۲۶ بهمن ۱۳۹۳، ۱۷:۳۶

محمد الله یاری:

ثبت خاطرات اهالی کتابخانه به توسعه برنامه ریزی فرهنگی می انجامد

ثبت خاطرات اهالی کتابخانه به توسعه برنامه ریزی فرهنگی می انجامد

معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانه های نهاد کتابخانه های کشور درباره جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه ها به ارائه توضیحاتی پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد الله یاری درباره کاربرد مهم خاطرات دریافتی توسط دبیرخانه جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه ها گفت: خاطرات این جشنواره حاوی نکات در بر گیرنده بسیاری از سلیقه و نیاز مخاطب است؛ که در برنامه ریزی های فرهنگی مورد استفاده قرار گرفته و باعث توسعه آن خواهد شد.

معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانه های نهاد با اشاره به اهمیت ثبت خاطرات گفت: همه انسان ها در جریان گذران عمر در محیط زندگی یا کار خود، شاهد اتفاقات و حوادثی هستند؛ که ثبت آن ها می تواند بسیار ارزشمند باشد. بسیاری از رجال سیاسی، مذهبی و فعالین حوزه های فرهنگی، اجتماعی، علمی و.. در سراسر دنیا نمونه های خوبی از ثبت خاطرات را در کارنامه خود ارائه نموده اند که حاوی نکات ارزشمند و مفیدی از زندگی و ویژگی های اجتماع زمان خود است.

وی ضمن بیان این مطلب که افراد عادی نیز می توانند با ثبت و ضبط خاطرات و مرور آن، گوشه ای از زندگی خود را ماندگار کنند؛ گفت: بی شک زندگی هر فرد دارای نکاتی ارزشمند و آموزنده است. ممکن است برخی افراد به دلیل اینکه تصور می کند قلم خوبی ندارند از نوشتن خاطرات خود صرف نظر کنند اما نباید فراموش کرد که ثبت خاطرات می تواند حاوی موضوعات عبرت آموز فردی و اجتماعی بسیاری برای مخاطب باشد.

الله یاری افزود: خاطره نویسی، ضمن ایجاد فرصتی برای ارتباط با امر نوشتن و کسب شناخت عمیق تر نسبت به پیش آمدهای مختلف زندگی، امکان اشراف بر جزئیات وقایع گذشته را فراهم می کند.

وی با اشاره به حضور جمعیتی بیش از 6 هزار نفر در بدنه نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: تعداد قابل توجه همکاران نهادی، امکان رسیدن به مجموعه ای بزرگ و ارزشمند از خاطرات را فراهم می آورد. ضمناً نوشتن خاطرات توسط هر یک از کتابداران و توجه ویژه به آن، باعث تشویق و ایجاد دلگرمی در سایر همکاران خواهد شد.

معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانه های نهاد با اشاره به چگونگی بهره مندی از این خاطرات در برنامه ریزی های مدیریتی و فرهنگی نهاد کتابخانه گفت: موضوعات مورد اشاره در آثار این جشنواره شامل خاطراتی با محورهایی مانند: چگونگی برخورد با مراجعین، بحث امانت کتاب، مراجعه به مراکز فرهنگی مانند مدارس و ..است. این خاطرات نشانه های بسیاری از نوع علاقه مخاطب به منابع مطالعاتی و تاثیر متغییرهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و.. بر سلیقه مخاطبین را در خود جای داده است که پس از یررسی و استخراج در امر برنامه ریزی حوزه فرهنگی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

الله یاری در پایان با تقدیر از اعضای کتابخانه ها و کتابدارانی که آثار خود را به جشنواره ارسال کرده اند، گفت: با توجه به تمدید مهلت ارسال آثار تا 30 بهمن ماه سال جاری، ضمن تقدیر از کتابداران و اعضایی که آثار خاطره نویسی خود را به جشنواره ارسال کردند به آن دسته از همکارانی که هنوز برای ثبت خاطرات خود اقدامی انجام نداده اند توصیه می کنم دست به قلم شوند و ترس از نوشتن را به کناری نهند تا امکان آشنایی بیشتر جامعه با کتاب و کتابدار را به وجود آورند.

کد خبر 2496185

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha