به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین طهماسبی ظهر سه شنبه در نشست با محققان و پژوهشگران مراکز تحقیقاتی جهاد کشاورزی استان که با حضور رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در سالن بغاستان برگزار شد اظهار داشت: سازمان تحقیقات بدنبال چابک بودن و کارآمدی سازمان است و تمام برنامه ها با این محورها مورد توجه قرار می گیرد.
وی افزود: در حوزه چابک سازی و کارآمدی تلاش می کنیم وظایفی را که به سازمان ارتباطی ندارد به موسسات بخش خصوصی منتقل کنیم تا سازمان بتواند کارهای کلان در بخش تحقیقات کشاورزی را انجام دهد.
طهماسبی استفاده از پتانسیلهای دانشگاهی، بخش خصوصی و سازمانهای بین المللی را از رویکردهای سازمان تحقیقات کشور ذکر کرد و گفت: حضور دانشگاهها در موسسات و مراکز تحقیقات کشاورزی ضروری است و باید از پتانسیلهای دانشگاهی در کنار مراکز تحقیقات کشاورزی در راستای حل مشکلات بخش کشاورزی گامهای اساسی برداشته شود.
آینده پژوهشی باید سرلوحه کارهای تحقیقاتی باشد
معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور گفت : آینده پژوهشی باید سرلوحه برنامه ها و کارهای تحقیقاتی مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی باشد.
وی بر لزوم ورود بخش خصوصی و استفاده از ظرفیتهای بین المللی و دفتر همکاریهای منطقه ای در تحقیقات تاکید کرد.
معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور، استان قزوین را از مراکز فعال کشور دانست و خاطرنشان کرد: قزوین از جمله هفت استان شاخص کشور است که مرکز تحقیقات آن به عنوان مرکز رشد انتخاب شده و امیدواریم مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی با توجه به پیشینه علمی استان از ظرفیتهای دانشگاهی و دانش بنیان بخوبی استفاده کند.
طهماسبی یکی از مسایل مهم موسسه تحقیقات کشور را ساماندهی تحقیقات دانست و بیان کرد: لازم است ساماندهی و منطقه بندی مناسبی در حوزه های علمی انجام شده و تحقیقات در مناطقی خاص متمرکز شود و قسمتهای دیگر را تحت پوشش قرار داده و به توسعه تحقیقات کمک کند.
وی اظهارداشت: در حال حاضر با بحران آب در بخش کشاورزی مواجهیم که این شرایط بالطبع باگذر زمان و تغییر اقلیمی بحرانی تر خواهد شد لذا لازم است مراکز تحقیقاتی استانها با بررسی و تحقیقات علمی پیش بینی های لازم را برای حل این مشکل انجام دهند.
طهماسبی تصریح کرد: فعالیتهای ترویجی، انتقال دانش فنی و تولید در آیین نامه های تحقیقات کشور گنجانده شده و درصدیم تا شرایطی ایجاد شود که محققان در مسیری حرکت کنند تا بتواند انتظارات موسسه تحقیقات کشور را تامین کنند.
طهماسبی کمبود اعتبارات را ازدیگرمشکلات حوزه تحقیقات کشاورزی عنوان کردو اظهارداشت:در صورت بهبود وضعیت اعتباری می توان با تخصیص اعتبار بیشتری به بخش تحقیقات به مهمترین رکن کشاورزی کمک کرد.
وی بر ایجاد زمینه مناسب برای ارتقای فرصت های مطالعاتی و شرکت محققین در کنگره های بین المللی، همایش ها و سمینارها تاکید کرد.
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور نیز گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان پتانسیل و قابلیت خوبی دارد و توانسته با استفاده از آنها بعنوان یکی از مراکز تحقیقات جامع و کامل در کشور مطرح شود.
کاظم خاوازی به برنامه های در دست اقدام این موسسه در سال آینده اشاره کرد و اظهارداشت: تثبیت فعالیتهای تحقیقاتی در بخش وزارت جهاد کشاورزی، رسیدگی به بخشهای آب و خاک در سطح مرکز تحقیقات های استانی و نگاه عمیق به طرحهای تحقیقاتی از اهم برنامه های آتی است.
وی تصریح کرد : طرحهای کلان و خوبی در موسسات تحقیقات خاک و آب کشور انجام شده و در بحث لایحه الگوی کشت توانسته ایم طرح تناسب اراضی بگیریم.
نظر شما