اسماعیل جلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص شرکت در اجلاس سازمان تجارت جهانی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی، گفت: در حال حاضر اقتصاد دنیا به سازمان جهانی تجارت پیوسته است و جمهوری اسلامی ایران و چند کشور کوچک از نظر اقتصادی و سیاسی هنوز به بزرگترین سازمان تصمیم گیر در خصوص فرآیندهای تجاری نپیوسته اند.
نماینده مردم مسجد سلیمان، سازمان تجارت جهانی را یکی از پایه های جهانی شدن به ویژه در حوزه اقتصاد خواند و گفت: کشورهایی که عضو این سازمان نیستند تلاش می نمایند تا به عضویت آن درآمده و با استفاده از امتیازات عضویت در این نهاد بین المللی به توسعه اقتصادی و سیاسی دست یابند.
وی با اشاره به درخواست ایران برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی در سال 1996، گفت: پس از 10 سال انتظار جمهوری اسلامی ایران در سال 2005 به عنوان عضو ناظر سازمان توسعه تجارت جهانی پذیرفته شد، اما با مخالفت آمریکا گروه کاری ایران برای پیوستن به این سازمان هنوز تشکیل نشده است .
نماینده ایران در سازمان تجارت جهانی ادامه داد: جمهوری اسلامی در آبان 88 متن گزارش رژیم تجاری خود را به دبیرخانه سازمان تجارت جهانی تقدیم کرد. بعد از آن گزارش رژیم تجارت ایران در میان اعضای سازمان تجارت جهانی توزیع گردید و اعضای سازمان سئوالات خود را از ایران بیان کردند که در بخش اول سئوالات شامل 700 سئوال بود که پاسخ ایران در اسفند88 ارسال شد.
وی تاکید کرد: متاسفانه در خصوص رئیس گروه کاری الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی، با آنکه توافق بر سر گروه کاری صورت گرفته است اما آمریکا از قرار گرفتن تعیین رئیس گروه کاری الحاق در دستور جلسه شورای عمومی سازمان تجارت جهانی جلوگیری می نماید.
نمانده مسجد سلیمان گفت: امسال این اجلاس برای بررسی آخرین وضعیت کشورهای عضو و متقاضیان برگزار شد و نمایندگان ایران نیز پیشنهاداتی با هماهنگی وزارت خارجه برای تسریع عضویت ایران ارائه کردند.
جلیلی ادامه داد: بنده و آقای نجابت از طرف ایران به این اجلاس دعوت شدیم و نظراتمان را در خصوص سنگ اندازیهای آمریکا برای عضویت ایران در این سازمان اعلام کردیم.
وی با اشاره به مذاکره تیم ایرانی با رئیس سازمان تجارت جهانی، گفت: ایشان توجیهاتی را مطرح می کردند که مشخص بود دروغ است مبنی بر اینکه ایرانی ها تا به حال با من در این خصوص صحبت نکرده اند.
نماینده مسجد سلیمان با اشاره به استفاده از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی برای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی، گفت: چارچوبهای دیپلماسی پارلمانی بازتر از دیپلماسی دولت است و با استفاده از این چارچوب ها مذاکراتی صورت گرفت و مقرر شد نمایندگان دولت برای ادامه رایزنی ها وارد عمل شوند.
جلیلی اظهار داشت: اجلاس دو روزه سازمان تجارت جهانی بسیار فشرده بود و نتایج خوبی در بر داشت.
نظر شما