۲۶ شهریور ۱۳۸۲، ۱۳:۵۴

نشست "بررسي عملكرد دولتي در سينماي دفاع مقدس" (5)

عبدالله باكيده: بايد اجازه بدهند حرفي تازه بزنيم

عبدالله باكيده: بايد اجازه بدهند حرفي تازه بزنيم

بايد اجازه بدهند حرفي تازه بزنيم اصلا بگذاريم كسي كه با هشت سال دفاع مقدس هم مخالف است حرفش را بزند .

عبدالله باكيده در ادامه سخنان خود در نشست بررسي عملكرد دولتي در سينماي دفاع مقدس  با اشاره به اين مطلب افزود :"مانمي خواهيم دستي به سرو رويمان كشيده شود . همه اين فيلمسازها توانايي ساخت فيلم هاي تجاري كم ارزش و پرمخاطب را دارند ولي غرورشان اجازه نمي دهد به چنين گردابي بيافتند .  من حرف ديگري دارم ؛ سينماي دفاع مقدس اصلا احتياجي به نوازش ندارد بسياري از آثار اين سينما در بخش خصوصي توليد شده است . ما اصلا نبايد با گردن هاي كج  پشت در اتاق ها به انتظار بياستيم تا شايد مسئولي دستي به سرو رويمان بكشد . "
وي توجهات دوره اي به اين سينما را پيرو اهداف سياسي تلقي كرد و افزود :"سينماي جنگ دست آويز سياسي عده اي از مسئولين شده . تنها كساني مي توانند به خوبي انتقاد كنند ، فرياد بزنند ، معضلات اجتماعي را مطرح كنند و از مصائب و مسائل بنالند كه از درون اين فرهنگ آمده  و در اين دوره رشد كرده اند . اما جلوي فرياد اين افراد را گرفته اند . امروز هم براساس يك احساس سياسي به اين نتيجه رسيده اند كه دوباره دستي به سرو روي سينماي دفاع مقدس بكشند ! در حالي كه اگر يك برنامه ريزي هدفمند در اين مورد وجود داشته باشد بايد فيلمنامه اي كه جامعه شناسي شده ، فرهنگ شناسي شده و از نظر هنري و فني كارشناسي شده است را به كارگردان سينماي دفاع مقدس بدهند و او از توانايي هايش براي ارائه بهترين نتيجه استفاده كند ."
با كيده  در ادامه سخنان خود از بي توجهي مسئولين فرهنگي حتي به سخنان مقام معظم رهبري ياد كرد و گفت :"تاكي  بايد ايشان رهنمود بدهد وعمل نشود ؟ تا كي مديران بايد به خطا بروند آن هم تخطي از اصولي كه به فرهنگ و دين ما مربوط مي شود ؟"
 اين كارگردان با تاكيد بر سرخوردگي و گوشه گيري بسياري از فعالان اين عرصه گفت :"   در اين گروه از افراد نگاه ها و توانايي هايي متفاوتي وجود دارد ولي هريك در گوشه اي كز كرده اند. چرا چنين وضعيتي بوجود آمده ؟ چرا بايد پس از چهار سال دوندگي وصرف هزينه مسئولي بگويد چون ابطه ما با دشمن خوب شده! تمايل نداريم اين فيلم ساخته شود ؟ چرا نبايد بسازيم ؟ مامي خواهيم يك برگ از تاريخ را مرور كنيم . "
 


باكيده  برخود سياسي مسئولين با سينماي دفاع مقدس را دليل اين گوشه گيري و سكوت تلقي كرد و گفت :" به هرحال هروقت احساس نياز سياسي بوده از سينماي دفاع مقدس بهره برده اند . گاهي به اسم سينماي دفاع مقدس گاهي به اسم سينماي حماسه و دفاع ، حفظ ارزش ها و ... ما بااسم كارنداريم اما مي دانيم امروز هم  به خاطر آنكه ميز هايشان به خطر افتاده به سينماي دفاع مقدس  توجه مي كنند . چرا تاكنون چنين توجهي وجود نداشت؟ در حالي كه همه مديران از اهميت مرور اين بخش از تاريخ آگاهند ." 
عبدالله باكيده در ادامه به پتانسيل هاي موجود در سينماي دفاع مقدس پرداخت و گفت :"اين سينما قابليت طرح مسائل  خانواده ، عشق ، فرهنگسازي ، دين ، مليت و .. را دارد. با سينماي دفاع مقدس ارزش هاي ملي ، مذهبي و فرهنگي اين ملت بستر مناسبي براي پرداخت پيدا مي كند و سينما نيز به واسطه آن با اقبال عمومي مواجه مي شود .اميد وارم اين توجه، فكر شده و برنامه ريزي شده باشد و باز بعد از گذر از يك دوره ، فيلمسازان را پشت درهاي بسته نگه ندارند ."
وي در پايان با ياد آوري گذشته گفت :" هرسالي كه به فيلمساز اجازه دادند حرف دلش را بزند فيلمي درخور ساخته شده و آن فيلم با استقبال مخاطب مواجه شده ، چون اين حرف ها با رگ وريشه مردم ارتباط دارد . بايد اجازه بدهند ما حرفي تازه بزنيم اصلا بگذاريم كسي كه با هشت سال دفاع مقدس هم مخالف است  حرفش را بزند ."
کد خبر 25025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha