هویتی مردم خطه کویر سوق یابد.

رئیس فراکسیون تاریخ و توسعه گردشگری مجلس با تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی بر صنایع دستی با توجه به خشکسالی‌های چندین ساله در خراسان جنوبی می‌تواند موجی از اشتغال زایی را به دنبال داشته باشد، گفت: در سالیان گذشته برنامه‌ای در زمینه احیاء صنایع دستی نداشته‌ایم.

هروی تصریح کرد: در کشور مانورهای زیادی روی احیاء صنایع دستی انجام گرفته اما در تحقق اهدافی که در صنایع دستی در پی آن هستیم هیچگاه به نتیجه مطلوب نرسیدم.

وی با انتقاد بر اینکه صنایع دستی دوران برزخ خود را سپری می‌کند، گفت: این هویت گذشتگان ما در حاشیه مانده است چرا که این هویت نیاکانمان نه در دوره سنتی مانده ونه به دوره جدید منتقل نشده و بنابراین صنایع دستی ما در دوران برزخ قرار دارد.

هروی در پایان یادآور شد: صنایع دستی با برنامه‌ریزی می‌تواند موجی از اشتغال‌زایی به همراه داشته باشد، اما متاسفانه در سالیان گذشته خبری از برنامه‌ریزی نبوده و امید است که سازمان گردشگری و میراث فرهنگی و صنایع دستی بتواند این کاستی را جبران کند.

کد خبر 2496080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha