۲۸ بهمن ۱۳۹۳، ۱۴:۲۰

چالش‌های تولید محتوا درجامعه اطلاعاتی-۲؛

نهادحرفه‌ای تولید محتوا نداریم/نقدعملکرد دولت دهم در حوزه اینترنت

نهادحرفه‌ای تولید محتوا نداریم/نقدعملکرد دولت دهم در حوزه اینترنت

برابر نتایج یک تحقیق، نمایندگان هیچ یک از وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، ارتباطات و فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اینترنت در دولت‌های نهم و دهم، حضور نداشته‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، نهمین نشست از سلسله نشست‌های دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها با موضوع بررسی چالش‌های محتوا در جامعه اطلاعاتی پیش از ظهر امروز سه‌شنبه (۲۸ بهمن ماه) با حضور جمعی از کارشناسان حوزه ارتباطات، فناوری اطلاعات و نیز تعدادی از دست‌اندرکاران اجرایی و تقنینی این حوزه در محل این دفتر برگزار شد.

دکتر ابراهیم‌آبادی، عضو هیات مدیره انجمن ایرانی جامعه اطلاعاتی در این نشست با بیان اینکه مهار فضای مجازی از طریق تولید محتوا منطبق بر پیکربندی جدید امکان‌پذیر است، گفت: ما نمی‌توانیم درباره تولید محتوا صحبت کنیم، در حالی که هنوز با منطق قدیمی با آن برخورد می‌کنیم و خود را به منطق جدید مجهز نکرده‌ایم؛ محتوا، قالب الکترونیک به خودش نمی‌گیرد اگر فقط آن را در فضای مجازی منتشر کنیم.

وی ادامه داد: محتوای الکترونیکی یعنی ترکیبی از متن اینفوگرافی، سیمیولیشن، عکس، گرافیک و عناصر دیگر. زمانی می‌توانیم داشته‌های خود را به دنیای جدید منتقل کنیم که این کار را با استفاده از ابزارهای جدید انجام دهیم و چیزی هم که در ایران رخ نمی‌دهد، همین است. ما نهادهای حرفه‌ای تولید محتوا در کشور نداریم.

عضو هیات مدیره انجمن ایرانی جامعه اطلاعاتی تاکید کرد: خطری که سیاسیون مرتکب می‌شوند این است که فکر می‌کنند با کنترل‌ها و فیلترها می‌توانند مشکلات عرصه فضای مجازی را حل کنند، در حالی که به هیچ وجه این گونه نیست؛ باید آنقدر محتوای فارسی در وب تولید و آپلود شود که بتوان به حجم قابل توجهی دست یافت. آن زمان می‌توان درباره منافع ملی و مسائلی مانند هویت در فضای مجازی سخن گفت.

در این نشست همچنین دکتر بصیریان، مترجم کتاب «قدرت ارتباطات» نوشته مانوئل کاستلز در سخنانی با اشاره به نظریات این اندیشمند اسپانیایی حوزه جامعه اطلاعاتی، به ضریب نفوذ اینترنت در ایران اشاره کرد و با بیان اینکه طبق آمارهای داخلی، ۶۰ درصد ایرانی‌ها از اینترنت استفاده می‌کنند، این پرسش را مطرح کرد که آیا این آمار با ملاک‌های جهانی جامعه دانایی‌ محور، هماهنگ و با آن منطبق است یا صرفا ملاک‌ها و معیارهای پیشینی است؟  

ابراهیم‌آبادی در ادامه به طرح تحقیقاتی خودش با عنوان طرح جامع سیاست‌گذاری دولت‌های نهم و دهم در پیشبرد جامعه اطلاعاتی اشاره کرد و ضمن بیان برخی از نتایج این پژوهش، گفت: ما به این نتیجه رسیدیم که هیچ کدام از وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات و حتی فرهنگ و ارشاد اسلامی در هیچ یک از جلسات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اینترنت که در دولت‌های نهم و دهم برگزار می‌شد، حضور نداشتند.

وی با بیان اینکه غالب تصمیمات در این حوزه از سوی مقامات قضایی و حکومتی که چندان ارتباط تنگاتنگی با موضوع فضای مجازی ندارند، گرفته می‌شود ادامه داد: ما در حالی در داخل کشور با مسدود شدن برخی از شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک و توئیتر روبرو هستیم که برخی از سیاستگذاران ما چه از بعد حقیقی و چه از بعد حقوقی، یوزر این شبکه‌های اجتماعی هستند. به عنوان مثال شبکه پرس تی وی مدام تبلیغ می‌کند که به فیسبوک یا توئیتر ما بپیوندید و این در حالی است که امکان دسترسی به این شبکه‌ها در داخل وجود ندارد.

کد خبر 2499616

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha