به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری ظهر دوشنبه در نشست هم اندیشی با مسئولان ستادهای توسعه فناوری در تالار علامه جعفری دانشگاه تبریز اظهار داشت: بزرگترین و مهمترین مسئله حوزه پژوهش کشور نبود تقاضا محوری است به گونه ای که اساتید و پژوهشگران کشورمان عادت کرده اند که کارهای تحقیقاتی را بدون مشتری انجام دهند.
وی ادامه داد: این کار چندان مثمرثمر نخواهد بود و باید طرح های پژوهشی دانشگاه ها و پژوهشکده ها بر اساس نیاز روز جامعه و برای حل مشکلات کشور و برای رفاه جامعه بکار گرفته شود.
ستاری در ادامه با تاکید بر اینکه نخستین گام برای تحقق درآمدزایی از پژوهش، داشتن مشتری و شناخت نیازهای واقعی جامعه و بازار است، تصریح کرد: مسایل کشور و استان ها باید از طریق دانش، فکر و اندیشه دانشگاهیان و محققان حل شود که در این راستا دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان ها نقش تعیین کننده ای دارند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور افزود: ما می خواهیم با فرهنگ سازی در جامعه و به ویژه در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی نشان دهیم که می توان با فکر و تولید علم و فناوری در کشور به ثروت دست یافت که در این خصوص نیز حل مشکلات استان باید اولویت اصلی مراکز دانشگاهی باشد.
وی با بیان اینکه ما دانشگاهی که صد در صد با پول دولتی اداره شود، نمی خواهیم، گفت: دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشورمان دارای پتانسل های زیادی دارند و ما به مراکز دانشگاهی نیاز داریم که کار آفرین باشند و شیرینی وجود این مراکز در وجود مردم احساس شود و به داشتن این مراکز علمی افتخار کنند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه ستادهای فناوری خوبی در آذربایجانشرقی فعال شدهاند که امیدواریم با فعالیت این ستادها و کمیته ها برخی مشکلات موجود در استان برطرف شود، خاطر نشان کرد: ما باید از امکانات دولتی برای رفع مشکلات جامعه استفاده کنیم.
به گفته وی، توسعهای که پایه آن نابودی منابع طبیعی و ایجاد مشکل برای رفاه حال شهروندان باشد پذیرفتنی نیست و باید پژوهشهای دانش محور با هدف ایجاد اشتغال و درآمدزایی و به ویژه برای آسایش مردم مورد توجه باشد.
وجود ۵۵ شرکت دانش بنیان در مرکز رشد دانشگاه تبریز
محمد مقدم واحد، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این آیین با ارایه گزارشی از حوزه پژوهش و مراکز رشد این دانشگاه گفت: توسعه و ارتباط با صنعت و تجاری سازی طرح های پژوهشی از جمله سیاست های کلان این دانشگاه است که نمونه بارز آن وجود ۵۵ شرکت دانش بنیان در مرکز رشد این دانشگاه می باشد.
وی با اشاره به اینکه مسئولان این دانشگاه همواره توجه ویژه ای به مساله ارتباط بین صنعت و علم قایل هستند، گفت: در آینده نزدیک تعداد شرکت های دانش بنیان را به ۱۰۰ شرکت می رسانیم.
مقدم واحد همچنین با اشاره به پتانسل های این دانشگاه در عرصه های مختلف افزود: بر اساس رتبهبندی جدید موسسه لایدن در سال ۲۰۱۴، دانشگاه تبریز رتبه ۴۹۲ دنیا، ۶۳ آسیا و دوم ایران را کسب کرده است.
در این نشست همچنین دبیران ستادها به ارایه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته و در دست اقدام در این ستادها و کمیته ها پرداختند.
نظر شما