به گزارش خبرنگار مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، شب گذشته 29 بهمن ماه در مراسم افتتاحیه مسابقات سراسری قرآن تسنیم و تلاوت در حوزه هنری گفت: از 22 بهمن یک هفته گذشته واین سیوهفتمین بهار آزادی است و این حرکتها و برکتها نتیجه بینش و تقوای امام(ره) بود که حکومت اسلامی را برای ما انتخاب کرد و هدف ایشان ایجاد حکومت دینی و اسلامی بود. امام(ره) فقط قصد سرنگونی شاه را نداشت او گفت: لا اله برای اینکه بگوید الا الله
حداد عادل در ادامه سخنانش افزود: مقام معظم رهبری افق تازه ای را مشخص کردند و فرمودند: مقصود رسیدن به تمدن اسلامی است و هدف نهایی ما از انقلاب این است که به تمدن اسلامی برسیم و و امروز در جهان فقط تمدن غربی سیطره دارد و حتی در کشورهای عربی فرهنگ غربی را مشاهده می کنیم . تقویم آنها بر اساس تاریخ میلادی است و روزهای تعطیل اسلامی وجود ندارد. امروز همه شئون مسلمان و غیرمسلمان تحت فرهنگ غربی است و این شامل اقتصاد، فرهنگ، معماری و لباس پوشیدن نیز می شود .
وی در ادامه به خاطره یک استاد ایرانی در یکی از کشورهای عربی اشاره کرد و گفت :این استاد می گفت 2 سال در دانشگاهی در یکی از کشورهای عربی استاد مدعو بودم وقتی به سالن غذاخوری می رفتم می دیدم که منوی غذای دانشجویان همه غذاهای خارجی است ناراحتی خود را اظهار کردم و گفتم حتی غذایی هم از خودتان نداشتید ...
حدادعادل گفت: متأسفانه تمدن اسلامی شکل نگرفته که بتواند اثرگذار باشد در اروپا قرار بود که یک کشور اسلامی شکل بگیرد که بوسنی نام داشت اما این گونه نشد و کشورهای اسلامی نیز نتوانستند به این کشور کمک کنند ومن در سفری که به این کشور داشتم دیدم که وزیر امور خارجه بوسنی یک یهودی است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تصریح کرد: اگر جمهوری اسلامی نبود چقدر باید متاسف می شدیم و همه چیز آسیب دیده است و دعوت رهبری این است که به سبک زندگی اسلامی که جدا از تمدن اسلامی نیست بازگردیم. تمدن اسلامی سخت افزاری است و جنبه نرم افزاری همان فرهنگ اسلامی و مهمترین سندش قرآن است و هدف ما رسین به تمدن اسلامی است و ریشه تمدن و فرهنگ اسلامی قرآن است که در جهت ایجاد تمدن اسلامی موضوعیت و محوریت دارد و از جهتی جهان بینی الهی ومعنوی و گشودن آفاق ملکوتی آسمانی و نامتناهی و همسو کردن مسلمانان تنها از قرآن ساخته است.
حداد عادل به مسئله دشمنی با قرآن اشاره کرد و افزود: بی جهت نیست که با قرآن دشمنی می کنند چرا که ادامه وجود پیامبر(ص) در تاریخ اسلام است. ما در جمهوری اسلامی ایران وظیفه داریم قرآن را از حاشیه به متن زندگی بیاوریم و فرد فرد جامعه ما باید با قرآن انس داشته باشد، نه اینکه قرآن را فقط از رو بخوانند بلکه باید قرآن را بفهمند و به آن عمل کنند. مردم ما باید بینش قرآنی برای رسیدن به اسلام راستین پیدا کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از اینکه چهارهزار خانه قرآنی بخشی از فعالیتهای عظیم قرآنی در کشور است باید خوشحال باشیم، ولی بدانیم که در آغاز راه هستیم. باید به جایی برسیم که هر فارغ التحصیل دانشگاهی بینش قرآنی داشته باشد و با قرآن مأنوس باشد تا بتوانیم راه را به سوی تمدن اسلامی باز کنیم. هر کاری که به توسعه فرهنگ قرآنی و ترویج قرآن بینجامد شایسته تقدیر است و باید کمک کنیم تا این امر توسعه پیدا کند.
وی در بخشی دیگری از سخنان خود گفت: همچنین باید ترجمه خوانی قرآن را در ایران به یک سنت تبدیل کنیم. باید بپذیریم که 90 درصد از مستمعین ما، عربی را نمیدانند و بدون ترجمه، قرآن را نمیفهمند.
وی خاطر نشان کرد: خوب است همه جلسات ما با تلاوت قرآن آغاز میشود اما اگر آنچه که تلاوت میشود از سوی مستعمین درک نشود نتیجه مورد نظر به دست نمیآید. قرآن در کشور ما زیاد خوانده میشود اما کم فهمیده میشود. باید جرأت کنیم در هر مجلسی قرآن تلاوت شد ترجمه قرآن را نیز قرائت کنیم؛ البته نباید هر ترجمه در مجالس قرائت شود و باید ترجمههای مناسب را برای این کار انتخاب کنیم.
نظر شما