به گزارش خبرنگار مهر، سید مجتبی موسوی، پیش از ظهر پنجشنبه، در گفتگو با رسانه های استان، ضمن بیان این مطلب که مجریان ذیصلاح به عنوان نماینده فنی کارفرما و سرمایه گذار، رسالت اصلی را بر عهده دارند، تصریح کرد: البته نه مجریانی که به شکل صوری فعالیت دارند، بلکه منظور مجریان واقعی است که بتوانند از ابتدای اجرای پروژه تا انتهای کار حضور داشته و بر اساس نظر قانون فعالیت کنند، در این صورت حضور مجریان قطعا در افزایش کیفیت ساختمان تاثیر خواهد داشت.
موسوی با تاکید بر اینکه اگر قرار باشد که مجریان ذی صلاح با وضعیت فعلی انجام وظیفه کنند قطع به یقین حضور آنها در پروسه ساخت و ساز بی نتیجه خواهد بود، خاطر نشان ساخت: چگونگی حضور مجریان ذیصلاح باید از سوی مسئولان مربوطه بطور جدی مورد بررسی و پیگیری قرار بگیرد، هر کسی با هر تخصصی نمی تواند وارد صنعت ساخت و ساز شود؛ در کنار آن مهندسان هم باید وظایف قانونی خود را به نحو احسن انجام دهد.
وی تصریح کرد: اگر این مسیر دنبال شود مجری ذیصلاح می تواند نقش اصلی خود را ایفا کند، یعنی سرمایه گذار با آرامش، سرمایه را در اختیار مجری ذیصلاح می گذارد
موسوی خاطرنشان کرد: امضای کلیه قراردادهای طراحی و نظارت به شکل حضوری و با مهر و امضای شخص مهندس صورت گرفته و در سهمیه آن ها درج خواهد شد.
وی با اعلام این خبر افزود: با توجه به مصوبه هیات رییسه سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان برای جلوگیری از هرگونه شائبه و رعایت قانون کلیه دفاتر نمایندگی موظفند این بخشنامه را انجام دهند. موسوی افزود متخلفان به شورای انتظامی سازمان معرفی خواهند شد.
نائب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گلستان با تاکید بر تخصصی بودن حوزه صنعت ساختمان گفت: فعالیت غیر تخصصی در بخش ساختمان به اقتصاد کشور لطمه می زند و در صورتی که قوانین مربوطه بطور کامل و حرفه ای توسط مجریان ذی صلاح اجرا شود ساختمان های ما به شکل سرمایه بین نسلی در آیند.
وی ضمن تاکید بر لزوم شناسنامه ملکی و این که صدور این شناسنامه تحول بزرگی در صنعت ساختمان ایجاد می کند، افزود: برای اینکه ساختمان های ما به عنوان سرمایه ملی حفظ شوند، نیاز به تلاش کلیه دست اندرکاران و کسانی که به نوعی با این پروسه ارتباط دارند است.
وی بروز تخلفات در طول مراحل مختلف ساخت و ساز را یک امر اجتناب ناپذیر برشمرد و گفت: ضروری است که در کنار بازرسی های دوره ای، فعالیت شرکت های بیمه هم جدی تر شود، چرا که دفاتر فنی تیم بازرسی دارند که می تواند تخلفات و اشتباهات را به کمترین حد برساند.
موسوی خاطر نشان کرد: در کنار آن باید بازرسی های مضاعف باشد حتی بانک هایی که تسهیلات می دهند می توانند این اشتباهات را به حداقل برسانند.
وی یادآور شد: شرکت های بیمه برای اینکه کلیه محصولات ساختمانی را بیمه کنند در زمان اجرای پروژه بازرسی های فنی و دوره ای دارند که این کار می تواند در جهت مقاوم سازی و کیفیت پروژه های ساختمان مفید فایده باشد.
نظر شما