به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله رجبلی شامگاه چهارشنبه، در نشست با رسانه های استان، با بیان این که هم اکنون ایران با ۴۶ میلیون کاربر رایانه ای بعد از چین در رتبه دوم با کشورهای کره و ژاپن قرار دارد، گفت: ۵۵ درصد از جرائم رایانه ای استان در برداشت غیرمجاز از حساب شخصی افراد بوده و هتک حیثیت و نشر اکاذیب رتبه دوم جرائم رایانه ای استان را داراست.
افزود: متاسفانه در بخش فرهنگسازی و آموزش خطرات رایانه ای در تمام این سال ها هیچ ارگانی ورود پیدا نکرد تا اینکه ۴ سال پیش پلیس فتا به این حوزه ورود پیدا کرد.
وی با بیان اینکه عمر پلیس فتای استان حدود ۳ سال است، ادامه داد: در بررسی های انجام شده در ۵۰ درصد از جرائم رایانه ای مقصر خود شاکی است زیرا به دلیل عدم آگاهی اطلاعاتی را بارگذاری می کند که بعدا به ضررش تمام می شود.
وی اضافه کرد: از اینرو آموزش چهره به چهره سال گذشته در دستور کار قرار گرفت که ۲۵ هزار نفر در سال گذشته و ۲۸ هزار نفر امسال با خطرات شبکه های اجتماعی و رایانه ای آشنا شدند.
رجبلی با بیان اینکه برای این امر یک دست صدا ندارد، تصریح کرد: تلاش داریم با ورود به مدارس و جذب پلیس افتخاری این رسالت را تقویت کنیم.
وی خاطر نشان کرد: همچنین شناسایی شیوء و شگرد افراد مجرم و برخورد قانونی و قضایی برابر دستور قضایی از دیگر وظایف پلیس فتاست.
رئیس پلیس فتا استان گلستان همچنین اشاره ای به آمار کشفیات ماهیانه و مقایسه ای آن با سال گذشته داشت و اظهار کرد: امسال با افزایش شبکه های فضای مجازی ۶۶ درصد وقوع جرائم نسبت به سال گذشته در استان افزایش یافته و سن مجرمین و قربانیان نیز کاهش یافته است.
به گفته وی عدم وابستگی به زمان، فرامرزی بودن و دستیابی آسان به آخرین اطلاعات، جذابیت و تنوع و گمنامی کاربر باعث شده وقوع جرائم در فضای مجازی به سرعت افزایش یابد.
نظر شما