حجتالاسلام محمدصالح مازنی در گفتگو با خبرنگار مهر، گزارشی از فعالیتهای انجام شده در کلان طرح نیازسنجی پژوهشی دانشهای حوزوی ارائه کرد و گفت: در این کلان طرح، تدوین و انتشار اسناد نیازسنجی پژوهشی 16 دانش حوزوی رصد شده و تاکنون از 6 سند نیازسنجی رونمایی شده است.
مدیرگروه نیازسنجی پژوهش معاونت پژوهش حوزههای علمیه کشور اولین سند منتشرشده در این حوزه را سند نیازسنجی دانش فقه اعلام کرد و افزود: در همایش کتاب سال حوزه که دوم بهمن ماه امسال برگزار شد نیز از اسناد نیازسنجی پژوهشی 5 علم حوزوی شامل مناسبات دین و روانشناسی، نظام تعلیم و تربیت حوزههای علمیه، ادبیات داستانی در حوزه دین، تفسیر و علوم قرآن و اقتصاد اسلامی رونمایی شد.
وی در مورد نحوه بررسی و انتشار سند نیازسنجی دانش فقه اظهار کرد: دو رویکرد در تهیه این سند مورد تاکید قرار گرفته بود؛ اول اینکه از دستگاهها و وزارتخانهها خواسته شد نیازهای خود را در حوزه فقه به ما ارائه کنند. دوم، استادان و متخصصان و صاحبنظران حوزه دانش فقه به مشارکت و کمک طلبیده شدند.
حجتالاسلام مازنی اضافه کرد: ما از استادان سطوح عالی و خارج درس فقه درخواست کردیم نیازهای فقهی را به ما اعلام کنند و پس از ارسال نیازها، دو کارگروه تخصصی شکل گرفت و این نیازها تحلیل محتوا و تبدیل به عناوین مفید شد. در نهایت برای عملیات اولویت یابی اقدام و بیش از هزار عنوان از این نیازها تولید شد.
وی تنوع و تکثر منابع را وجه تمایز 5 سند نیازسنجی پژوهشی رونمایی شده در همایش کتاب سال با سند نیازسنجی دانش فقه ذکر کرد، به گونهای که در نیازسنجی 5 دانش ذکرشده 8 تا 10 محور مطالعاتی بررسی شد و صرفا به یک رویکرد بسنده نشده است.
5 طرح در دست اجراست
به گفته حجتالاسلام مازنی تدوین و انتشار اسناد نیازسنجی پژوهشی 5 علم حوزوی دیگر شامل فقه سیاسی، اصول فقه، علوم حدیث، کلام شیعه و مهدویت در دست اقدام است که هر کدام از 20 تا 60 درصد پیشرفت کاری برخوردارند.
مدیرگروه نیازسنجی پژوهش معاونت پژوهش حوزههای علمیه کشور ابراز امیدواری کرد که با وجود دشواربودن انتشار این اسناد، اما بتوان آنها را در همایش کتاب سال آتی رونمایی کرد.
وی با بیان اینکه نیازسنجی پژوهشی مشارکت همه را میطلبد اظهار کرد: حوزه علمیه متولی این کار شده و مشارکت دستگاههای نظام برای اجرایی شدن این پروژهها لازم و ضروری است.
حجتالاسلام مازنی اضافه کرد: ما دست نیاز را به سمت همه پژوهشگران و دستگاههای نظام دراز میکنیم تا بخشی از مشکلات مردم از طریق نیازسنجی اولویتهای پژوهشی کاهش پیدا کند.
نظر شما